Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kuntsin Glitch Art -näyttelyssä virhe on positiivinen asia

Jaa

Kuntsin modernin taiteen museossa 22.9. avautuva näyttely ”Glitch Art” keskittyy erilaisissa järjestelmissä ilmeneviin virheisiin eli glitcheihin. Pohjoismaisellakin tasolla uraauurtava näyttely yhdistää taidetta, tutkimusta, yleisötilaisuuksia sekä työpajoja ja se toteutetaan yhteistyössä Vaasan yliopiston kanssa. Näyttely on esillä 13.1.2019 saakka.

Peder Norrby: Houses throwing up trees, Barcelona (2013)
Peder Norrby: Houses throwing up trees, Barcelona (2013)

Näyttelyn kuraattori, Vaasan yliopistolla viestintätieteiden professorina ja digitaalisen median asiantuntijana toimiva Tanja Sihvonen kertoo, että näyttelyssä virheitä ja niiden seurauksia käsitellään sekä yksilön että yhteiskunnan näkökulmasta.

- Digitalisaatio on läsnä meidän jokaisen arkielämässä, mutta silti automaattinen tietojenkäsittely nähdään usein vain teknisenä asiana. Virheiden myötä teknologia näyttäytyy inhimillisenä ja ”väärin” toimivaan tekniikkaan voidaan suhtautua positiivisesti huumorilla, Sihvonen sanoo.

Näyttely liittyy myös ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin kuten tietosuojaan, tilastojen tulkintaan ja kybervaikuttamiseen.

Mukana ensimmäistä kertaa Suomessa nähtäviä teoksia

Näyttelyssä on mukana glitchin ideaa oivaltavasti ilmentäviä installaatioita, videoteoksia, veistoksia, valokuvia, tekstiiliteoksia ja maalauksia. Ilmiötä havainnollistetaan myös vanhojen laitteiden, tietokoneohjelmien sekä näyttelyssä pelattavien pelien avulla.

Teoksia on suomalaisilta ja ulkomaisilta taiteilijoilta sekä Vaasan kaupungin museoiden omista kokoelmista. Osa teoksista nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa, kuten Beirutista Pariisin kautta näyttelyyn tulevat pikseliveistokset.

Lapsia ja nuoria houkutellaan museoon

Amanuenssi Magdalena Lindroosin mukaan näyttelyllä halutaan avata taiteen maailmaa ja taidemuseon näyttelytoimintaa lapsille ja nuorille, joille taidenäyttelyt eivät välttämättä ole vielä tuttuja. - Näin näyttely toimii museopedagogisen kehittämisen välineenä, kertoo Lindroos.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään koululais- ja opiskelijaryhmille työpajoja, joissa glitch-taidetta tehdään asiantuntijoiden opastuksella.

Uutuutena kaikille avoimet avajaiset

Ensimmäistä kertaa järjestetään Vaasan kaupungin museoissa yleisölle avoimet näyttelyn avajaiset. Ne pidetään lauantaina 22.9. klo 11-17 ja ohjelmassa on mm. retropelien kokeilemista, Tee oma glitch -piste sekä musiikkia. Kuntsille on tuolloin ilmainen sisäänpääsy.

Tanja Sihvonen kertoo näyttelystä kuraattorin kierroksella, joka pidetään kansainvälisenä epäonnistumisen päivänä lauantaina 13.10. klo 14.

Tutkijat ja asiantuntijat käsittelevät näyttelyn aihepiiriä eri näkökulmista tutkijaseminaarissa lauantaina 17.11. klo 12-15. Seminaari on avoin yleisölle.

Yleisöopastukset Kuntsilla ovat joka kuukauden 1. sunnuntai ruotsiksi klo 13 ja suomeksi klo 14.

Näyttelystä Kuntsin nettisivulla: www.kuntsi.fi

Tiedotuskuvia: https://oc.vaasa.fi/index.php/s/FXzDlSJKSC45CKH

Yhteyshenkilöt

Näyttelyn vastuuhenkilö, amanuenssi Magdalena Lindroos
Vaasan kaupungin museot
p. 040 704 0194
magdalena.lindroos@vaasa.fi

Näyttelyn kuraattori Tanja Sihvonen
Vaasan yliopisto
p. 029 449 8269
tanja.sihvonen@uwasa.fi

Kuvat

Peder Norrby: Houses throwing up trees, Barcelona (2013)
Peder Norrby: Houses throwing up trees, Barcelona (2013)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kutsu ja tiedote: Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa18.1.2019 15:00Kutsu

KUTSU 18.1.2019 Tiedotusvälineille Tervetuloa Smart Technology Hub –asemakaavan yleisötilaisuuteen! Smart Technology Hub -asemakaavan muutos on julkisesti nähtävillä 21.1.–4.2.2019. Vaasan kaupungin kaavoitus järjestää kaavasta yleisötilaisuuden 21.1.2019 klo 18:00 pääkirjaston Draama-salissa. Tilaisuudessa esitellään asemakaavaluonnosta ja siihen liittyvää materiaalia. Tervetuloa! ---------------------------- TIEDOTE 18.1.2019 Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa Smart Technology Hub -asemakaavaluonnos ja tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävillä kaavoituksen ilmoitustaululla (Kirkkopuistikko 26 A) ja verkkosivuilla 21.1.-4.2.2019. Tuona aikana asemakaavan muutokseen voi ottaa kantaa toimittamalla mielipiteen kaavoitukseen. Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskee osaa Vaskiluodon teollisuusalueesta. Kaavamuutoksen tavoitteena on kehittää aluetta yritysalueena ja teknologiakeskittymän tarpeisiin soveltuvana teollisuus- ja toimitila-alueena. – Nyt

Inbjudan och meddelande: Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub18.1.2019 15:00Kutsu

INBJUDAN 18.1.2019 Till medierna Välkommen på en tillställning för alla om detaljplanen för Smart Technology Hub! Detaljplaneändringen för Smart Technology Hub är offentligt framlagd under tiden 21.1–4.2.2019. Vasa stad ordnar en tillställning för alla om planen 21.1.2017 kl. 18 i Dramasalen i huvudbiblioteket. På tillställningen presenteras detaljplaneutkastet och material som berör det. Välkommen! ------------------- MEDDELANDE 18.1.2019 Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub Utkastet till detaljplan för Smart Technology Hub och ett reviderat program för deltagande och bedömning är framlagda på Planläggningens anslagstavla (Kyrkoesplanaden 26 A) och webbplats under tiden 21.1–4.2.2019. Under den här tiden kan du ta ställning till detaljplaneändringen genom att lämna in din åsikt till Planläggningen. Detaljplane- och tomtindelningsändringen berör en del av Vasklot industriområde. Målet för planändringen är att utveckla området som företagsområde och industri- och verk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme