Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuurikeskus Caisan ovet aukeavat yleisölle lauantaina 18.8. Leipätehtaan sisäpihalla

Jaa

Kulttuurikeskus Caisa avaa ovensa Elannon entisen Leipätehtaan tiloissa kivenheiton päässä Hakaniemen torista.

Kulttuurikeskus Caisa avaa ovensa Elannon entisen Leipätehtaan tiloissa elokuussa 2018. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Kulttuurikeskus Caisa avaa ovensa Elannon entisen Leipätehtaan tiloissa elokuussa 2018. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio

“Olemme luonnollisesti hyvin innoissamme tästä, sillä etsimme kauan uusia tiloja, jotka mahdollistavat monipuolisen kulttuuritarjonnan helsinkiläisille. Vihdoinkin meillä on tilat, jotka ovat melkeinpä täydelliset. Saimme lisäksi vielä mielenkiintoisen yhteistyökumppanin, Kino Sherylin”, iloitsee Caisan johtaja Cátia Suomalainen Pedrosa.

Caisa on Helsingin kaupungin kulttuurikeskus, joka edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Tiloja on mahdollista myös vuokrata. ”Kulttuurikeskus Caisa on avoin kaikille”, Suomalainen Pedrosa kertoo. Uusiin tiloihin Kaikukadulle tulee 120-paikkainen auditorio, 180-paikkainen esityssali, kokoustiloja sekä galleriatilat.

Helsingin Arabianrannassa ovensa kesäkuussa 2017 sulkenut Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry:n omistama elokuvateatteri Kino Sheryl tekee paluun Caisan tiloissa. Elokuvat pyörähtävät käyntiin syyskuusta alkaen. Tulevassa ohjelmistossa nähdään jatkossakin tuttuun tapaan sekä suursuosikkeja että vaihtoehtoisempia art house -elokuvia. ”Kino Sherylin mukaan tulemisen myötä Caisan kävijöille tarjotaan lisää taide-elämyksiä, ja tietysti Kallion kulttuurielämä rikastuu entisestään”, Suomalainen Pedrosa jatkaa.

Kulttuurikeskus Caisa

Kulttuurikeskus, joka perustettiin vuonna 1996 Kaisaniemeen.
Caisa on osa Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaa.
Uudet tilat otetaan käyttöön elokuussa 2018. Avajaisia juhlitaan lauantaina 18.8. klo 12–17, ja sinne ovat kaikki tervetulleita.

Kulttuurikeskus Caisa
Kaikukatu 4, 00530 Helsinki

Kino Sheryl

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry:n omistama elokuvateatteri.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurikeskus Caisan johtaja Cátia Suomalainen Pedrosa
catia.suomalainenpedrosa@hel.fi
040 754 2303

Kino Sherylin hallituksen puheenjohtaja Julia Elomäki
kino.sheryl@gmail.com
050 346 5717

Kuvat

Kulttuurikeskus Caisa avaa ovensa Elannon entisen Leipätehtaan tiloissa elokuussa 2018. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Kulttuurikeskus Caisa avaa ovensa Elannon entisen Leipätehtaan tiloissa elokuussa 2018. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Lataa
Caisan sisääntuloaulassa on kuvataiteilija Jussi TwoSevenin suurikokoinen seinämaalaus Apatua ilia. Kuva: Amir Tahvonen
Caisan sisääntuloaulassa on kuvataiteilija Jussi TwoSevenin suurikokoinen seinämaalaus Apatua ilia. Kuva: Amir Tahvonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53Tiedote

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22Tiedote

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme