Kustannusosakeyhtiö Siltala

Kunniallinen vetäytyminen – Éric Vuillardin kirja Indokiinan sodasta

Jaa
Laadukkaista, kaunokirjallisia keinoja käyttävistä historiakirjoistaan tunnetun ranskalaisen Éric Vuillardin uusin suomennettu teos on KUNNIALLINEN VETÄYTYMINEN. Se on kuvaus julman siirtomaavallan romahduksesta ja verisestä fiaskosta, joka myytiin ranskalaisille kunniallisena vetäytymisenä.
Kannen kuvassa kenraali de Castries ja hänen vaimonsa Jacqueline de Castries.
Kannen kuvassa kenraali de Castries ja hänen vaimonsa Jacqueline de Castries.

Indokiinan sota 1946–1954 on yksi modernin ajan pisimmistä. Se on samalla kentis vähiten tunnettu.

Sodan lopputuloksena Ranska menetti lopullisesti siirtomaansa, josta muodostuivat Laos, Kambodza sekä Pohjois- ja Etelä-Vietnam. Jaettuun maahan jäi kytemään konflikti, joka leimahti myöhemmin Vietnamin sodaksi.

Kunniallinen vetäytyminen -teos setvii sodan sotkuisia taustoja ja häpeällisten intressien vyyhtiä väkevin kirjallisin keinoin. Kirja on pientä fyysistä kokoaan suurempi, samoin kuin Vuillardilta aiemminkin suomennetut teokset: Päiväkäsky, 14. heinäkuuta sekä Kongo/Köyhien sota.

Kaikki nämä kirjat on suomentanut Lotta Toivanen. 

***

"Porautuu luihin ja ytimiin. Tiivistettyä, puhdasta kerrontataidetta." - Les Échos

"Kieli on uskomatonta. Éric Vuillardin kertomuksista on rakentumassa suuren kirjailijan tuotanto." - France Info

"Kirurgista tarkkuutta ja upeaa kieltä." - La Libre Belgique

"Leikkaa, viiltää ja kertoo jotain uutta." - La Grande Table, France Culture

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kannen kuvassa kenraali de Castries ja hänen vaimonsa Jacqueline de Castries.
Kannen kuvassa kenraali de Castries ja hänen vaimonsa Jacqueline de Castries.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Siltala
Suvilahdenkatu 7
00500 Helsinki

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Ismo ja Angelika Leikolan kirja UNELMAERO – ELÄMÄ 2.0 ilmestyy pian ///EMBARGO 24.3. klo 00.01///14.3.2023 12:30:37 EET | Tiedote

Ismo ja Angelika Leikola palaavat Yhdysvaltoihin Suomessa vietetyn koronavuoden jälkeen – tällä kertaa eronneena parina. Vaikka eropäätös on yhteinen ja tarpeellinen, tuo se mukanaan uudenlaisia haasteita ja pelkoja. Uusi kirja UNELMAERO – ELÄMÄ 2.0 kutsuu lukijan kulisseihin kurkistamaan, mitä tapahtuikaan SUO, KUOKKA JA HOLLYWOOD -kirjaa kirjoitettaessa ja miksi pariskunta päätyi eroon.

Antti Hurskaisen romaani Suntio lähestyy olemassaolon ydinkysymyksiä16.2.2023 11:44:05 EET | Tiedote

Turtola työskentelee suntiona pienessä maalaisseurakunnassa. Hän sahaa, haravoi, rukoilee ja saattaa viisivuotiasta Monikaa päiväkotiin. Kirkkoherra Sirén alkoholisoituu, yrittää edistää väitöskirjaansa ja sietää Jumalan hiljaisuutta. – Antti Hurskaisen romaani SUNTIO lähestyy olemassaolon ydinkysymyksiä kuten syyllisyyttä, itsekkyyttä, armoa, pelkoa ja kuolemaa kristinuskon, taiteen sekä moraalifilosofian kautta.

Siltalan kevään dekkareissa liikutaan Helsingissä, Berliinissä ja englantilaisessa pikkukylässä1.2.2023 09:59:28 EET | Tiedote

Sari Rainion ja Juha Rautaheimon kovasti odotettu Mortui non silent -dekkarisarjan toinen osa VAELTAVAT VAINAJAT alkaa siitä kun Tattarisuolta löytyy ruumis. Eletään vuotta 2010. – Heidi Airaksisen dekkarissa MAA JOTA EI OLE puolestaan seikkaillaan 1920-luvun lopun Berliinissä. – Englantilaisen Robert Thorogoodin kirjat sijoittuvat nykyaikaan ja pikkukylään joen rannalla. KUOLEMA KYLÄSSÄ on Thamesjoen murhat -sarjan toinen osa.

Immanuel Nobel ja hänen poikansa tsaarin Venäjällä31.1.2023 11:43:22 EET | Tiedote

Arvostetun ja palkitun ruotsalaisen slavistin Bengt Jangfeldtin kirja IMMANUEL NOBEL JA HÄNEN POIKANSA TSAARIEN VENÄJÄLLÄ kertoo nimensä mukaisesti Nobelin perheen poikkeuksellisesta menestystarinasta Venäjällä. – Viime syksynä ilmestyi suomeksi myös Jangfeldtin teos VENÄJÄ – AATTEET JA IDEAT PIETARI SUURESTA PUTINIIN, jossa kirjoittaja avaa venäläisen aatehistorian kehitystä ja samalla selittää ja tulkitsee monia nyky-Venäjän politiikan ja kulttuurin erityispiirteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme