Aluehallintovirasto

Kunnille ja sote-kuntayhtymille lähetetty ohjauskirje matkustusrajoituksista

Jaa

Ohjauskirjeellä aluehallintovirastot muistuttavat kuntia ja sote-kuntayhtymiä, että ihmisten liikkuvuuden kasvun vuoksi tautitapausten lisääntyminen on mahdollista. Onkin tärkeää, että kunnissa sovitaan rajavalvonnan ja terveydenhuollon yhteistyöstä ja varaudutaan tilapäismajoituksen järjestämiseen.

Matkustusrajoitusten lieventyessä aluehallintovirastot ovat 17.7.2020 lähettäneet kaikkiin maan kuntiin ja sote-kuntayhtymiin ohjauskirjeen. Ohjauskirje koskee erityisesti niitä kuntia, joissa on lento-, meri- tai maaliikenteen rajanylityspaikkoja, mutta myös muita kuntia, joihin saapuu ihmisiä ulkomailta matkailijoina tai työntekijöinä.

Loppukesän mittaan uusia kaupallisia lentoreittejä otetaan käyttöön ja matkustajamäärät lisääntyvät turismin ja työmatkaliikenteen osalta. Lisäksi laivaliikenteen matkustajakapasiteettia saatetaan edelleen nostaa, ja maanteitse tapahtuva liikenne alkaa vilkastua. Vaikka liikennettä avataan vain alueille, joissa taudin ilmaantuvuus on enintään samaa luokkaa kuin Suomessa, on olemassa mahdollisuus, että tautitapaukset lisääntyvät ihmisten liikkuvuuden kasvun vuoksi. 

Lue lisää ohjauskirjeen huomioista, jotka koskevat rajavalvonnan ja terveydenhuollon yhteistyötä ja tilapäismajoituksen järjestämistä:

Matkustusrajoituksista ja niiden lieventämisestä päättää maan hallitus. Lisätietoa aiheesta on valtioneuvoston kanslian verkkosivulla Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta (valtioneuvosto.fi) 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa ohjauskirjeestä:

Anne Hiiri, aluehallintoylilääkäri, Etelä-Suomen aluehallintovirasto
puh. 0295 016 067, etunimi.sukunimi@avi.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto toimii turvallisen asioinnin varmistamiseksi myymälöissä (Pohjois-Suomi)18.9.2020 14:36:18 EESTTiedote

Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto kokoontui 18.9.2020 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 7. kokoukseensa tänä vuonna. Kaupan ja logistiikan ala ja aluehallintoviranomaiset ovat yhtä mieltä, että kaupalla on oikeus ja velvollisuus huolehtia hygieniasta ja turvavälien säilymisestä myymälöissä. On erittäin tärkeää, että myös kaikki asiakkaat asioivat vastuullisesti ja estävät koronaviruksen leviämistä myymälöissä.

Rakennustyöntekijä putosi 2,5 metrin korkeudesta – sakkoja päätoteuttajalle ja työnantajalle16.9.2020 10:26:02 EESTTiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus on 18.8.2020 antamallaan tuomiolla tuominnut työmaalla aliurakoitsijana toimineen, tapaturmassa loukkaantuneen työntekijän työnantajan 25 päiväsakon suuruiseen rangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Lisäksi päätoteuttajana toimineen pirkanmaalaisen rakennusalan yrityksen työnjohtaja tuomittiin 15 päiväsakkoon ja päätoteuttaja 10 000 euron suuruiseen yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta.

Valmiustoimikunta: Pohjois-Suomessa hyvä valmius alueellisiin päätöksiin ja viruksen torjuntatoimiin (Pohjois-Suomi)15.9.2020 14:52:06 EESTTiedote

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 15. verkkokokoukseen ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 15.9.2020 ja päivitti tilannekuvan koronaviruksesta ja toimista alueellaan. Kokouksessa käytiin läpi valtioneuvoston hybridistrategian mukaiset alueellisen päätöksenteon muodot ja toimivalta viruksen torjuntatoimissa. Aluehallintoviraston roolina on valvoa ja ohjata kuntia, kuntayhtymiä ja sairaanhoitopiirejä COVID-19 pandemian hoidossa määrätyn työnjaon mukaisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme