Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Kulttuurin potentiaali esiin Espoon kehittämisessä

Jaa

EspooCult-tutkimus selvitti kulttuurissa piileviä voimavaroja, jotka voidaan entistä tietoisemmin valjastaa tukemaan Espoon kaupunkikehitystä. Kulttuurilla ja taiteella on vahva yhteys Espoon kaupungin päämääriin.

EspooCult-tutkimuksessa tarkasteltiin olemassa olevaa tutkimustietoa hyödyntäen, miten kulttuuri voi edistää Espoon kaupungin strategisia tavoitteita. Espoon kaupungin strategia, niin kutsuttu Espoo-tarina, ohjaa kaupungin kehitystä, ja KulttuuriEspoo 2030 -ohjelma täydentää Espoo-tarinaa kulttuurin ja taiteen näkökulmasta. Ohjelmassa todetaan, että kulttuurilla ja taiteella tulisi olla näkyvämpi rooli kaupungin kehittämisessä.

Tutkimustieto osoittaa, että kulttuurilla ja taiteella on vahva yhteys Espoon kaupungin päämääriin. Taide- ja kulttuurikasvatus vahvistaa lasten ja nuorten kulttuurista pääomaa ja valmiuksia toimia aktiivisesti yhteiskunnassa. Kulttuuritoiminta pitää yllä aikuisten työkykyä, tekee alueista eläviä ja rakentaa paikallista identiteettiä. Panostukset arkkitehtuuriin ja taiteeseen lisäävät ympäristönsä vetovoimaa, ja kulttuurimatkailu edistää alueellista taloutta. Taide- ja kulttuuritoiminta lisää hyvinvointia ja tuottavuutta myös työpaikoilla.

Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore on luonut kuuden kysymyksen työkalun, jonka avulla kaupungin kulttuuripoliittisia valintoja ja painotuksia voidaan tarkastella suhteessa Espoo-tarinan tavoitteisiin. On tärkeää, että kaikki kaupungin toimialat tunnistavat omasta näkökulmastaan, miten kulttuuri voi olla mukana kaupunkikehityksessä. Toimialojen välinen yhteistyö sekä yhteistoiminta kuntalaisten ja muiden keskeisten toimijoiden kanssa edistää uusien ajattelu- ja toimintatapojen omaksumista ja vaikuttaa myönteisesti yhteiskuntaan ja talouteen.

– Tietoisuus kulttuurin tärkeästä roolista kaupunkien kestävässä kehittämisessä on lisääntynyt kansainvälisesti. Myös Espoossa kulttuurin näkökulman hyödyntäminen kaupungin poikkihallinnollisessa kehittämisessä on merkittävä mahdollisuus. Kulttuuri edistää jo kaupungin päämääriä, mutta miten – sen arviointiin tulee kehittää lisää työkaluja, toteaa tutkija ja tutkimuskoordinaattori Anna Kanerva Cuporesta.

Kaksivuotinen tutkimushanke EspooCult selvittää, minkälainen kulttuurikaupunki Espoo on ja tarjoaa vankan tietopohjan kaupungin kehittämiseksi. Tutkimuksen tilaaja on Espoon kulttuurin tulosyksikkö ja toteuttaja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore. Tutkimushanke käynnistyi tammikuussa 2018. Tutkimuksen edetessä julkaistaan säännöllisin väliajoin yhteensä neljä tietokorttia, joista ensimmäinen ilmestyi 26.4.2018.

Lue lisää: www.espoo.fi/espoocult tai /www.cupore.fi/fi/tutkimus/tutkimushankkeet/espoocult

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkija, tutkimuskoordinaattori Anna Kanerva, Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore
p. 050 3021414, anna.kanerva@cupore.fi

Kulttuurijohtaja Susanna Tommila, Espoon kaupunki, Kulttuurin tulosyksikkö
p. 043 8255074, susanna.tommila@espoo.fi

Erityisasiantuntija Katja Koskela, Espoon kaupunki, Kulttuurin tulosyksikkö
p. 043 8271080

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#kulttuuriespoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kivenlahden uudistaminen alkaa metroaseman ympäristöstä8.11.2018 10:27Tiedote

Metron läntisen pääteaseman rakentaminen Kivenlahteen käynnistää koko alueen uudistumisen. Ensimmäisenä rakennetaan tulevan metroaseman ympäristö, jonne kaavoitetaan asumisen lisäksi runsaasti liike- ja toimitiloja vahvistamaan jo entuudestaan Kivenlahden monipuolista palvelutarjontaa. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee kokouksessaan 14. marraskuuta esitystä kaupunginhallitukselle Kivenlahden metrokeskuksen asemakaavasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme