KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Kunta-alan neuvottelut keskeytyivät

Jaa

Kunta-alan sopimusneuvottelut ovat keskeytyneet erimielisyyteen lomarahaleikkausten kompensoinnista.

Palkansaajajärjestöt ilmoittivat sunnuntaina neuvotteluissa vaativansa 150 miljoonan euron korvausta sekä tänä että ensi vuonna. Yhteensä summa on 300 miljoonaa ja noin 2 prosenttia kunta-alan palkkasummasta. KT katsoo, että vaatimusta on mahdotonta hyväksyä. Lomarahojen leikkaamisesta on sovittu kilpailukykysopimuksessa palkansansaajajärjestöjen aloitteesta, minkä lisäksi vaaditut summat ovat muutenkin kohtuuttomia.

Kunta-alan neuvotteluissa on muuten edistytty viikonloppuna. Sopimusalakohtaiset neuvotteluryhmät jatkavat edelleen työskentelyään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntatyonantajat.fi

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 421 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 20,3 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme