Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Kuntouttava työtoiminta jatkuu Pohteella

Jaa

Aiemmin kuntien järjestämä työtoiminta jatkuu Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella.

Työtoiminta on tarkoitettu esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille tai kehitysvammaisille henkilöille. Työtoiminnassa tehdään erilaisia työtehtäviä. Työtoiminnan tarkoitus on parantaa asiakkaan toimintakykyä ja lisätä mahdollisuuksia työllistymiseen. Työtoiminnassa opitaan myös työelämän sääntöjä ja elämänhallintaa. Kuntouttavasta työtoiminnasta määrää sosiaalihuoltolaki ja työttömyysturvalaki.

Pohteella työtoimintaa tarjoavat useat eri toimijat

Pohteella kuntouttava työtoiminta järjestetään monituottajuusmallilla, eli työtoimintapaikkoja tarjoavat useat eri toimijat. Osan työtoiminnasta järjestää hyvinvointialue itse ja osa palveluista ostetaan.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus on tehnyt kuntouttavasta työtoiminnasta hankintapäätöksen 13.12.2022. Valituille palveluntuottajille on lähetetty ohjeistus ja pyyntö selvityksistä ja tarvittavista todistuksista. Sopimukset allekirjoitetaan välittömästi, kun palveluntuottajat ovat ehtineet toimittaa selvitykset Pohteelle.

Hyvinvointialueella on Pohjois-Pohjanmaalla omana toimintana monenlaista työtoimintaa, kuten työpajoja, ryhmätoimintaa ja lisäksi tarjotaan työtoimintapaikkoja. Hyvinvointialueen oman työtoiminnan kehittäminen aloitetaan kevään aikana.

Suurimmalla osalla asiakkaista toiminta säilyy ennallaan

Suurimmalla osalla asiakkaista työtoiminta jatkuu tänä vuonna kuten aiemminkin. Jos asiakkaan työtoimintaan on tullut muutoksia, häneen on oltu yhteydessä syksyn 2022 aikana. Samalla hänen asiakassuunnitelmansa on päivitetty. Jokaisen asiakkaan kohdalta on varmistettu, että hän saa tarvitsemansa palvelut.

Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat ovat sosiaalihuollon asiakkaita, joten hyvinvointialueella on velvollisuus vastata heidän palveluistaan kokonaisvaltaisesti. Asiakkailla on aina muitakin palveluja työtoiminnan lisäksi, esimerkiksi sosiaalityön palveluita, talousneuvontaa, sosiaaliohjausta tai mielenterveys- ja päihdepalveluita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leena Mämmi-Laukka
Toimialuejohtaja, perhe- ja sosiaalipalvelut ja OYS psykiatria
leena.mammi-laukka@pohde.fi
050 395 0339

Arja Heikkinen
Hankinta- ja valvontajohtaja
arja.heikkinen@pohde.fi
044 7034034

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue PohdePohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue vastaa alueen julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen.

Hyvinvointialueella työskentelevät 18 000 työntekijää tarjoavat asukkaille entistä yhtenäisempiä sosiaali-, terveys- ja pelastusalan palveluita. Alan ammattilaisille tarjoamme tiiviimmän yhteistyöverkoston ja uuden tavan kehittää palveluita. Budjettimme on noin 1,7 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen laskutus yhtenäistetään - alkuvuoden laskut tulevat asiakkaille vaiheittain25.1.2023 16:13:33 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde aloittaa reilun kuukauden mittaisen uudistamisprojektin, missä aiempien 19 sosiaali- ja terveyspalveluja tarjoavan organisaation asiakas- ja potilastietojärjestelmien asiakasrekisterit siirretään Pohteelle. Työ tehdään portaittain tammi-maaliskuun aikana yksi tietojärjestelmä kerrallaan. Uudistamisprojektin vuoksi asiakkaiden alkuvuoden laskutus voi viivästyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme