Raksystems Insinööritoimisto Oy

Kuntotarkastus nopeuttaa asuntokauppaa ja "tinkikierros" jää pois

Jaa

Vähintään puolet myyntiin tulevista omakotitaloista kuntotarkastetaan jo myyntitoimeksiannon yhteydessä Pirkanmaalla, arvioi Raksystemsin aluepäällikkö Tapio Peltonen.

Yleisen trendin mukaisesti yhä useampaan myyntiin tulevaan pientaloon tehdään etukäteen kuntotarkastus. Raksystemsin aluepäällikön Tapio Peltosen mukaan jo vähintään puolet myytävistä pientaloista kuntotarkastetaan Pirkanmaalla toimeksiannon yhteydessä, eli siinä vaiheessa, kun kiinteistönvälittäjä ottaa kohteen myytäväksi.

"Tämä on hyvä suuntaus. Asuntokaupan yhteydessä tinkikierros jää pois, kun kuntotarkastusraportti auttaa jo myyntiin laitettaessa kohteen hinnoittelussa. Välittäjien mukaan etukäteen kuntotarkastaminen myös nopeuttaa kauppaa", Peltonen toteaa.

Etukäteen tarkastetusta kodista kiinnostuneen ostajankaan ei tarvitse tyytyä vain kuntotarkastusraportin lukemiseen.

"Meillä on ostajan kierros -palvelu, jossa kiinnostunut ostajaehdokas tai -ehdokkaat pääsevät käymään kohteen läpi kuntotarkastajan kanssa."

Ajoissa liikkeellä oleminen tuo aikaa mahdollisille lisätutkimuksille

Kodin puolueeton rakennusteknisen kunnon tarkastaminen myyntiin laittamisen yhteydessä tuo aikaa myös aikaa mahdollisille kuntotarkastusraportissa mainituille lisätutkimuksille – tai vähintäänkin sen sopimiselle, kumpi kaupan osapuolista vastaa lisätutkimuksista ja niiden mahdollisesti tuomista lisäkuluista.

"Jos kuntotarkastus tehdään vasta kaupan ehtona, voi käydä myös niin, että ostaja vetäytyy tarkastuksen jälkeen. Raportissa mahdollisesti ehdotettujen lisätutkimusten sopimista ei kannata jättää epämääräiseksi puheeksi, sillä pahimmillaan niistä tulee myöhemmin riitaa", yli 20 vuotta alalla työskennellyt Peltonen sanoo.

Kuntotarkastus myös kiinteistöltään arvokkaisiin mökkeihin

Asuntokaupan hiipuminen näkyi loppuvuodesta Pirkanmaallakin. Nyt kauppa on elpynyt, mikä näkyy myös kuntotarkastustilausten määrässä Raksystemsin Tampereen toimistolla.

Kuntotarkastus teetetään pientaloihin eli omakoti-, erillis- ja paritaloihin, mutta sitä suositellaan myös rivitaloasuntoihin sekä kiinteistöltään arvokkaisiin, kuten ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettuihin, mökkeihin kaupan yhteydessä.

"Nyt on hyvä aika tehdä asuntokauppaa Pirkanmaalla. Pirkanmaa on vahva talousalue, joten kauppaa tehdään aina, ja mitä olen välittäjien kanssa jutellut, niin Tampereella ja ympäryskunnissa kauppaa tehdään myös reippaan tulomuuton ansiosta", Peltonen kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Aluepäällikkö Tapio Peltonen, Raksystems, p. 040 532 5443

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raksystems Insinööritoimisto Oy

Raksystems kehittää kuntotarkastuspalvelujaan – uusia nimityksiä21.3.2023 13:37:38 EET | Tiedote

Pohjoismaiden johtava kiinteistöjen hyvinvoinnin asiantuntijakonserni Raksystems vahvistaa kuntotarkastuspalveluidensa kehittämistä Suomessa valtakunnallisesti. Muutoksen myötä johtava asiantuntija ja tekninen päällikkö Antti Heimlander on nimitetty Inspections & Surveys B2C Tarkastustoiminnan osastopäälliköksi ja johtava asiantuntija Piia Tamminen on nimitetty Inspections & Surveys B2C Tutkimusosaston osastopäälliköksi. Energiapalveluiden johtava asiantuntija Antti Hatsala on nimitetty Inspections & Surveys B2C Energiapalveluiden osastopäälliköksi (kuvassa oikealla). "Resurssien lisäämisellä pyrimme parantamaan kuntotarkastustoimintaamme entisestään ja takaamaan lupauksemme parhaan palvelun toteutumisesta", Raksystemsin Inspections & Surveys B2C -liiketoimintaa johtava Kim Malmivaara sanoo. Raksystems on tehnyt Suomessa yli 150 000 kuntotarkastusta. Raksystems Group on vuositasolla mukana yli 20 000 kuntotarkastuksessa ja kuntotutkimuksessa Pohjoismaissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme