Expomark

Kunnossapito 2017 -messut: Analytiikalla entistä parempaan ennustettavuuteen

Jaa

Kunnossapito on keskeinen tuotannon onnistumisen edellytys niin kasvun kuin rakennemuutoksen aikana. Alan uudet teknologiat, toimintamallit ja oikea osaaminen tuovat tehokkuutta ja ennustettavuutta tilanteessa kuin tilanteessa. Ne ovat esillä Kunnossapito 2017 -messuilla 10.–12. lokakuuta Helsingissä Teknologia17 -tapahtumassa.

Kunnossapito-messut
Kunnossapito-messut

– Häiriötön tuotanto edellyttää hyvää teknistä käyttövarmuutta, jonka tukena on oltava tehokas diagnostiikka ja analytiikka. Erityisesti tämä korostuu yrityksissä, joissa korvausinvestointien taso on ollut viime vuosina matala, sanoo SSAB Europe Oy:n teknologiajohtaja Kari Ojala.

 Ojala puhuu Kunnossapito 2017 -messuilla kunnossapidon kehityshaasteista yritysjärjestelyissä. Hän listaa tehokkuuden edistämisen tyypillisiksi trendeiksi verkostoitumisen, jatkuvan kehittämisen, mobiliteetin ja itseohjautuvuuden.

– Kunnossapidon johtamisen ikuinen haaste on löytää keinoja rakentaa riittävä käytettävyys optimikustannuksilla, Ojala toteaa.

 Kun yritys on hyvässä kasvuvauhdissa, kunnossapidon tarpeet ja vaatimukset kasvavat. Tuotannon määrä, laatu ja tahti ovat kriittisiä tekijöitä kasvun onnistumiselle.

 – Kun vajaakäyntiä ei ole, kunnossapidon suunnitelmallisuus ja toimintojen onnistuminen korostuvat. Toiminnan kannalta strateginen osaaminen on resurssi, josta yritys ei voi tinkiä, Koskisen Oy:n tekninen johtaja Lassi Santala sanoo. Kunnossapito 2017 -messujen puheenvuorossa ovat Koskisen Oy:n kokemukset henkilöstön kehittämisestä.

Ennustettavuus auttaa optimoimaan kunnossapitoa

 Tehokas tuotannon johtaminen hyödyntää parasta osaamista sekä reaaliaikaista ja käyttötarkoituksen mukaisesti analysoitua tietoa. Teollinen internet ja tekoäly kunnossapidossa ja tuotannon laadunvalvonnassa on arkipäivää suurissa yrityksissä.

 – Tavoitteena on päästä laitteiden kunnon valvonnassa entistä parempaan ennustettavuuteen. Tällöin toimenpiteiden ajoitus voidaan paremmin optimoida kokonaiskustannusten kannalta, sanoo Kari Ojala.

 Käytännössä tämä tarkoittaa usean eri tuotanto- ja kunnonvalvontaparametrien samanaikaista seurantaa, mittausdatan analysointia ja siihen perustuvaa ennakointia.

 – Eniten data-analytiikasta hyötyvät ne, joille jokainen menetetty tuotantotunti on kallis. Kun kapasiteetit lähestyvät maksimia, toiminnan ennustettavuuden hyödyt korostuvat, sanoo teollisen big data -analytiikan ohjelmistoyritys Quva Oy:n toimitusjohtaja Emil Ackerman.

Kunnossapidon ja ict:n yhdistelmä on todellinen kasvuala

 Yritysten välinen yhteistyö ja pitkälle verkottuneet toimintamallit ovat olennainen kehittämisen kohde kunnossapidon alalla niin palveluyrityksissä kuin teollisuuden ja infrastruktuurin kunnossapidon alueilla.

 – Ne yritykset pärjäävät, jotka saavat liiketoimintansa kehittämiseen terävimmän mahdollisen osaamisen. Yhä useammin tuo tarvittava osaaminen löytyy verkostosta, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä toteaa.

 Suomessa on huippuosaamista kunnossapidon toimintamallien konseptoinnissa niin teollisuudessa kuin sen ulkopuolella. Monilla suomalaisilla yrityksillä on miljardiluokan liikevaihto ennakoivaan dataan perustuvassa palveluliiketoiminnassa. Kunnossapitomessujen ohjelmalavalla näistä puhuvat muun muassa IBM:n ja ABB:n edustajat.

 – Kunnossapidon alalle on tullut uusia aktiivisia toimijoita ict-maailmasta. Prosesseista kerättävään dataan perustuva kunnossapito on todellinen kasvuala. Tämän liiketoiminnan arvo voi jopa viisinkertaistua lähivuosina, Jaakko Tennilä arvioi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Nyholm, Expomark Oy, tuoteryhmäpäällikkö,
p. 050-585 4727, juha.nyholm@expomark.fi

Eevariikka Ruopas, Expomark Oy, markkinointikoordinaattori
p. 0400-545 645, eevariikka.ruopas@expomark.fi

Kuvat

Kunnossapito-messut
Kunnossapito-messut
Lataa
Jaakko Tennilä
Jaakko Tennilä
Lataa
Kari Ojala
Kari Ojala
Lataa
Lassi Santala
Lassi Santala
Lataa
Emil Ackerman
Emil Ackerman
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Expomark
Expomark
Puistokatu 2 A
40100 JYVÄSKYLÄ

010 830 0800, info@expomark.fihttp://www.expomark.fi

Expomark järjestää teollisuuden ja hyvinvoinnin ammattitapahtumia yli 25 vuoden kokemuksella. Toimimme yhteistyössä eri alojen tärkeimpien järjestöjen ja toimijoiden kanssa eri puolella Suomea. Tapahtumiimme liittyvät tiiviisti alan parhaat kongressit, seminaarit ja muut oheistapahtumat.

Expomark Oy

Puistokatu 2-4 C
40100 Jyväskylä

www.expomark.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Expomark

FTRForum 2017: Disruptiota ei voi estää, sitä pitää hyödyntää16.5.2017 14:29Tiedote

Teollisuuden neljäs vallankumous mullistaa kaikki toimialat. Yritysten pitää kokoon katsomatta tietää, missä ne ovat vuonna 2025 tai 2030, sanoo tulevaisuuskysymyksiin erikoistunut konsultti Olivia Price-Walker. Hänen avainviestinsä niin yrityksille kuin niiden toimintaympäristöstä päättäville on: Teknologian kehitystä ja disruptiota – toimialojen epäjatkuvuutta – ei voi estää, vaan murrosta pitää hyödyntää. Teollisuuden FutureForum -tapahtumassa Lappeenrannassa puhunut Price-Walker painottaa, ettei ole tulevaisuudentutkija vaan puhuu jo tiedossa olevien tosiseikkojen pohjalta. Kaupungistumiseen ja 5G-verkkojen mahdollistamaan digitaaliseen hyperverkottumiseen liittyvät kehityskulut tulevat toteutumaan seuraavan vuosikymmenen aikana joka tapauksessa, vaikka kaikkea – esimerkiksi politiikan tapahtumia – ei voikaan ennalta tietää. – Muutoksen nopeus riippuu myös poliittisesta sääntelystä. Teknologian mahdollisuuksia voi olla hankala hyödyntää esimerkiksi kovin protektionistisessa, kansal

KUTSU: Tervetuloa mukaan tulevaisuutta visioivaan FTRForumiin 16.–17.5. Lappeenrantaan.11.5.2017 14:22Tiedote

KUTSU Hyvä median edustaja, FutureForum on teollisuuden ja teknologian alan tulevaisuutta visioiva bisnestapahtuma, jossa kuullaan kotimaisia ja kansainvälisiä tulevaisuuden visionäärejä ja tekijöitä. Yksi pääpuhujista on megatrendien ja innovaatioiden asiantuntija Olivia Walker. Hän toimii Frost & Sullivan -yrityskonsulttina, asiakkainaan mm. Toyota, IBM ja Bosch. ”Teollisuuden neljäs vallankumous, Industry 4.0, perustuu älyteknologian megatrendiin. Big data, tekoäly ja muut mullistavat teknologiat yhdistävät virtuaalisen ja fyysisen tuotannon. Vallankumous mahdollistaa uudenlaista tehokkuutta ja kestävyyttä teollisuudessa”, kertoo Walker. Teollisuuden neljännen vallankumouksen näkyvimmät ajajat ovat suuryrityksiä, joissa nähdään ja aktiivisesti toteutetaan teknologian hyödyntämisen mahdollisuudet. Ainoakaan suuryritys ei toimi yksin. Toimivassa yritysekosysteemissä koko verkosto on aktiivisesti kehittämässä uutta ja käyttää parhaita mahdollisia teknologioita. ”Uudet teknologiat tarjo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme