Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuurin ja vapaa-ajan palvelujen rajoitukset jatkuvat - uimahallit ja sisäliikuntatilat suljettuina suurelta yleisöltä 24.1.2022 saakka 

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 7.1.2021 uusista kulttuurin ja vapaa-ajan palvelujen tarjontaan vaikuttavista linjauksista. Niiden johdosta Helsingin kaupungin hallinnoimat sisäliikuntatilat ja uimahallit ovat suurelta yleisöltä suljettuina 24.1.2022 saakka. Kirjastot, museot, nuorisotalot ja kulttuurikeskukset ovat avoinna rajoituksin.

Kirjastot avoinna – yleisötilaisuuksia ei järjestetä 
Kirjastot ovat avoinna ja niissä voi asioida tavallisiin tapaan. Asiakkailta ei edellytetä koronapassia. Kirjastoissa ei järjestetä tammikuun aikana, eli 31.1.2022 saakka yleisötilaisuuksia tai tapahtumia, kuten kirjailijavierailuja, satutuokiota ja lukupiirejä, eikä ohjattua toimintaa perheillePäiväkoti- ja koululaisryhmät voivat vierailla kirjastoissa.  
 
Kaupunginmuseo, Lasten kaupunki ja Ruiskumestarin talo avoinna   
Museot ovat avoinna, mutta niiden asiakasmäärää rajoitetaan terveysturvallisuuden varmistamiseksi. Kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä museovierailta edellytetään koronapassi ja sen esittämisen yhteydessä henkilöllisyys tarkistetaan. Helsingin kaupungin hallinnoimissa museossa ei järjestetä tapahtumia, opastuksia tai työpajoja tammikuun aikana.  
 
Nuorisotalot avoinna  
Nuorisotaloissa ei ole esityksiä, tapahtumia ja muita yleisötilaisuuksia tammikuun aikana. Ohjattua toimintaa on 2003 syntyneille ja sitä nuoremmille. Ikärajaa on siis nostettu niin, että kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua toimintaan. Koronapassi vaaditaan 16–18-vuotiailta ohjattuun toimintaan osallistuvilta.  
 
Kulttuurikeskusten galleriatilat auki - ohjattua toimintaa nuorille  
Helsingin kaupungin seitsemän kulttuurikeskuksen esitykset on peruttu koronan leviämisen ehkäisemiseksi 31.1.2022 asti. Taloissa järjestetään ohjattua harrastustoimintaa 2003 syntyneille ja sitä nuoremmille. Ikärajaa on siis nostettu niin, että kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua toimintaan. Toimintaa ei järjestetä perheryhmille. Ohjatussa harrastustoiminnassa edellytetään 16-18-vuotiailta koronapassia. Kulttuurikeskusten galleriatilat ovat avoinna.  
 
Uimahallit ja sisäliikuntatilat suljettuina suurelta yleisöltä 24.1.2022 saakka 
Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätöksen 7.1.2021 mukaisesti Helsingin kaupungin hallinnoimat sisäliikuntatilat ja uimahallit ovat suurelta yleisöltä suljettuina 24.1.2022 saakka.  
 
Nuorten ohjattu vakiovuoroinen harrastustoiminta voi jatkua sisäliikuntatiloissa 
Vaikka sisätilat ovat kiinni suurelta yleisöltä, nuorten vakiovuoroinen harrastustoiminta voi jatkua sisäliikuntatiloissa. Tiloihin on pääsy vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneillä ohjattuun harrastustoimintaan osallistuvilla nuorilla. Nuorilta edellytetään koronapassi.  
 

Sisäliikuntatilat avoinna myös ammattilaisurheilijoille 
Sisäliikuntatiloissa sallittuja ovat myös kaikenikäisten ammattilaisurheilijoiden harjoittelu ja ammattilaisurheilun piiriin luettavat ottelut, kilpailut ja turnaukset, ilman yleisöä. Ammattilaisurheilun piiriin kuuluvilta ei edellytetä koronapassia. 
 
Lakisääteinen kuntoutus voi jatkua kaupungin tiloissa 
Sisäliikuntatiloihin pääsevät myös lakisääteiseen kuntoukseen oikeutetut. Lakisääteisellä kuntouksella tarkoitetaan esimerkiksi vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaille tarkoitettuja erilaisia, yksilöllisesti suunniteltuja ja ammattilaisen, kuten fysioterapeutin ohjauksessa toteutettavia terapioita, jotka Kela korvaa. Kelan maksama kuntoutustuki ei oikeuta sisäänpääsyyn. 
 
Kasvomaskin käyttöä suositellaan sisätiloissa kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille  
Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa kulttuurin ja vapaa-ajan sisätiloissa 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, elleivät terveydelliset perusteet estä sen käyttämistä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tarja Loikkanen, vs. toimialajohtaja, kulttuuri ja vapaa-aika
tarja.loikkanen@hel.fi  
Puh. 040 3342098 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 21.6.202221.6.2022 18:52:24 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 21.6. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta hyväksyi mm. Oulunkylän jäähallin peruskorjauksen ja huoltorakennuksen perusparantamisen hankesuunnitelman, ja kannattaa lainan myöntämistä KOY Namika Areenalle liikuntahallin rakentamiseksi Pakilaan. Lautakunta hyväksyi myös HAM taidemuseon säätiöittämiseen liittyvän esityksen, jos säätiöittämiseen tarvittava lisärahoitus osoitetaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nykyisen talousarvion ulkopuolelta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme