KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Kuntatalouteen ei ole syntynyt uutta jakovaraa

Jaa

Valtiovarainministeriö arvioi tuoreessa taloudellisessa katsauksessaan, että julkisen talouden alijäämä eli menojen ja tulojen välinen epätasapaino pysyy vuonna 2021 edelleen suurena. Koronaepidemian vuoksi päätetyt tukitoimet ja epidemian aikana kertyneen palvelu- ja hoitovelan purkaminen pitävät julkiset menot korkeina. Kuntasektorin menot ovat vuonna 2022 selvästi suuremmat kuin tulot.

Vaisut yleiset kasvunäkymät ja krooninen alijäämä varjostavat julkisen talouden paluuta normaaliin. Tilannetta vaikeuttavat myös väestön ikääntyminen ja työikäisen väestön määrän väheneminen. Kuntatalouden lähivuosien heikoista näkymistä huolimatta kuntien tehtäviä ja velvoitteita laajennetaan. Lisäksi kuntatyönantajien kustannuksia lisää yksityistä sektoria noin neljä prosenttiyksikköä korkeampi työnantajan eläkemaksu, jonka suuruus tänä vuonna on yhteensä noin 735 000 000 euroa.

– Vaikka talouden elpyminen näyttää käynnistyvän, julkiset menot ja tulot ovat koronaepidemian jäljiltä huomattavassa epätasapainossa. Kuntatalouteen ei ole syntynyt uutta jakovaraa, totesi työmarkkinajohtaja Markku Jalonen KT:n ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteisessä webinaarissa.

Kunta-alan työmarkkinaneuvottelut käynnistyvät varsinaisesti syksyllä. Kunta-alan sopijaosapuolten yli 30 neuvotteluryhmää työskentelevät jatkuvan neuvottelun periaatteella. Sopimus- ja neuvottelujärjestelmä on muuttumassa historiallisella tavalla.

– KT:n tavoitteena on uudistaa palkkaus- ja työaikajärjestelmiä palvelutoiminnan tuloksellisuutta parantavaan suuntaan. Tarvitsemme jatkossakin paikallisia eriä kannustavan palkkauksen edistämiseksi, painotti KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

KT:lla ja pääsopijajärjestöillä on vuosikymmenten hyvä kokemus yhteistoiminnallisesta työelämän kehittämisestä.

– KT pitää tärkeänä, että työmarkkinaosapuolet jatkavat kuluvallakin sopimuskaudella laaja-alaista kehittämistyötä työolojen ja työhyvinvoinnin parantamiseksi sekä seuraavat työn murroksen vaikutuksia työelämään. Kunnat ja kuntayhtymät panostavat lisäksi omin toimin laajasti johtamisen, henkilöstön osaamisen ja työolojen kehittämiseen, korosti KT:n valtuuskunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen webinaarissa.

Lisätietoja:

KT:n valtuuskunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen, puh. 040 570 5593
Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

KT:n valtuuskunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen, puh. 040 570 5593
Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710

Tietoja julkaisijasta

KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711https://www.kt.fi/

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä sekä valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa että kolmikantayhteistyössä. KT neuvottelee ja sopii kunnallista henkilöstöä koskevat valtakunnalliset virka- ja työehtosopimukset. Sopimusneuvottelujen ohella KT:n tärkeimpiin tehtäviin kuuluu työelämän laadun, tuloksellisuuden ja yhteistoiminnan kehittäminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KT Kuntatyönantajat - KT Kommunarbetsgivarna

Koronapandemia sai kunnat joustamaan ja kehittämään uusia toimintatapoja lennosta – Hyvä kiertämään -kampanja kerää jälleen kunta-alan parhaat kehittämistyöt näkyviin10.5.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Kuntaorganisaatiot ovat pandemian myötä kehittäneet uusia ratkaisuja ja toimintamalleja palvelujen tuottamiseen. Monet ovat siirtyneet etätöihin ja ottaneet toiminnassaan ison digiloikan. KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteinen Hyvä kiertämään -kampanja kerää jälleen kunta-alan kehittämistyöt Tekojen torilla.

Palkkojen yhteensovittaminen korkeimpaan tasoon vaarantaa sote-uudistuksen rahoituspohjan23.4.2021 08:56:56 EEST | Tiedote

Sote-uudistuksessa tulevien hyvinvointialueiden rahoituspohja vaarantuu, jos työnantajaorganisaatiot joutuvat yhteensovittamaan palkkansa korkeimpien palkkojen mukaan. Palkkojen yhteensovitus eli harmonisointi niin sanottuun kärkipalkkaan nostaa julkishallinnon kustannuksia vähintään 500 miljoonalla eurolla vuodessa. Jos hyvinvointialueille ei osoiteta täysimääräisesti kohdennettua rahoitusta palkkaharmonisaation toteuttamiseen, on alueellisten palvelujärjestelmien kantokyky vakavasti uhattuna. Talouden sopeuttaminen leikkauksilla palvelutuotannosta on useilla alueilla äärimmäisen vaikeaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme