Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Kulttuurimaistiaiset Espoossa

Jaa

Värikäs tapahtumasarja tarjoaa elokuvia, musiikkia ja herkkuja eri puolilta maailmaa kevään 2019 aikana Espoon kulttuurikeskuksessa, Sellosalissa, Kannusalissa ja Lasten kulttuurikeskus Aurorassa!

Intian ihmeet
Sellosalissa la 23.2.
Intian ihmeet Sellosalissa la 23.2.

Espoon kulttuuritalojen värikkäässä tapahtumasarjassa matkataan Ranskaan, Intiaan, Espanjaan ja Japaniin. Kevään aikana nähdään elokuvat C´est la vie - häät ranskalaiseen tapaan, The Lunchbox, Dangal, Oliivipuu ja Naapurini Totoro, kuunnellaan chansoneja, espanjalaisia rytmejä ja bhangraa sekä herkutellaan tapaksilla, sushilla ja intialaisilla makupaloilla. 

Rakastu Ranskaan Espoon kulttuurikesksessa tammikuussa

Sarjan aloittaa Espoon kulttuurikeskus pe 18.1. klo 18.00, kun Louhisalissa rakastutaan Ranskaan. Pariisilaistunnelmaan yleisön johdattelee Heli Kajo yhtyeineen sekä maistuvat ranskalaiset suupalat. Kokoonpano esittää tunnettuja chansoneita, laulelmia ja iskelmiä alkuperäiskielellä samalla, kun yleisössä nautitaan ranskalaisen keittiön herkkuja.

Ilta huipentuu elokuvanäytökseen C'est la vie – häät ranskalaiseen tapaan (Ranska, 2017).  Ohjaajakaksikko Olivier Nakachen ja Eric Toledanon elokuva on kunnianosoitus elämälle, rakkaudelle ja kaikelle hässäkälle siinä välissä.

Liput 20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi (sis. ruokamaistiaiset) ja tuntia ennen ovelta.

Espoon kulttuurikeskus


Sellosalissa iloitaan Intian ihmeistä helmikuussa

Päivän avaa Ritesh Batran kaunis ja persoonallinen esikoiselokuva The Lunchbox (Lounasrasia, Intia/Ranska/Saksa/USA 2013) la 23.2. klo 13.00.  Elokuvanäytöksen jälkeen voi nauttia intialaisista herkkupaloista sekä Shava-orkesterin riemukkaista bhangrarytmeistä. Bhangra on vilkkaan energinen intialainen tanssimusiikin genre, jonka juuret ovat syvällä Pohjois-Intiassa.

Päivä jatkuu klo 18.00 esitettävällä Dangal-elokuvalla (Intia, 2016). Nitesh Tiwarin elokuvassa Dangal seurataan entisen painijan ja hänen kahden tyttären elämää, jotka ponnistelevat kohti kunniaa kansainyhteisön kilpailuissa kohdaten samalla yhteiskunnallista sortoa.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Intia-seuran kanssa. Liput konserttiin (sis. ruokamaistiaiset) 16 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi ja tuntia ennen ovelta. Molempiin elokuviin on vapaa pääsy. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. 

www.sellosali.fi


Eläköön Espanja Kannusalissa maaliskuussa 

Pe 22.3. klo 18.00 järjestettävän illan aikana herkutellaan espanjalaisilla tapaksilla, kuunneellaan andalusialaissyntyisen Cinta Hermon musiikkia ja katsotaan espanjalainen draamaelokuva Olivipuu (El Olivo 2016).  Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomi-Espanja Seuran kanssa. 

Tarkemmat tiedot lähempänä ajankohtaa osoitteesta www.kannusali.fi

Juhlitaan Japania Lasten kulttuurikeskus Aurorassa huhtikuussa

Huhtikuussa la 13.4. klo 13.00 sarja päättyy Japaniin, jolloin vuorossa on Hayao Miyazakin kolmas pitkä elokuva Naapurini Totoro vuodelta 1988. Elokuva on tarina uuteen taloon muuttavista siskoksista sekä viereisessä metsässä elävistä maagisista karvaturreista. Naapurini Totoro on hurmaava elokuva, joka sopii taatusti kaikenikäisille. Elokuvan jälkeen voi nauttia japanilaisia herkkupaloja musiikin siivittämänä.

Tarkemmat tiedot lähempänä ajankohtaa osoitteesta www.lastenkulttuurikeskusaurora.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Auli Jaatinen, kulttuurituottaja
Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut
auli.jaatinen@espoo.fi
p. 050 5356 119

Kuvat

Intian ihmeet
Sellosalissa la 23.2.
Intian ihmeet Sellosalissa la 23.2.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri
#kulttuuriespoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kutsu medialle: Suomen suurlähettiläät Kaakkois-Aasiasta, Intiasta ja Australiasta tavattavissa yritystapahtumassa Espoossa 16.8.13.8.2019 08:33:57 EESTKutsu

Suomalaisyritysten liiketoimintamahdollisuudet Aasian ja Tyynenmeren alueella paranevat vapaakauppasopimusten poistaessa tulleja ja kaupanesteitä. Vientiponnisteluissa suomalaisyrityksiä jarruttavat kuitenkin klassiset teemat: pitkä etäisyys, kieli- ja kulttuurimuuri, erilainen liiketoimintakulttuuri sekä paikallinen byrokratia. Espooseen saapuu 16.8. Team Finland Roadshow, joka tarjoaa mahdollisuuden yrityksille tulla kuulemaan Aasian mahdollisuuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme