Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kulttuurielämän uusi alku: mitä pohjoismaiset kulttuuritoimijat voivat oppia koronapandemiasta?

Jaa

Hanasaari järjestää torstaina 6.5. webinaarin, jonka aiheena ovat pohjoismaisen kulttuurisektorin haasteet ja mahdollisuudet koronapandemian vanavedessä.

Webinaarissa tarkastellaan muun muassa pandemian mukanaan tuomaa pohjoismaisen kulttuurielämän nopeaa digitalisaatiota.

”Nostamme webinaarin aikana esiin etenkin pohjoismaisia yhteistyömahdollisuuksia ilman että kuitenkaan ummistamme silmämme haasteilta. Digitalisaatio on luonut kokonaan uusia mahdollisuuksia nauttia kulttuurista etänä, mutta samalla kulttuurin ammattilaisten tulonmenetykset ovat olleet katastrofaaliset. Miten kulttuurikenttä elpyy ja missä määrin sen tulevaisuus on digitaalinen? Miten voimme tehdä yhteistyötä Pohjoismaiden kesken? Tässä muutamia kysymyksiä, joita tulemme käsittelemään”, Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman kertoo.

Puhujien joukossa on edustajia kaikista Pohjoismaista. Ruotsia edustavat Ruotsin kulttuurielämän avautumista pandemian jälkeen selvittävä hallituksen selvityshenkilö Linda Zachrison, Kulturhuset Stadsteaternin taiteellinen johtaja Erik Rosales ja Bonniers konsthallin toiminnanjohtaja Ellen Wettmark.

Webinaariin osallistuvat myös Helsinki Marketingin toimitusjohtaja Laura Aalto ja Helsingin juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari Suomesta, Bergen International Festivalsin toimitusjohtaja Anders Beyer Norjasta, elokuvantekijä Anna Hildur Hildibrandsdottir Islannista ja Information-lehden kehitysjohtaja Rasmus Øhlenschlæger Madsen Tanskasta.

”Olemme kiitollisia, että kaikki olivat halukkaita osallistumaan tähän tärkeään keskusteluun. Nyt on aika pyrkiä katsomaan eteenpäin – yhdessä, pohjoismaisin voimin”, Kronman sanoo.

Keskustelu käydään englanniksi ja moderaattorina toimii Lise Bach Hansen Tanskan kuninkaallisesta kirjastosta. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille.

Aika: 6.5.2021 klo 12–13.30 EET

Paikka: online-tapahtuma

Lue lisää ja ilmoittaudu tästä: www.hanaholmen.fi/sv/event/what-the-cultural-sector-can-learn-from-the-covid-period/

Lisätietoja antaa viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

Tervetuloa!

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme