Gummerus

Kulttuuriklinikka korjaa kulttuurikeskustelun virheasentoja – Silvia Hosseinin luotsaaman podcast-sarjan ensimmäinen jakso kuullaan osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa

Jaa

Kulttuuriklinikka-podcast nostaa hoitopöydälle mielenkiintoisia mutta liian vähän käsiteltyjä kulttuuriaiheita. Sarjan ensimmäisessä jaksossa kirjailija ja kirjallisuustoimittaja Silvia Hosseini, Helsingin juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari sekä taidekritiikkiin keskittyneet Seiskan pojat eli Matti Tuomela ja Petteri Enroth käsittelevät kroonistunutta kipuilua taiteen ja viihteen välillä. Keskustelu kuullaan perjantaina 19.8. klo 17 Helsingin juhlaviikkojen Huvilanrannassa. Tilaisuus on maksuton.

Taidetta vai viihdettä? Postmoderni väitti murskanneensa jaottelun korkean ja matalan välillä, mutta yhä kriitikkoa ärsyttää, kun esseisti kirjoittaa popmusiikista, ja taiteilijoita ärsyttää, kun kulttuurisivut täyttyvät tv-sarjojen juonireferaateista. Miten viihteestä pitäisi puhua ja kirjoittaa? Onko sillä arvoa taiteen rinnalla?

Kulttuuriklinikan vieraana Marko Ahtisaari ja Seiskan pojat (https://seiskanpojat.com)

perjantaina 19.8. klo 17 Huvilanrannassa, Eläintarhantie, Helsinki.

Kulttuuriklinikka on Gummeruksen elo–lokakuussa julkaistava kahdeksanosainen podcast-sarja, jossa Silvia Hosseini pohtii vaihtuvien vieraidensa kanssa muun muassa autofiktion vastuuta, käännöskirjallisuutta suomalaisessa kulttuurissa ja laululyriikkaa. Kulttuuriklinikka on kuunneltavissa 31.8. alkaen podcast-alustoilla.

Silvia Hosseini on Tampereella asuva kirjailija, opettaja ja kriitikko. Häneltä on julkaistu kiitetyt esseekokoelmat Pölyn ylistys ja Tie, totuus ja kuolema.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Eeva Herrainsilta, viestintäpäällikkö, p. 040 514 6360, eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Liian nätti lavalle on Suomen eturivin koomikoiden hulvaton vuoropuhelumuistelma28.9.2022 07:54:35 EEST | Tiedote

Kuinka hyvä vitsi syntyy? Mitä tarkoittaa tag line, punch line, LPM tai etuliitekoomikko? Saako millekään enää nauraa? Liian nätti lavalle – Mitä kaikkea opimmekaan stand upin maailmassa (Gummerus) on Anna Rimpelän ja Ida Grönlundin muistelmateos huumorin kirjoittamisesta, vitsien kehittelystä, hauskuuttajan roolista ja hauskan naisen asemasta Suomen stand up –maailman kulisseissa.

Suosikkietsivät Maria Wernin ja Kristoffer Barkin luonut ruotsalaisdekkaristi Anna Jansson vierailee Helsingin kirjamessuilla lokakuussa27.9.2022 12:29:10 EEST | Tiedote

Ruotsalaisdekkaristi Anna Janssonin 17 kielelle käännettyjä rikosromaaneja on myyty yli neljä miljoonaa kappaletta, ja Suomessakin jo yli puoli miljoonaa. Juuri suomeksi ilmestynyt Maria Wern -sarjan uutuus Synnin vartijat (Gummerus) on viiltävän ajankohtainen dekkari kuolinavusta ja hakkeroinnista. Anna Jansson vierailee Helsingin kirjamessuilla lokakuussa 27. –30.9.

Japanilaisen Sayaka Muratan romaani kertoo radikaalin, tabuja rikkovan ja lämmöllään yllättävän tarinan naisesta, joka uskoo vilpittömästi olevansa kotoisin toiselta planeetalta23.9.2022 07:55:00 EEST | Tiedote

Lähikaupan nainen (2020) romaanillaan suomalaislukijatkin hurmanneen Sayaka Muratan Maan asukit (Gummerus) on shokeeraava ja omituinen mestariteos yhteiskuntamme normeista ja heistä, jotka eivät sopeudu niihin. Se kertoo naisesta, joka ei halua avioitua ja lisääntyä tai olla muutenkaan pieni ratas tehdasmaisessa yhteiskunnassa. Romaani saa pohtimaan perheorientoitunutta kulttuuria ja herättelee kysymään, mikä oikeastaan on normaalia.

Miten kuolla nuorena mahdollisimman myöhään? – Molekyylibiologian huippututkijan kirja summaa, mitä nykytiede kertoo meille pitkästä iästä19.9.2022 13:50:39 EEST | Tiedote

Mitä voimme oppia pitkäikäisyydestä taaksepäin vanhenevalta meduusalta, ikääntymisen sääntöjä rikkovalta kaljumyyriköltä tai 5000 vuotta vanhalta puulta? Nicklas Brendborgin kirja Iätön meduusa ja ikuisen nuoruuden ihme (Gummerus) summaa vetävästi ja viihdyttävästi, mitä nykytiede kertoo meille pitkästä iästä ja mihin kaikkeen – kuten vaikkapa vuoden mittaiseen paastoon tai oman DNA:n muokkaamiseen – ihminen on ollut aikojen saatossa valmis ikuisen nuoruuden saavuttamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme