Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kulturfonden för Finland och Norge delar ut stipendier på drygt 32 000 euro

Dela

Styrelsen för Kulturfonden för Finland och Norge har fattat beslut om utdelningen av bidrag för det senare halvåret 2021 och det första halvåret 2022.

Antalet ansökningar riktade till den finländska fonddelen var sammanlagt 64 och styrelsen beslöt att dela ut bidrag till 33 sökande till ett sammanlagt belopp av 32 210 euro.

”Trots de rådande undantagsförhållandena mottog vi igen många bra ansökningar. I likhet med tidigare år betonade styrelsen att de beviljade bidragen skulle ha största möjliga effekt på samarbetet och kulturutbytet mellan Finland och Norge. Vi har också fortsatt vår satsning på ledarskapsprogrammet Arctic Lead, som vi hoppas ytterligare kommer att stärka kontakterna länderna emellan,” berättar den finländska fonddelens ordförande Eero Hokkanen.

De största enskilda bidragen på 2 000 euro delades ut till yrkeshögskolan Haaga-Helia och Teatteri totti, båda verksamma i Helsingfors. Haaga-Helia fick bidrag för en studieresa till Stavanger medan Teatteri totti fick ett resebidrag för att i samarbete med norska Teater Manu framföra Panikk i Kulissene, en teaterföreställning på teckenspråk.    

Läs mera om de beviljade bidragen i bifogade bilaga.

Om Kulturfonden för Finland och Norge

Kulturfonden för Finland och Norge arbetar för att främja kontakterna och kulturutbytet mellan Finland och Norge. För att öka kunskapen om de bägge länderna beviljar fonden bidrag och stipendier för olika samhälls- och kulturprojekt.

I fondens finländska styrelse sitter ordföranden, konsultativ tjänsteman Eero Hokkanen samt ledamöterna, rektor Teemu Kokko och verksamhetsledare Tove Ekman.

Fondens sekretariat finns på Hanaholmen.

Om Arctic Lead

Arctic Lead är ett ledarskapsprogram som riktar sig till unga professionella från Norge och Finland som vill utveckla och förbättra sina ledaregenskaper och skapa nya gränsöverskridande kontakter. Programmet instiftades 2019 med anledning av Kulturfonden för Finland och Norges 40-årsjubileum. Det första Arctic Lead inleddes i oktober 2020 med 18 deltagare och avslutades i maj i år. Nästa program startar på hösten.  

Ytterligare information:

Fondens generalsekreterare Gunvor Kronman

Tel: 040 745 1738, gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi

Läs mera om fonden: www.hanaholmen.fi/sv/kulturcentrum/hanaholmen/fonderna/kulturfonden-finland-och-norge/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum