KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Kunta-alan sopimusneuvottelut alkavat

Jaa

Neuvottelut uusista kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksista alkavat tiistaina 14.1.2020, kun kunta-alan pääneuvotteluryhmä kokoontuu klo 14 Kuntatalossa (Toinen linja 14, Helsinki). Medialla on mahdollisuus tavata neuvotteluosapuolten edustajia ennen kokousta ja kuvata kokouksen alkua.

Neuvotteluosapuolina ovat KT Kuntatyönantajat sekä kunta-alan pääsopijajärjestöt Julkisen alan unioni JAU, Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO. Pääneuvotteluryhmän puheenjohtaja on kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Kunta-alan neuvotteluissa sovitaan valtakunnallisista virka- ja työehtosopimuksista, joita noudatetaan kunnissa ja kuntayhtymissä. Sopimusten piirissä on yli 420 000 viranhaltijaa ja työntekijää. Nykyiset työ- ja virkaehtosopimukset ovat voimassa 31. maaliskuuta saakka.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen
puhelin 050 324 1195

Työmarkkinatiedottaja Kaisa Koskela
puhelin 050 337 4419

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen
puhelin 050 324 1195

Työmarkkinatiedottaja Kaisa Koskela
puhelin 050 337 4419

Tietoja julkaisijasta

KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711https://www.kt.fi/

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä sekä valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa että kolmikantayhteistyössä. KT neuvottelee ja sopii kunnallista henkilöstöä koskevat valtakunnalliset virka- ja työehtosopimukset. Sopimusneuvottelujen ohella KT:n tärkeimpiin tehtäviin kuuluu työelämän laadun, tuloksellisuuden ja yhteistoiminnan kehittäminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Yksityisen ja kuntasektorin väliset palkkaerot selvitetty17.2.2020 12:32:34 EETTiedote

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt päättivät viime neuvottelukierroksen yhteydessä selvittää erot kuntasektorin ja yksityisen sektorin palkoissa ja muissa työvoimakustannuksiin vaikuttavissa palvelussuhteen ehdoissa. Nyt valmistunut selvitys keskittyy tilastollisiin, laatuvakioituihin palkkaeroihin. Muiden työvoimakustannuserojen (ml. vuosilomat) selvittäminen on vielä kesken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme