Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kulturfonden för Finland och Danmarks nya styrelse delar ut bidrag på 58 000 euro

Dela

Den nya styrelsen för Kulturfonden för Finland och Danmark har fattat beslut om bidragsutdelning för det senare halvåret 2021 och det första halvåret 2022.

Jan-Erik Enestam
Jan-Erik Enestam

Det totala antalet ansökningar var 85 och styrelsen delar ut 58 150 euro till 38 sökande från Finland och Danmark.

”Det är mycket glädjande att vi trots den pågående coronapandemin kan dela ut ett så här pass stort stipendiebelopp och att vi också fått in så många ansökningar från båda länderna. Det visar att det finns ett stort intresse för att utbyta kunskap och erfarenheter sinsemellan”, konstaterar Kulturfonden för Finland och Danmarks nyvalda ordförande, Finlands tidigare minister för nordiskt samarbete, Jan-Erik Enestam.

Kulturfonden för Finland och Danmark var tidigare verksam i två länder, men efter ett gemensamt statligt beslut har fonden i fortsättningen sitt säte endast i Finland. Styrelsen har sammanlagt sju ledamöter, fyra från Finland och tre från Danmark.

”Det känns utmanande och givande att leda styrelsearbetet genom den här administrativa förändringsprocessen. Jag har en hel del erfarenhet av att leda liknande utvecklingsarbeten och tror att den finsk-danska fonden kommer att gynnas av ett gemensamt styrelsearbete”, konstaterar ordförande Enestam.

Kulturfonden för Finland och Danmark grundades år 1982 för att främja kontakterna och kulturutbytet mellan Finland och Danmark. Fonden beviljar årligen bidrag till enskilda personer, organisationer och föreningar för olika samhälls- och kulturprojekt.

I fondens nya styrelse representeras Finland av minister Jan-Erik Enestam, kommunikationschef Mary Gestrin, enhetschef Veikko Kunnas och författaren Anni Ylävaara, mera känd som Rosa Liksom. Danmark representeras i styrelsen av vice ordföranden, musikern, kulturdebattören och direktören Christian Have samt av författaren och poeten Martin Glaz Serup och tidigare medlemmen av Folketinget Maja Panduro.

Läs mera om Kulturfonden för Finland och Danmark: www.hanaholmen.fi/sv/kulturcentrum/hanaholmen/fonderna/kulturfonden-finland-och-danmark/

Se bilagan för ytterligare information om Kulturfonden för Finland och Danmarks senaste bidragsutdelning.

Kontakt: Fondens generalsekreterare Gunvor Kronman, e-post: gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jan-Erik Enestam
Jan-Erik Enestam
Ladda ned bild

Dokument

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum