Kumpulasta kansainvälisiä suuntaviivoja luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetukseen

Jaa
Uusin tutkimustieto painottaa tutkimuksellisen opiskelutavan (engl. inquiry-based science education, IBSE) lisäämistä kouluopetuksessa. Tutkimuksellinen opiskelu on opiskelijasta lähtevä työtapa, jossa lapset ja nuoret opiskelevat ilmiöitä pienten tai laajempienkin tutkimusten kautta opettajan toimiessa ohjaajana. Helsingin yliopiston Kumpulan tiedekampukselle saapuu 30.5.-1.6.2012 liki sata tiedekasvatuksen asiantuntijaa kansainväliseen konferenssiin Developing IBSE: New Issues-The roles of assessment and the relationship with industry. Teemoina ovat tutkimuksellinen opiskelu, arviointi sekä koulujen ja teollisuuden välinen yhteistyö.

Tutkimuksellisen opiskelun on todettu parantavan oppilaiden ajattelutaitoja sekä kykyä muotoilla tieteellisiä kysymyksiä. Lisäksi se on kehittänyt oppilaiden valmiuksia suunnitella kokeellisia töitä. Siitä toivotaan olevan apua nuorten mielenkiinnon herättämisessä luonnontieteiden opiskelua ja ammatteja kohtaan.

Kokoukseen saapuvat vieraat paneutuvat ohjelmassaan myös työelämän ja opetuksen yhteistyöhön. Tämä yhteistyö on hyvä työväline opetuksen rikastuttamiseksi, nuorten ammatinvalinnan helpottamiseksi ja yritysten tulevan henkilöstön saannin turvaamiseksi. Kokous pidetäänkin Suomessa erityisesti maamme toimivan koulu-teollisuus-yhteistyön, PISA-ihmeen ja LUMA-toiminnan vuoksi.

Pääpuhuja konferenssin alussa keskiviikkona 30.5. on professori Dato Lee Yee Cheong (UNESCO / ISTIC /Akademi Sains, Malaysia). Puheenjohtajana toimii avaruusfysiikan professori Pierre Lune.

Kokouksen järjestävät IAP (InterAcademy Panel), ALLEA (European Federation of National Academies of Sciences and Humanities), Suomalainen Tiedeakatemia ja Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan yhteydessä toimiva valtakunnallinen LUMA-keskus.

http://www.interacademies.net/Activities/10880/18641.aspx

http://allea.org/Pages/ALL/19/243.bGFuZz1FTkc.html


Lisätietoja järjestävistä organisaatioista
IAP: http://www.interacademies.net/
ALLEA: http://www.allea.org/
Suomalainen Tiedeakatemia: http://www.acadsci.fi/
Valtakunnallinen LUMA-keskus: http://www.helsinki.fi/luma/

Lisätietoja kokouksesta: Lauri Vihma, puhelin 50 318 5149, tai osoitteella luma-keskus@helsinki.fi.

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, puhelin (09) 191 51042


Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye