Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kuninkaantammeen haetaan vapaarahoitteisen puukerrostalotontin toteuttajaa

Jaa

Luoteis-Helsinkiin rakentuvaan Kuninkaantammeen haetaan vapaarahoitteisen puukerrostalotontin toteuttajaa. Kuninkaantammen etelärinteen asemakaavan alueella rakennusten on oltava pääosin puurakenteisia, sovellettava matalaenergiarakentamisen periaatteita ja hyödynnettävä uusiutuvaa energiaa.

Kuninkaantammi. Kuva: Jussi Hellsten
Kuninkaantammi. Kuva: Jussi Hellsten

Puukerrostalotontin toteuttajan haku on suunnattu ammattirakennuttajien ja -rakentajien kokoamille moniammatillisille tiimeille, jotka vastaavat tontin rakentamisesta kokonaisvastuuperiaatteella eli voittava taho saa vastuun suunnittelutyön alusta toteutusvaiheen loppuun.

Rakentaminen voi alkaa jo vuonna 2019 kunnallistekniikan valmistuttua. Toteuttaja valitaan kaksivaiheisessa haussa. Ensimmäiseen vaiheeseen tiimit toimittavat viitesuunnitelmat ja hankeselostukset ja toisessa vaiheessa kaupunki neuvottelee soveltuvien ammattiryhmittymien kanssa.

Rakennettava alue sijaitsee Kaarelan kaupunginosassa osoitteessa Kuninkaantammenkierto 19. Paras hakuehdotus viitesuunnitelmineen saa tonttivarauksen 5 000 kerrosneliömetrin tontille. Tontti kuuluu asuinkerrostalojen alueeseen, jossa kerrostalot ovat korkeudeltaan kahdesta neljään kerrosta. Toteuttajan yleinen haku alkoi kesäkuun alussa ja haku sulkeutuu 1. lokakuuta 2018 kello 15.00.

Ilmastoviisas kaupunginosa

Kuninkaantammen rakennuksissa hyödynnetään uusiutuvaa energiaa ja alueella pilotoidaan hulevesien hallintamenetelmiä.

”Kuninkaantammesta suunnitellaan ja rakennetaan ilmastoviisas kaupunginosa, jossa kaupunki pyrkii hillitsemään ilmastonmuutosta sekä sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin”, sanoo Kuninkaantammen projektinjohtaja Kimmo Kuisma Helsingin kaupunginkansliasta. ”Hakumenettelyssä teollisen puurakentamisen edistäminen ja siihen liittyvät mahdolliset kehittämisideat ovat pääroolissa.”

Vuonna 2017 Kuninkaantammessa lähti rakenteille toiseksi eniten uusia asuntoja Helsingin aluerakentamisalueiden kesken. Pääkaupunkiseudun ensimmäiset vapaarahoitteiset omistusasuntojen puukerrostalot valmistuivat Honkasuolle marraskuussa 2017. Kuninkaantammeen tulee vuoteen 2025 mennessä 5 500 asukasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maria Mannisto, tonttiasiamies
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Maaomaisuuden kehittäminen ja tontit
puh. 09 3103 6454
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuninkaantammen aluerakentaminen:

Kimmo Kuisma, projektinjohtaja
Helsingin kaupunginkanslia
puh. 09 3102 5808
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Kuninkaantammi. Kuva: Jussi Hellsten
Kuninkaantammi. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.2.201915.2.2019 16:34:22Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-02-15_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 1.3.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme