Alko Oy

Kuohuviinit ovat löytäneet tiensä kesäpöytiin Keski-Pohjanmaalla

Jaa

Kesän juomavalinnoissa näkyvät keveys ja raikkaus. Rosee- ja kuohuviineistä saa oivallisen kumppanin niin rennolle piknikille kuin kesäiltojen juhlaviin herkkuhetkiin.

Roseet ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisessa ruokapöydässä. Vaikka roseeta nautitaan yhä enemmän läpi vuoden, myydään Keski-Pohjanmaalla kesän aikana 51 prosenttia koko vuoden roseeviinimyynnistä.

Keski-Pohjanmaalla Alkon myymälöiden kesän* litramyynti kasvaa 19 prosenttia, kun kasvu valtakunnallisesti on 14 prosenttia. Myynnissä korostuu erityisesti roseeviinit (+211 %), longdrinkit (+67 %) ja kuohuviinit (+49 %).

Myös alkoholittomia juomia ostetaan yhä enemmän, kun hyvinvointi ja alkoholin sisältämät kalorit kiinnostavat kuluttajaa. Keski-Pohjanmaalla alkoholittomien myynti kasvaa kesäkuukausina 44 prosenttia.

“Keski-Pohjanmaan kesän kruunaa ja päättää venetsialaiset elokuun lopussa. Se on juhannuksen kaltainen iso juhla ja näkyy Alkossa vastaavan kaltaisena sesonkina", kertoo palvelujohtaja Kimmo Mäkelä.

Keski-Pohjanmaalla kesä lisää asiakasmääriä 11 prosenttia, kun valtakunnallinen kasvu on 7 prosenttia.

Palvelua ihan jokaiseen makuun

Keski-Pohjanmaa tunnetaan erityisesti peruna-, vilja- ja maitomaakuntana. Alkon palvelu- ja tuotekouluttaja Anri Lindström innostui pohdiskelemaan juomavalintoja keskipohjalaiseen kesäpöytään.

“Merestä nostettujen kalaherkkujen kanssa tarjotaan kesän ensimmäiset potut reilulla nokareella voita. Palanpainikkeena maistuu ohrarieska. Juomaksi sopii hyvin viilennettynä pirteä ja hedelmäinen, mutta hennon paahteinen cava-kuohuviini Espanjasta”, Lindström sanoo,

“Kokeile perinteisen lohilaatikon eli lakslootan kanssa roseeviiniä! Valitse kuiva tai puolikuiva, raikkaan hedelmäinen roseeviini Italiasta tai Ranskasta. Olueksi lootan kylkeen taipuu jääkylmä lasillinen laadukasta, kotimaista lageria, vaaleana tai tummana”, Lindström jatkaa.

* Myynnin vertailukohtana käytetty vuoden 2019 lukuja kuukausimyyntien keskiarvosta. Kesäkuukausiksi luetaan kesä,- heinä- ja elokuu, tämän vuoden osalta luvut ovat ennusteita. Luvuissa kesäkuukausien vertailu on tehty yhdeksään muuhun kuukauteen.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot
Palvelujohtaja Kimmo Mäkelä, p. 020 711 6401, kimmo.makela@alko.fi
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 366 myymälää, yli 130 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2020 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 57 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme