Helsingin yliopistoHelsingin yliopisto

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kesässä yleisöopastuksia ja kurkistuksia geologisiin kokoelmiin

Jaa

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha on auennut kesäkaudeksi. Tervetuloa nauttimaan opastetuista kierroksista, Kahvila Kummun antimista, geologisten kokoelmien kiehtovista kivistä ja historiallisen kartanopuutarhan rauhasta. Puutarha on avoinna yleisölle 2.5.-30.9.2018. Äitienpäivänä 13.5. äidit ilmaiseksi.

Matkalle maailman ympäri ja kahville kartanopuutarhaan

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan maantieteellisestä osiosta löytyy kasveja monelta mantereelta. Laatikosta lainattavan kartan kera voit tehdä kasvimatkoja aina Kalliovuorille ja Kaukoitään asti. Matkan lomassa on mukava viivähtää veden äärellä, vaikkapa piknikkorin kera tai tunnelmoida viehättävässä kartanomaisemassa nauttien Kesäkahvila Kummun antimista. Opastettuja, pääsymaksun hintaan sisältyviä kierroksia järjestetään kesän aikana noin joka toinen perjantai.

Kumpulan kesässä portit ovat avoinna puutarhaan ja geologisiin kokoelmiin

  • Äitienpäivän kunniaksi Luomus kutsuu äidit maksutta puutarhaan ja tutustumaan geologisiin kokoelmiin su 13.5. klo 12–15!
  • Kumpulan kyläjuhlien aikaan, lauantaina 26.5. puutarhaan on vapaa pääsy.
  • Kesäopas on paikalla Kumpulan puutarhassa perjantaina 8.6., 6.7., 20.7., 3.8. ja 17.8. Näinä päivinä vierailijat pääsevät oppaan johdolla matkalle maailman ympäri klo 12 ja tutustutaan kulttuurikasveihin klo 14. Noin tunnin mittaiset yleisöopastukset sisältyvät pääsymaksun hintaan.
  • Elokuisena lauantaina 25.8. vietämme Suomen luonnon päivää. Päivän aikana puutarhaan on avoimet ovat ja voit mm. tutustua geologisiin kokoelmiin klo 13-16. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
  • Historiallisessa kartanossa majailevat Luomuksen geologiset kokoelmat avaavat ovensa perjantaista lauantaihin klo 13–16 kolme kertaa kesän aikana: 8.–9.6., 6.–7.7. ja 3.–4.8. Paikalla on myös asiantuntija kertomassa kiehtovia yksityiskohtia kokoelmista ja vastaamassa kävijöiden kysymyksiin. Lisäksi kokoelmat ovat avoinna Vappushokkelo-tapahtumassa 1.5., äitienpäivänä 13.5. klo 12-15 ja Suomen luonnon päivänä 25.8. klo 13-16. Tervetuloa!

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Puutarha ja kahvila Kumpu ovat avoinna 2.5.–30.9. tiistaista sunnuntaihin, kello 11–18. Suljettu maantaisin ja juhannuksena 23.–25.6. Jyrängöntie 2, Helsinki. Vallilan siirtolapuutarhan ja Kumpulan tiedekampuksen välissä.

Puutarha on maksullinen. Pääsyliput: 6/4/3/0 euroa, kausikortti 20 euroa. Myynti kahvilassa.
Puutarhassa voi myös järjestää perhejuhlia ja muita tilaisuuksia. Kumpulan kesäkahvilan yrittäjät ovat vaihtuneet ja uudet Kahvilan Kummun toimijat tavoitat sähköpostista kahvilakumpu@gmail.com tai numerosta p. 0400170520.

Tervetuloa kiehtoville kasvimatkoille tai viihtymään muuten vain!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS on Helsingin yliopiston erillislaitos, joka säilyttää ja ylläpitää luonnontieteellisiä kansalliskokoelmia sekä harjoittaa niihin liittyvää tutkimusta. Laajat kokoelmat koostuvat eläin-, kasvi-, sieni-, kivi- ja fossiilinäytteistä. Elävät kasvikokoelmat sijaitsevat kahdessa kasvitieteellisessä puutarhassa. Luomuksen kokoelmiin pääsee tutustumaan kolmessa yleisökohteessa Helsingissä: Luonnontieteellisessä museossa sekä Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisissä puutarhoissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

GSK ja Sanofi mukaan merkittävään suomalaiseen FinnGen-geenitutkimushankkeeseen22.1.2019 14:00Tiedote

GSK ja Sanofi ovat liittyneet mukaan FinnGen-tutkimuskonsortioon. FinnGen on laaja julkisen ja yksityisen sektorin yhteinen tutkimushanke, jonka tavoitteena on tuottaa geneettistä tietoa 500 000 suomalaisesta biopankkinäytteen antajasta. Genomitiedon yhdistäminen terveystietoihin mahdollistaa tutkimuksen tavoittelemat tieteelliset läpimurrot, paremman ymmärryksen sairauksien syntymekanismeista ja uusien hoitokeinojen kehittämisen.

Koirien pelon ja ihmisten mielenterveyshäiriöiden taustalla samoja tekijöitä21.1.2019 14:51Tiedote

Professori Hannes Lohen ryhmä on tunnistanut yli kolmensadan saksanpaimenkoiran aineiston avulla kaksi geenialuetta, joista toinen liittyy koirien pelokkuuteen ja toinen ääniarkuuteen. Pelokkuuteen liitetty geenialue vastaa ihmisten kromosomin 18 aluetta, joka on liitetty erilaisiin psykiatrisiin sairauksiin. Ääniarkuuteen liitetty alue sisältää puolestaan useita ihmisten ja koirien käyttäytymiseen sekä psykiatrisiin sairauksiin liittyviä geenejä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme