Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuurikaappi-iltamat tuovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistön kulttuurin Malmitaloon 12.–16.11.2019

Jaa

Helsingin Gayteatteri HGT ja Helsingin gaykuoro Out 'n loud ovat kutsuneet Kulttuurikaappi-iltamiin laajan ja monipuolisen kirjon LHBTIQA+-kulttuurin tekijöitä. Kulttuurikaappi-iltamissa sukelletaan tämän päivän viriiliin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuriin ja räväytetään kaappien ovet sepposen selälleen! Viiden festaripäivän aikana Malmitalossa on tarjolla elokuvia, konsertteja, stand upia, teatteria ja näyttely.

Pola Ivana (c)Filip Smeds
Pola Ivana (c)Filip Smeds

Ti 12.11.
Pieni sali klo 18: Herkkupala-lyhytelokuva ja Do Not Hit The Drag Queen -dokumentti. Vapaa pääsy.
Iso sali klo 19: HGT:n ja Salla Markkasen Ruumiinosalauluja. Liput 15 € / 10 €, Lippu.fi.

Ke 13.11.
Kirjaston monitoimitila klo 18: Maimu Brushwood o.s. Huolirinta. Vapaa pääsy.
Iso sali klo 19: A cappella -lauluyhtye The Friends of Dorothy. Liput 15 € / 10 €, Lippu.fi.

To 14.11.
Pieni sali klo 17: A Moment in the Reeds -elokuva. Vapaa pääsy
Iso sali klo 19: Out 'n loud. Liput 15 € / 10 €, Lippu.fi.

Pe 15.11.
Aula klo 18: Drag Bingo: Klude feat. Lempi Hellä Haara & Unelma Patukka. Vapaa pääsy.
Iso sali klo 19: Pola Ivanka LIVE! Liput 15 € / 10 €, Lippu.fi.

La 16.11.
Aula klo 18: Homo, heitä läppää! Stand up -komiikkaa. Eri esiintyjiä. Vapaa pääsy.
Iso sali klo 19: HGT:n Perheen pinkki lammas. Liput 15 € / 10 €, Lippu.fi.

DRAG BEAR RACE feat. Unelma Patukka & Lempi Hellä Haara 10-vuotisjuhlanäyttely Malmitalon aulassa tiistaista lauantaihin 12.–16.11.2019. “Jätä karvat ajamatta, pukeudu mekkoon, meikkaa huulet ja tule kilpailemaan vaihteleviin rataolosuhteisiin DRB:n voitosta!” Jo 10 vuoden ajan ovat Unelma Patukka ja Lempi Hellä Haara järjestäneet Karhupuiston kukkaloistossa kesän kohokohdan Drag Bear Race – Bear Guys on the heels! Unelma ja Lempi ovat matkoillaan vieneet eri puolille maailmaa suvaitsevaisuuden ja itsensä hyväksymisen ilosanomaa.

Helsingin Gayteatteri HGT ry – Helsingfors Gayteater HGT rf on perustettu syksyllä 2007. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea seksuaalivähemmistöjen teatteritoimintaa ja edistää yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa teatteritaiteen keinoin. Yhdistys tekee tunnetuksi homotaiteilijoiden tuotantoa. HGT:llä ei ole pysyvää teatteritilaa, vaan esityspaikka valitaan projektikohtaisesti. HGT valmistaa 2–3 ensi-iltaa vuodessa. Helsingin Gayteatteri on harrastajapohjainen teatteri, joka on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä suomalaisen homoyhteisön identiteettiä rakentavana tekijänä.

Suomen ensimmäinen gaykuoro, Out ‘n loud on perustettu vuonna 2004 ja taustayhdistys Helsingin gaykuoro Out 'n loud ry – Helsingfors gaykör Out ‘n loud rf 2005. Kuoro perustettiin edistämään suvaitsevaisuutta seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Out ‘n loud esittää kaikkea euroviisuhiteistä ja nykymusiikista suomiklassikoihin ja loitsuihin, sekä huomattavan määrän kuorolle varta vasten kirjoitettua musiikkia. Kulttuurikaappi-iltamat aloittaa Out 'n loudin 15-vuotisjuhlavuoden.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veli Toppinen
Helsingin Gayteatteri HGT ry, www.hgt.fi
veli@hgt.fi, 050 589 7411

Pasi Risberg
Helsingin gaykuoro Out ‘n loud ry, www.outnloud.fi
pasi.risberg@outnloud.fi, 045 879 5395

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

Pola Ivana (c)Filip Smeds
Pola Ivana (c)Filip Smeds
Lataa
Pola Ivana (c)Filip Smeds
Pola Ivana (c)Filip Smeds
Lataa
A Moment in the Reeds
A Moment in the Reeds
Lataa
Do Not Hit The Drag Queen -dokumentti
Do Not Hit The Drag Queen -dokumentti
Lataa
Maimu Brushwood o.s. Huolirinta.
Maimu Brushwood o.s. Huolirinta.
Lataa
Out 'n loud (c) Aki Väilä
Out 'n loud (c) Aki Väilä
Lataa
Perheen pinkki lammas (c) Ingemar Raukola
Perheen pinkki lammas (c) Ingemar Raukola
Lataa
Ruumiinosalauluja (c) Ingemar Raukola
Ruumiinosalauluja (c) Ingemar Raukola
Lataa
The Friends of Dorothy (c) Ingemar Raukola
The Friends of Dorothy (c) Ingemar Raukola
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Malmitalo on vilkas ja eloisa Koillis-Helsingin kulttuurikeskus, jossa viihdytään erityisesti elokuvien, rytmimusiikin, näyttelyiden, teatteri- ja tanssitaiteen sekä koko perheen tapahtumien parissa. Malmitalo on yksi Helsingin kaupungin Yleisten kulttuuripalvelujen alueellisista kulttuurikeskuksista.

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
malmitalo.fi
www.facebook.com/malmitalo/
#malmitalo
www.malmitalo.fi/fi/yhteystiedot

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The BioArt exhibition Criss-Crossing Ecologies leads viewers to deeper questions about the ecosystem.31.7.2020 14:04:05 EESTPress release

This August, six internationally renowned BioArt artists come together to form the Criss-Crossing Ecologies exhibition at Annantalo. The environmental crisis has amplified the need to examine and reflect on our living environment – also through art. The exhibition is aimed for children and young people, providing opportunities to encounter and discuss complex and difficult topics responsibly, as a part of a multidisciplinary cultural education.

Utställningen Kors och tvärs om ekologin leder med hjälp av biokonst till djupare frågor kring ekosystemet31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

I Annegårdens galleri öppnas i augusti utställningen Kors och tvärs om ekologin med internationellt kända konstnärer. Miljökrisen har väckt ett behov av att undersöka och tänka kring vår levnadsmiljö, också genom konsten. Utställningen på Annegården är riktad till barn och unga och erbjuder möjligheter att bemöta komplicerade och svåra ämnen med hjälp av tvärkonstnärlig och -vetenskaplig kulturfostran.

Poikkipolkuja ekologiaan -näyttely johdattaa biotaiteen keinoin syvempiin kysymyksiin ekosysteemistä31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

Annantalon galleriassa avautuu elokuussa kansainvälisesti tunnettujen biotaiteilijoiden näyttely Poikkipolkuja ekologiaan. Ympäristökriisi on herättänyt tarpeen tutkia ja miettiä elinympäristöämme myös taiteen kautta. Annantalon erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu näyttely antaa mahdollisuuksia kohdata monimutkaisia ja vaikeitakin aiheita osana vastuullista poikkitaiteellista ja -tieteellistä kulttuurikasvatusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme