Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalta 2 miljoonaa euroa ikääntyneiden kulttuuritoiminnan ja liikkumisen edistämiseen Helsingissä

Jaa
Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto ja kulttuuri- ja kirjastojaosto jakavat ikääntyneiden liikkumisen ja kulttuuritoiminnan edistämiseen tarkoitetusta valtionperintömäärärahasta avustuksia 25 liikkumista edistävälle hankkeelle sekä 29 kulttuuritoimintaa edistävälle hankkeelle.
Ikääntyneiden kulttuuritoiminnan edistämisen avustuksiin oli jaossa 1,3 miljoonaa ja liikkumisen edistämisen avustuksiin 700 000 euroa.
Ikääntyneiden kulttuuritoiminnan edistämisen avustuksiin oli jaossa 1,3 miljoonaa ja liikkumisen edistämisen avustuksiin 700 000 euroa.

Määräraha on kohdennettu ikääntyneiden liikkumisen ja kulttuuritoiminnan edistämisen avustuksiin kolmena perättäisenä vuonna. Vuoden 2023 avustushaku toteutettiin tammi-helmikuussa.

Liikkumisen edistämisen hankkeisiin avustusta haki 46 tahoa ja kulttuuritoiminnan edistämisen avustusta haki 53 toimijaa. Hakemusten yhteismäärä kasvoi nyt edellisiä vuosia suuremmaksi.

Määrärahalla mahdollistetaan helsinkiläisten kolmannen sektorin toimijoiden sekä helsinkiläisten taide- ja kulttuuritoimijoiden toimintaa erillisissä kehittämishankkeissa aikavälillä 1.6.2023 – 31.5.2024. Hakijat hakivat avustusta joko liikkumista edistävään tai kulttuuritoimintaa edistävään toimintaan pääosin yhtenevin kriteerein.

Avustettavissa hankkeissa painottuu erityisesti ikääntyneiden osallisuutta ja toimijuutta lisäävä, kotona-asuviin iäkkäisiin painottuva toiminta, joka on hyvin saavutettavaa ja avointa kaikille helsinkiläisille ikääntyneille.

Lisäksi painotettiin vahvasti uudenlaisia ja sektorirajat ylittäviä kumppanuuksia ja hankeideoita. Hankkeet edistävät alueellista palvelutarjontaa, lisäävät iäkkäille suunnattuja digitaalisia sisältöjä ja kehittävät vapaaehtois- tai vertaistoimintaa. Kulttuuritoiminnan edistämisen hankkeet edistävät myös taide- ja kulttuurialan toimijoiden kulttuurisen vanhustyön osaamista.
 

Liikuntajaosto 13.4. päätöstiedote

Kulttuuri- ja kirjastojaosto 18.4. päätöstiedote  

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Laukkanen, kulttuuripalvelut, tiina.laukkanen@hel.fi, puh. 040 176 9173
Janne Rissanen, liikuntapalvelut, janne.rissanen@hel.fi, puh. 09 310 37159

Kuvat

Ikääntyneiden kulttuuritoiminnan edistämisen avustuksiin oli jaossa 1,3 miljoonaa ja liikkumisen edistämisen avustuksiin 700 000 euroa.
Ikääntyneiden kulttuuritoiminnan edistämisen avustuksiin oli jaossa 1,3 miljoonaa ja liikkumisen edistämisen avustuksiin 700 000 euroa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The renovated children’s section at Oodi invites visitors to read books – opening on Sunday, 11 June1.6.2023 07:58:00 EEST | Press release

The popular children’s section located on the third floor of the Central Library Oodi has been renovated during the spring. The renovated children’s section offers a comfortable space for the whole family to read and play together, as well as activities and puzzles for children of all ages. The opening of the children's section will take place on 11 June.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme