KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Kunta-alan parhaat kehittämisteot ja aktiivisimmat kehittäjät palkittiin

Jaa

Kuntatyöpaikkoja ja työntekijöitä palkittiin tuloksellisesta työelämän kehittämistyöstä sekä kehittämismyönteisyydestä. Palkinnot myönsi KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteinen KunTeko 2020 -ohjelma.

Palkintojenjako liittyy vuonna 2018 toteutettuun Tekoja Tiskiin- haastekampanjaan, jonka tavoitteena oli saada kunta-alalla tehtyä työelämän kehittämistyötä näkyväksi. Palkintoja myönnettiin neljässä kategoriassa ja kaikkiaan 46 – eri toimialoille ja eri puolille Suomea.

– Monissa palkittavissa teoissa yhdistävänä tekijä on se, että on pyritty parantamaan työyhteisön hyvinvointia sekä kehitetty palveluja ja prosesseja sujuvimmiksi ja asiakaslähtöisemmiksi, kertoo ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

Tunnustuspalkintoja useassa sarjassa

Tekoja Tiskiin -haastekisa keräsi yli 70 haastetta ja lähes sata uutta kehittämistekoa. Kilpailussa oli mahdollista haastaa mukaan kollega, joka on kehittänyt kuntatyötä tai kertoa kehittämisteko omalta kuntatyöpaikalta. Kuntekon Tekojen Torilla kerätään kuntaorganisaatioiden työelämän kehittämistekoja. Kaiken kaikkiaan tekoja on eri toimialoilta lähes 400.

  • Innostavat teot -sarjassa palkittiin lähes 40 innostavaa ja esimerkillistä hyvää kehittämistekoa ja työyhteisöä kunnan eri palvelualoilta.  Palkitut teot yhteystietoineen ja kuvauksineen osoitteessa www.kunteko.fi/tekoja-tiskiin.

  • Ihmeiden tekijät -sarjassa palkittiin Hämeenkyrön kunta, Ikaalisten kaupunki, Limingan kunta, Kontiolahden kunta, Kangasalan kaupunki ja Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymä. Nämä organisaatiot ovat aktiivisesti tuoneet kehittämistyötään esille.

  • Oman työn sankarit -sarjassa palkittiin kuusi kunta-alan työntekijää, jotka ovat tuoneet erityisen aktiivisesti kehittämistä näkyväksi Tekojen Torilla. Palkittavat olivat hankeasiantuntija Laura Kelhä (Liminka), vastuuhoitaja Terhi Hakala ja sairaanhoitaja Pia Ekstam Hämeenkyrön kunnasta, palvelupäällikkö Kaija Rönni (Ikaalisten kaupunki).

  • Eniten haastaneet Tekoja Tiskiin -haastekisassa -sarjassa palkittiin neljä aktiivisinta Tekoja Tiskiin -kisan haastajaa: hyvinvointijohtaja Kati Halonen (Kangasalan kaupunki), henkilöstöjohtaja Nina Holopainen (Varkauden kaupunki), projektipäällikkö Taina Niiranen (Pirkanmaan liitto) ja Maria Vuorensola (FCG Oy).

– Kunta-ala tarvitsee tunnustusta hyvästä työstä, joten palkitsemme nyt kuntatyötä näkyväksi tehneitä työntekijöitä ja organisaatioita. Kehittämisen ei tarvitse olla hankalaa ja raskasta. Kuntekossa kannustetaan jokaista työyhteisön jäsentä kehittämään omaa työtään, kuvailee Anna-Mari Jaanu.

KunTeko 2020 – kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelmassa tähdätään työelämän tuottavuutta, tuloksellisuutta ja laatua huolehtiviin työpaikkoihin. Kuntekossa on ollut mukana yli 200 kuntaorganisaatioita vuosina 2015–2018. Ohjelman päärahoitus tulee Euroopan Sosiaalirahastosta. Hanketta rahoittavat myös KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt.

Lisätietoja

Anna-Mari Jaanu, ohjelmapäällikkö, puh. 050 572 4620

Maija Ruoho, projektipäällikkö, puh. 050 405 9989

www.kunteko.fi

Yhteyshenkilöt

Anna-Mari Jaanu, ohjelmapäällikkö, puh. 050 572 4620
Maija Ruoho, projektipäällikkö, puh. 050 405 9989

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntatyonantajat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Työn murros yllätti kunta-alalla: Toimintatapojen muutos uutta tekniikkaa tärkeämpää12.4.2019 09:00:00 EESTTiedote

Työn murroksessa merkittävintä ovat uudenlaiset toimintatavat, joita työyhteisöt – esimiehet ja henkilöstö – ovat itse kehittämässä. Uuden teknologian, digitalisaation ja robotiikan käyttöönotto ei vielä saa aikaan parempia palveluita, tyytyväisempiä asiakkaita ja toimivampia työyhteisöjä. Vasta uuden teknologian soveltaminen yhdessä uusien toimintatapojen kanssa tuo tavoitellut tuloksellisuushyödyt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme