Espoon kaupunki - Esbo stad

Kulttuurilautakunnan päätöksiä 26.10.2021

Jaa

Lautakunta käsitteli kokouksessaan erityisesti Soukan kirjaston tilannetta.

Soukan kirjaston tilanne

Kulttuurilautakunta päätti, että Soukan kirjasto suljetaan 1.3.2022 alkaen. Lautakunta kuitenkin päätti edellyttää, että Soukan alueelta etsitään tila väliaikaisen Pikkulaivan kirjaston kaltaiselle asioimiskirjastolle. Tilan ei tarvitse olla metroaseman välittömässä läheisyydessä.

Soukan kirjaston etäisyys tulevasta Lippulaivan kirjastosta on 1,8 km. Soukan kirjasto on teknisen elinkaarensa lopussa ja tilana huonokuntoinen. Kirjastotila on myös esteellinen eikä se mahdollista liikkumisesteisten asiakkaiden yhdenvertaista asiointia muiden kanssa.

Kaupunginvaltuusto on vuonna 2005 tehnyt yhä voimassa olevan päätöksen siitä, millaista palvelukonseptia Espoon kaupunginkirjastossa tavoitellaan. Tuolloin useista vaihtoehdoista valittiin ns. aluekirjastomalli, jossa kirjastoverkko koostuu viidestä aluekirjastosta ja niitä täydentävästä lähipalvelusta. Lähikirjastoja Espoossa on 13. Kaikilla suuralueilla on aluekirjasto, kun Lippulaivan kirjasto valmistuu keväällä 2022.

Kulttuurilautakunta linjasi kokouksessaan 21.9.2021, että mikäli Soukan ja Laajalahden kirjastojen lakkauttaminen etenee, on tehtävä ennakkoarvioinnit Soukan ja Laajalahden lähikirjastopalveluista, joissa arvioidaan vaikutukset asukkaisiin, henkilöstöön, palveluihin, ympäristöön ja talouteen. Kirjasto on tehnyt tilauksen ennakkoarvioinnin tekemisestä konsulttiyritys FCG:lle. Työn arvioidaan olevan valmis vuoden 2021 loppuun mennessä.

Muut asiat

Muut asiat lautakunta päätti esityslistan mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Konttas | kulttuurilautakunnan puheenjohtaja | p. 050 533 5428
Susanna Tommila | kulttuurijohtaja | p. 043 825 5074

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki edellyttää koronapassia laajasti yleisötilaisuuksissa ja osassa asiakastiloja3.12.2021 15:11:14 EET | Tiedote

Espoon kaupunki edellyttää asiakkailtaan koronapassia laajasti kulttuurin ja liikunnan palveluissa 4.12.2021 alkaen. Tarkistamme koronapassin kaikissa yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa sekä sisäänpääsyn edellytyksenä kaupunginmuseon toimipisteisiin, Näyttelykeskus WeeGeelle ja uimahalleihin. Myös ryhmäliikuntaan edellytämme koronapassia, jos ryhmäkoko on yli 20 henkilöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme