Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kun valo osuu juuri sopivasti – Taidehallin uusi näyttely yhdistää elokuvaa ja valokuvaa

Jaa

Filmverkstadenin 10-vuotisjuhlanäyttely nostaa audiovisuaalisen kerronnan pääosaan erityisesti valokuvan ja liikkuvan kuvan muodossa. Näyttely on myös katsaus siihen, mitä analogisen elokuvan ja valokuvan maailmassa tällä hetkellä tapahtuu. 14 audiovisuaalisen taiteen tekijää esittäytyy Vaasan taidehallissa sekä Galleria Ibiksessä 29.5.–8.8.2021.

kinoMANUAL: Pocket Cinema, audio-visual performance, 2020. Kuva: kinoMANUAL
kinoMANUAL: Pocket Cinema, audio-visual performance, 2020. Kuva: kinoMANUAL

Vaasassa toimiva audiovisuaalisen taiteen yhdistys, Filmverkstaden on kymmenen vuoden ajan tuonut yhteen audiovisuaalisen taiteen alalla toimivia taiteilijoita ja tekijöitä eri puolilta maailmaa.

Juhlanäyttelyssä Kun valo osuu juuri sopivasti - When the Light Hits Just Right nähdään monimediaisia teoksia 14 taiteilijalta, jotka ovat joko Filmverkstadenin aktiivisia jäseniä tai vierailleet yhdistyksen residenssissä. Näyttelyn teoksissa analoginen filmi tai valokuvaus yhdistyy osaksi kokonaisuutta. Liikkuvan kuvan käsitettä sen eri muodoissa tutkitaan myös digitaalisen videon, installaatioiden ja kaksiulotteisten töiden kautta.

Teoksissa elokuva ja valokuva näyttäytyvät kauniina, vahvana ja fyysisenä välineenä, joka sitoo valon itseensä ja säilyttää pinnassaan ajan leiman. Ne laajentavat katsojan käsitystä siitä, mitä valokuva ja elokuva ovat, mitä ne voivat olla ja miten ne voidaan kokea. Näyttely on myös katsaus siihen, mitä analogisen elokuvan ja valokuvan maailmassa tällä hetkellä tapahtuu.

Näyttelyn taiteilijat ovat Elvira Akzigitova (EE), Roger Beebe (US), Daniel Beijar (FI), Dagie Brundert (DE), Britt Al-Busultan (FI/NL), Claudia Hausfeld (IS/DE), Janika Herlevi (FI), kinoMANUAL (PL), Natalia Koziel (PL/FI), Matti Lahti (FI), Rebecca Erin Moran (IS/US), Marek Pluciennik, Greg Pope (UK/NO) ja Lasse Vairio (FI).

Näyttelyn ovat kuratoineet Sarah Schipschack ja Britt Al-Busultan. Shipschack (s. 1976 Dresden, Saksa) on Norjan Tromssassa asuva elokuvakuraattori, ohjelmoija ja tuottaja. Viimeisen 15 vuoden aikana hän on ollut perustamassa useita taide- tai kokeellisten elokuvien tuottamis- ja esittämispaikkoja. Viimeisin näistä on vuonna 2016 Tromssaan perustettu analoginen elokuvalaboratorio Polar Film Lab. Al-Busultan (s. 1976 Al-Khobar, Saudi-Arabia) on Filmverkstadenin perustaja ja johtaja sekä laajennetun elokuvan (expanded cinema) alalla työskentelevä taiteilija.

Filmverkstaden haluaa edistää taiteen tekijöiden työskentelymahdollisuuksia sekä herättää kiinnostusta audiovisuaaliseen taiteeseen laajemminkin. Se on luonut kansallisen ja kansainvälisen alustan, jossa audiovisuaalisen taiteen alalla toimivat taiteilijat ja tekijät voivat tavata, luoda, kehittää, esittää ja jakaa taidettaan. Yhdistys tarjoaa palveluita ja olosuhteita analogisen filmin ja valokuvauksen parissa työskenteleville sekä järjestää työpajoja, elokuvanäytöksiä ja muita aiheeseen liittyviä projekteja.

Näyttelyä ovat tukeneet Pohjoismainen kulttuuripiste, Pohjoismainen kulttuurirahasto, Svenska Kulturfonden, Taiteen edistämiskeskus Taike, Veljekset Gröndahlin Säätiö, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto, Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto, Konstsamfundet, Vaasan kaupunki ja Goethe-Instituutti.

Kun valo osuu juuri sopivasti – When the Light Hits Just Right on esillä Vaasan taidehallissa sekä Galleria Ibiksessä 29.5.-8.8.2021.

Tiedotuskuvat: https://kuvapankki.vaasa.fi/s/wgjdRpqUNRGMbBa5/fo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Nina Takala, Vs. amanuenssi Vaasan kaupungin museot, puh. 040 487 9233, nina.takala@vaasa.fi

Kuvat

kinoMANUAL: Pocket Cinema, audio-visual performance, 2020. Kuva: kinoMANUAL
kinoMANUAL: Pocket Cinema, audio-visual performance, 2020. Kuva: kinoMANUAL
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Coronavaccineringarna utvidgas till 12-15 åriga vasabor som tillhör riskgrupp23.6.2021 16:13:05 EEST | Tiedote

Tidsbokningen till vaccinering mot coronaviruset för 12-15 åringar som hör till riskgrupp öppnas torsdagen 24.6.2021 kl. 12.00. De 12-15-åringar som på grund av sin grundsjukdom hör till riskgruppen vaccineras enligt samma principer som de 16 år fyllda som hör till riskgruppen. THL har gjort upp en lista över riskgrupper och dessa riskgrupper är de samma som för 16 år fyllda.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme