Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kulturfonden för Finland och Norge delar ut stipendier på 60 500 euro

Dela

Styrelsen för Kulturfonden för Finland och Norge sammanträdde den 26 april 2019 i Esbo och fattade beslut om utdelningen av bidrag för det senare halvåret 2019 och det första halvåret 2020.

Fondordförande Eero Hokkanen
Fondordförande Eero Hokkanen

Antalet ansökningar riktade till den finländska fonddelen var sammanlagt 120 stycken, vilket är 24 flera än ifjol. Styrelsen beslöt att dela ut bidrag till 53 sökande till ett sammanlagt belopp av 60 500 euro.

Det största enskilda bidraget på 3 000 euro delades ut till Janne Valkeajoki från Villmanstrand. Valkeajoki fick bidraget för att ordna en första Nordlyd-festival i Oslo kulturhus i juni 2019. Nordlyd-festivalen är ett evenemang med musik, teater och diskussioner, som ordnas under temat frihet.   

”Ännu en gång har vi fått betydligt flera goda ansökningar än vi kunnat dela ut bidrag för. Precis som förra året fokuserade styrelsen i sina beslut på projektens resultat samt på en tematisk och geografisk balans. Vi önskar alla projekt som stöder samarbetet mellan Finland och Norge all framgång”, säger den finländska fonddelens ordförande Eero Hokkanen.

Kulturfonden för Finland och Norge arbetar för att främja kontakterna och kulturutbytet mellan Finland och Norge. För att öka kunskapen om de bägge länderna beviljar fonden bidrag och stipendier för olika samhälls- och kulturprojekt.

I fondens finländska styrelse sitter ordföranden, specialsakkunnige Eero Hokkanen samt ledamöterna, ambassadör Pekka Huhtaniemi och överintendent Susanna Pettersson.

Läs mera om de beviljade bidragen i bifogade bilaga.

Ytterligare information:

Fondens generalsekreterare Gunvor Kronman

Tfn 040 745 1738

e-post gunvor.kronman@hanaholmen.fi

Kulturfonden för Finland och Norge/sekretariatet

Hanaholmsstranden 5

02100 Esbo

Läs mera om fonden: https://www.hanaholmen.fi/sv/kulturcentrum/hanaholmen/fonderna/kulturfonden-finland-och-norge/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fondordförande Eero Hokkanen
Fondordförande Eero Hokkanen
Ladda ned bild

Dokument

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum