Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kulttuurintekijöitä palkitaan Vaasan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa

Jaa

Vaasan kaupunki on myöntänyt vuoden 2018 Kulttuuripalkinnon Human Design -yhtyeelle ja Nuori kulttuuritekijä -stipendin Pyry Kedolle. Palkinnot jaetaan itsenäisyyspäivän pääjuhlassa Vaasan kaupungintalolla.

Kulttuuripalkinnon saaja Human Design tekee musiikin saralla intensiivisesti ja intohimoisesti uudenlaista sekä uraauurtavaa työtä kooten konsertteihinsa vaasalaista osaamista tekniikan ja luovan taiteen aloilta. Lähtökohtana konserteissa on tuottaa kuulijalle suuria tunteita sekä luoda mahdollisuuksia myös muille vaasalaisille esiintyjille, kuten kuoroille ja tanssijoille. Human Design on perustettu vuonna 1997 ja yhtyeessä soittavat Kristian Tiihonen, Petri Hägen sekä Sami Keskikuru.

Vaasan kaupungin Kulttuuripalkinto jaetaan vuosittain tunnustuksena henkilölle tai ryhmälle, joka on tehnyt merkittävää ja näkyvää työtä omalla kulttuurin alallaan Vaasan kaupungin hyväksi. Kulttuuripalkinto on suuruudeltaan 2000 €.

Nuori kulttuuritekijä -stipendi Rampin Pyry Kedolle

Nuori kulttuuritekijä -stipendin saava Pyry Keto on toiminut kuluvana vuonna Ylioppilasteatteri Rampin kantavana voimana erilaisissa tehtävissä. Merkittävä työ oli kevättalvella esitetyn Rocky Horror Show’n ohjaaminen, ja Keto vastasi myös show’n teknisestä ja graafisesta toteutuksesta. Kesällä Keto näytteli pääroolia Rampin kesäteatterin näytelmässä Vaahteramäen Eemeli. Keto on lahjakas ja aktiivinen kulttuurin tekijä, joka on osoittanut suurta potentiaalia kulttuurin alalla toimien innoittajana myös muille nuorille kulttuurin harrastajille.

Nuori kulttuuritekijä -stipendi jaetaan kannustimena nuorelle lahjakkaalle ja aktiiviselle kulttuuriharrastajalle tai -ryhmälle, joka on osoittanut suurta potentiaalia omalla kulttuurin alallaan. Stipendin saaja on toiminut persoonallaan ja työskentelyllään myös innoittajana muille nuorille kulttuurin harrastajille. Stipendi voidaan myöntää alle 25-vuotiaalle vaasalaiselle nuorelle tai nuorten ryhmälle. Stipendi on 1000 €.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuuripäällikkö Sanna Bondas
Vaasan kaupunki
kulttuuri- ja kirjastopalvelut
p. 040 139 4048
sanna.bondas@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme