Kiinteistömaailma

Kuluttajien historiallisen matala luottamus näkyy yllättävän vähän asuntokaupassa

Jaa

Kiinteistömaailman Pulssi 2.9.2022.

Suomen suurin kiinteistönvälittäjä Kiinteistömaailma teki elokuussa 2022 yhteensä 1005 käytettyjen ja uusien asuntojen sekä kiinteistöjen kauppaa. Tyypillisistä viime vuosien elokuun kauppamääristä jäätiin noin 15 prosenttia erityisesti yksityissijoittajien loistaessa poissaolollaan. ”Suomalainen asuntokauppa on kuitenkin pääosin tarvelähtöistä. Tämä tasaa menoa asuntomarkkinoilla sekä ylläpitää kysyntää ja kaupantekoa poikkeuksellisissakin oloissa”, Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä sanoo.

Kiinteistömaailman asuntomyymälät tekivät juuri päättyneessä elokuussa 963 käytettyjen ja 42 uusien asuntojen ja kiinteistöjen kauppaa, yhteensä siis 1005 kauppakappaletta. Vertailuluku eli viime vuoden elokuun kauppamäärä on pitemmänkin ajan tarkastelussa kova, peräti 1185 kauppaa.

”Vuoden takaiset kauppaluvut olivat kuuman koronavuoden lukuja; nyt voimakkaasti nousseet elinkustannukset vaikuttavat päinvastaisesti ihmisten tunnelmiin. Kodinvaihdot tehdään kuitenkin vahvasti tarvelähtöisesti, mikä tasaa kauppamääriä yli ajan. Juuri päättyneen elokuun yli 1000 asunto- ja kiinteistökauppaa on lopulta yllättävänkin lähellä viime vuosien keskivertoelokuuta”, Kyhälä pohtii.

”Sijoitusasuntokauppa on hiljentynyt omaksi kodiksi ostettavien asuntojen kauppaa enemmän. Ajanmukaistetut ja energiatehokkuudeltaan hyvät kohteet viedään edelleen käsistä”, Kyhälä lisää.

Uusin, 29. elokuuta julkaistu kuluttajien luottamusindikaattori kertoo kuluttajien odotusten olevan edelleen heikolla tasolla, mutta parantuneen hienoisesti heinäkuuhun verrattuna, ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen.

”Kuluttajaluottamuksen kehitys tulee ratkaisemaan syksyn asuntokauppamäärät ja hintakehityksen. Jos heinäkuussa nähtiin pohjat kuluttajaluottamuksessa, voi sijoittajienkin odottaa palaavan takaisin markkinoille”, Kyhälä sanoo.

Lisätiedot:
Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800
Tony Korkala, analyytikko, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 3070 361
Kiinteistömaailman kuvapankki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma
Kiinteistömaailma
Unioninkatu 30
00100 HELSINKI

info@kiinteistomaailma.fihttps://www.kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on kauppamäärillä mitattuna maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme