Helsingin yliopistoHelsingin yliopisto

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kesässä yleisöopastuksia ja kurkistuksia geologisiin kokoelmiin

Jaa

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha on auennut kesäkaudeksi. Tervetuloa nauttimaan opastetuista kierroksista, Kahvila Kummun antimista, geologisten kokoelmien kiehtovista kivistä ja historiallisen kartanopuutarhan rauhasta. Puutarha on avoinna yleisölle 2.5.-30.9.2018. Äitienpäivänä 13.5. äidit ilmaiseksi.

Matkalle maailman ympäri ja kahville kartanopuutarhaan

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan maantieteellisestä osiosta löytyy kasveja monelta mantereelta. Laatikosta lainattavan kartan kera voit tehdä kasvimatkoja aina Kalliovuorille ja Kaukoitään asti. Matkan lomassa on mukava viivähtää veden äärellä, vaikkapa piknikkorin kera tai tunnelmoida viehättävässä kartanomaisemassa nauttien Kesäkahvila Kummun antimista. Opastettuja, pääsymaksun hintaan sisältyviä kierroksia järjestetään kesän aikana noin joka toinen perjantai.

Kumpulan kesässä portit ovat avoinna puutarhaan ja geologisiin kokoelmiin

  • Äitienpäivän kunniaksi Luomus kutsuu äidit maksutta puutarhaan ja tutustumaan geologisiin kokoelmiin su 13.5. klo 12–15!
  • Kumpulan kyläjuhlien aikaan, lauantaina 26.5. puutarhaan on vapaa pääsy.
  • Kesäopas on paikalla Kumpulan puutarhassa perjantaina 8.6., 6.7., 20.7., 3.8. ja 17.8. Näinä päivinä vierailijat pääsevät oppaan johdolla matkalle maailman ympäri klo 12 ja tutustutaan kulttuurikasveihin klo 14. Noin tunnin mittaiset yleisöopastukset sisältyvät pääsymaksun hintaan.
  • Elokuisena lauantaina 25.8. vietämme Suomen luonnon päivää. Päivän aikana puutarhaan on avoimet ovat ja voit mm. tutustua geologisiin kokoelmiin klo 13-16. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
  • Historiallisessa kartanossa majailevat Luomuksen geologiset kokoelmat avaavat ovensa perjantaista lauantaihin klo 13–16 kolme kertaa kesän aikana: 8.–9.6., 6.–7.7. ja 3.–4.8. Paikalla on myös asiantuntija kertomassa kiehtovia yksityiskohtia kokoelmista ja vastaamassa kävijöiden kysymyksiin. Lisäksi kokoelmat ovat avoinna Vappushokkelo-tapahtumassa 1.5., äitienpäivänä 13.5. klo 12-15 ja Suomen luonnon päivänä 25.8. klo 13-16. Tervetuloa!

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Puutarha ja kahvila Kumpu ovat avoinna 2.5.–30.9. tiistaista sunnuntaihin, kello 11–18. Suljettu maantaisin ja juhannuksena 23.–25.6. Jyrängöntie 2, Helsinki. Vallilan siirtolapuutarhan ja Kumpulan tiedekampuksen välissä.

Puutarha on maksullinen. Pääsyliput: 6/4/3/0 euroa, kausikortti 20 euroa. Myynti kahvilassa.
Puutarhassa voi myös järjestää perhejuhlia ja muita tilaisuuksia. Kumpulan kesäkahvilan yrittäjät ovat vaihtuneet ja uudet Kahvilan Kummun toimijat tavoitat sähköpostista kahvilakumpu@gmail.com tai numerosta p. 0400170520.

Tervetuloa kiehtoville kasvimatkoille tai viihtymään muuten vain!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS on Helsingin yliopiston erillislaitos, joka säilyttää ja ylläpitää luonnontieteellisiä kansalliskokoelmia sekä harjoittaa niihin liittyvää tutkimusta. Laajat kokoelmat koostuvat eläin-, kasvi-, sieni-, kivi- ja fossiilinäytteistä. Elävät kasvikokoelmat sijaitsevat kahdessa kasvitieteellisessä puutarhassa. Luomuksen kokoelmiin pääsee tutustumaan kolmessa yleisökohteessa Helsingissä: Luonnontieteellisessä museossa sekä Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisissä puutarhoissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Opettajankoulutusta uudistetaan Suomessa21.5.2018 13:50Tiedote

Miksi uudistaa jo kansainvälisesti erinomaiseksi kehuttua opettajankoulutusta? Mitä opettajan on osattava nyt ja tulevaisuudessa? Helsingin yliopistosta johdetussa ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa laajassa opettajankoulutuksen uudistamishankkeessa etsitään ratkaisuja ja tarjotaan koulutusta ja tukea nykyisille ja tuleville opettajille. Hankkeen 12 osahanketta johtavat professorit ja dosentit Helsingin yliopiston eri tiedekunnissa ja hanketta koordinoi professori Auli Toom Yliopistopedagogiikan keskuksesta.

Suomalaisuus on vahva viitekehys koulutuksen kentässä21.5.2018 13:05Tiedote

Suomalaisuus ja suomalainen koulutus herättävät mielenkiintoa ympäri maailmaa. Aiheita koskevissa keskusteluissa korostuu tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja erinomaisuuden eetos. Kansainvälisestä näkökulmasta suomalainen yhteiskunta, elämä ja koulutuksen laatu näyttävät olevan hyvällä mallilla: oppimista mittaavien vertailujen mukaan koulutuksellinen tasa-arvoisuus tuottaa laatua oppimisessa. Suomalaisen koulun menestys siivittää myös monia koulutusvientihankkeita yliopistojen, korkeakoulujen ja yksityisen yritystoiminnan areenoilla.

Gravitaatioaallot ja ajan suunnan kääntäminen; kaksi maailmankaikkeuden aihetta fysiikan nobelistien luennoidessa Helsingissä toukokuussa16.5.2018 14:04Tiedote

Helsingin yliopistossa luennoi toukokuun lopussa kaksi fysiikan nobelistia. Tilaisuudet ovat avoimia. Torstaina 24.5. kello 17.00 yliopiston juhlasalissa luennoi vuoden 2004 fysiikan nobelisti Frank Wilczek otsikolla The strange, unfinished story of time reversal. Viikon kuluttua torstaina 31.5. kello 10.00 Kumpulassa alkavassa symposiumissa vuoden 2017 fysiikan nobelisti Rainer Weiss puhuu otsikolla The beginnings of gravitational wave astronomy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme