Gummerus

Kun naisen mitta täyttyy – Eläin on Lisa Taddeon hurja kostoromaani #metoon jälkeiseen aikaan

Jaa

Kolme naista -menestystietokirjastaan tunnetun Lisa Taddeon raju ja raivokas esikoisromaani Eläin (Gummerus) kuvaa tarkalla katseellaan nykymaailmaa, jossa nainen joutuu yhä kohtaamaan täysin tarpeetonta häirintää, niin monin eri tavoin.

”Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, miten Kaliforniassa sujuisi. En tiennyt, päätyisinkö panemaan tai rakastamaan tai satuttamaan jotakuta. Tiesin vain, että odottaisin puhelua. Tiesin, että olisin raivokas. Matkani saattaisi viedä minut monenlaisille poluille. En vain uskonut, että yksikään niistä johtaisi murhaan.”

Joan on koko elämänsä joutunut kestämään miesten julmuuksia ja paennut lapsuuden traumaa. Kun Joanin mitta täyttyy, hän päättää kohdata menneisyytensä ja ajaa New Yorkista Kaliforniaan mielessään yksi tehtävä. Hänen on löydettävä Alice. Los Angelesia ympäröivien kanjonien läkähdyttävässä paahteessa Joan kerää voimia vastaiskuun.  

Lisa Taddeon Eläin on tummasävyinen, trillerimäinen romaani, jossa kirjailijan armottoman tarkat havainnot paljastavat, mitä kaikkea naisen on vieläkin kestettävä nykymaailmassa aina manspleinauksesta seksuaaliseen väkivaltaan. Samalla kirja on osuva kuvaus Kalifornian pinnallisesta wellness-kulttuurista sekä äitien ja tytärten välisistä suhteista ja kaipuusta.

Eläin vangitsee rohkeasti ja urhoollisesti naissukupolven raivon ja on vuoden 2021 katarttisin lukukokemus.” – MarieClaire

“Väkevä, uljaan itsevarma esikoisromaani… Joanin kertojanääni on niin terävä ja puoleensavetävä että lukija seuraisi häntä minne hyvänsä… Taddeon proosa säihkyy.” —The New York Times Book Review

Lisa Taddeo on palkittu yhdysvaltalainen toimittaja ja kirjailija. Hänen kansainväliseksi ilmiöksi ja New York Timesin bestseller-listan kärkeen noussut amerikkalaisnaisten seksielämää kuvaava Kolme naista (Gummerus) oli huikea arvostelu- ja myyntimenestys eri puolilla maailmaa. Taddeo asuu miehensä ja tyttärensä kanssa Uudessa-Englannissa Yhdysvaltojen koillisosassa.

Lisa Taddeo: Eläin
408 sivua
alkuteos Animal
suomentanut Marianna Kurtto
myös äänikirjana, lukija Karoliina Kudjoi

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Pietilä
Tuottaja
040 7792942
pauliina.pietila@gummerus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Diorin salaisuus on hurmaava romaani muotiluomuksista ja aikansa ahtaita rooleja rikkoneista naislentäjistä19.10.2021 08:12:00 EEST | Tiedote

Australialainen bestseller-kirjailija Natasha Lester kirjoittaa kansainvälisissä menestysromaaneissaan urheista naisista, jotka uhmaavat aikansa ahdasta naiskuvaa. Diorin salaisuus (Gummerus) on unohtumaton tarina toisen maailmansodan aikana vastarintaliikkeeseen kuuluneista naisista, ikuisesta rakkaudesta, sanoin kuvaamattomasta petoksesta ja mittaamattoman arvokkaasta muotileninkien kokoelmasta. Fiktiivisen tarinan taustalla on historiallisia tapahtumia ja henkilöitä: muotisuunnittelija Christian Dior ja hänen sisarensa, keskitysleiriltä selviytynyt vastarintataistelija Catherine Dior sekä joukko naislentäjien pioneereja.

Miten kylmyys vaikuttaa hyvinvointiimme? Kylmä kutsuu on rakkauskirje kylmille vesille ja talvelle14.10.2021 10:35:44 EEST | Tiedote

Toimittaja-tietokirjailija Tiina Torpan Kylmä kutsuu – Hyvinvointia talvesta (Gummerus) kertoo kylmävesiuinnin, hiihdon ja muiden talvilajien sekä viileyden vaikutuksesta ihmisen hyvinvointiin. Samalla kirja ylistää Suomen ilmastoa ja luontoa. Suomi on Torpan mukaan maailman paras kylmävesiuinnin ja talvilajilajien maa, mutta mitä voimme tehdä, jotta nykyisenkaltainen talvi säilyy? Kirja ilmestyy 18.10.

Nuorista lohikäärmeistä kertova Tulisiivet on hauska ja jännittävä fantasiasarja alakouluikäisille – Sen luonut kirjailija Tui T. Sutherland on yksi Soturikissat-menestyssarjan kirjoittajista6.10.2021 13:29:42 EEST | Tiedote

Maailmalla megahitiksi noussut lastenromaanisarja Tulisiivet on koukuttanut monet alakouluikäiset lukemiseen. Sarjan romaaneja on myyty jo yli 14 miljoonaa kappaletta, ja sen pohjalta on tekeillä tv-sarja. Suomeksi ilmestyy tänä syksynä kaksi romaania: Viiden poikasen ennustus ja Puuttuva perillinen. Lasten- ja nuortenkirjailija Tui T. Sutherland on yksi supersuositun Soturikissat-sarjan kirjoittajista Erin Hunter -nimen takana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme