Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kunnallistekniikan rakentaminen alkaa Laakson ratsastuskentän vieressä

Jaa

Laakson sairaala-alueella on alkamassa noin kymmenen vuotta kestävät rakennustyöt, joiden aikana koko sairaala-alue uudistetaan. Ensimmäisenä rakennetaan kunnallistekniikkaa uuden Laakson yhteissairaalan käyttöön. Työt alkavat helmikuun alussa kävely- ja pyörätiellä Laakson sairaala-alueen ja ratsastuskentän välissä.

Tekniikkareitin työmaan sijainti. Laakson yhteissairaalan allianssi / Fiander Graphics
Tekniikkareitin työmaan sijainti. Laakson yhteissairaalan allianssi / Fiander Graphics

Kävely- ja pyörätien alle rakennetaan uusia vesihuolto- ja viemärilinjoja, kaukolämpöä sekä telekaapeleita. Samassa yhteydessä reitin valaistus uusitaan.

Kävelijöiden ja pyöräilijöiden väliaikainen reitti kulkee mahdollisimman lähellä normaalia kävely- ja pyörätietä. Kulku Nordenskiödinkadulta joudutaan sulkemaan ja ottamaan työmaa-alueeksi. Tästä syystä Liikennepuiston sisäänkäynti siirtyy Liikennepuiston pohjoispuolelle.

Laakson kentän pysäköintipaikkoja joudutaan valitettavasti ottamaan pois käytöstä.

Ennen töiden alkua työmaan kohdalta tehdään pienimuotoista vesakon raivausta ja kaadetaan muutamia puita. Kaadettavat puut on katselmoitu etukäteen, ja niitä pyritään poistamaan mahdollisimman vähän. Kaadettavia puita on noin kymmenen ja lisäksi 1–4 puusta karsitaan oksia.

Töitä tehdään pääsääntöisesti arkisin kello 7.00–18.00. Poikkeus on viimeinen työvaihe Nordenskiöldinkadulla huhti-toukokuussa, jolloin työskennellään yöllä.

Kunnallistekniikkareitin rakentaminen etenee kolmessa vaiheessa:

  • Helmi-maaliskuussa työmaa tekee pontituksia ja paaluttaa Liikennepuiston kupeessa. Työ aiheuttaa melua ja kestää noin kolme viikkoa.
  • Helmikuussa Ratsastuskentän kohdalla louhitaan pieniä määriä kalliota. Työ aiheuttaa melua ja kestää noin kaksi viikkoa.
  • Huhti–toukokuussa työmaa siirtyy Nordenskiöldinkadulle, ja uudet kunnallistekniikan linjat viedään kadun ali. Suuria vaikutuksia Nordenskiöldinkadun liikenteeseen ei tule, sillä työ tehdään yöaikaan, ja kaistat pysyvät avoinna ajosiltojen avulla. Töistä tiedotetaan tarkemmin huhtikuussa.

Ajoyhteys työmaalle kulkee Auroranportin editse Laakson ratsastuskentän läntistä vierustaa, ja tuolla alueella liikkuu työkoneita.

Alkavat työt eivät aiheuta muutoksia Laakson ratsastuskentän itäpuolen reitteihin eikä Auroransillan liikenteeseen.

Lisäksi sairaalan alueelle tulevan leveän kuljetuksen vuoksi Lääkärinkadulla suljetaan pysäköintipaikkoja noin 20 metrin matkalla 2.-4. helmikuuta. Myös sairaalan alueella vartaan tilaa kuljetukselle ja siksi myös siellä pysäköintipaikkoja poistuu käytöstä tuona aikana.

Laakson sairaala-alueella alkavista muista rakennustöistä kerrotaan myöhemmin keväällä, kun suunnitelmat ja aikataulut ovat tarkentuneet. Rakennustöitä alkaa myös Auroran sairaala-alueen sisäänajon eli Auroranportin läheisyydessä, sillä Laakson sairaala-alueelle rakennetaan uusi ajoyhteys maan alta Auroranportin kautta. Asiasta tiedotetaan tarkemmin ennen töiden aloitusta.

Laakson sairaala-alue uudistuu

Helsingin kaupunki ja HUS uudistavat Laakson sairaala-alueen. Laakson yhteissairaala tarjoaa hoitoa psykiatrisiin ja elimellisiin sairauksiin. Sairaalaan tulee tilat HUSin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, HUSin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista. Lisäksi tulee tiloja sairaalatoimintoja tukeville poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.

Laakson nykyinen sairaala-alue ja sen kulkuyhteydet muuttuvat. Alueelle tulee kolme uutta sairaalaa ja pääajoyhteys tunnelin kautta Auroranportilta. Kolme säilyvää sairaalarakennusta peruskorjataan.

Rakennushanke ajoittuu tämänhetkisen aikataulun mukaan vuosille 2022–2030. Hankkeen toteuttaa Laakson yhteissairaalan allianssi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tekniikkareitin rakentaminen
Olli Korhonen
projektinjohtaja
Destia Oy
050 401 6601
olli.korhonen@destia.fi

Laakson yhteissairaalan rakennushankkeeseen liittyvät kysymykset
Marko Virtanen
toimitusjohtaja
Kiinteistöosakeyhtiö Laakson yhteissairaala
040 139 4300
ext-marko.virtanen@hus.fi

Kuvat

Tekniikkareitin työmaan sijainti. Laakson yhteissairaalan allianssi / Fiander Graphics
Tekniikkareitin työmaan sijainti. Laakson yhteissairaalan allianssi / Fiander Graphics
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan lisää asuntoja, liiketiloja ja palveluita16.5.2022 10:19:56 EEST | Tiedote

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan 1 300 uudelle asukkaalle asuntoja, nykyistä enemmän liiketilaa sekä uusi perhe- ja hyvinvointikeskus. Kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat. Kortteleista valmistellaan parhaillaan kehittämisvarausta. Suunnitelmista voi keskustella verkkotilaisuudessa 24. toukokuuta ja lisäksi suunnittelijoiden kanssa voi tulla juttelemaan kävelyn merkeissä 31. toukokuuta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.5.202212.5.2022 18:11:57 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 12.5.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 2.6.2022. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme