Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi

Kuopion keskustaan Vuorikadulle 44 asunnon kerrostalo

Jaa

Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi on tänään tehnyt kaupat Kuopion Vuorikadun tontista, johon rakennetaan omalle tontille nykyaikainen asuinkerrostalo ja liikehuoneistoja.

Havainnekuva Asunto Oy Kuopion Vuorikadusta.
Havainnekuva Asunto Oy Kuopion Vuorikadusta.

Kuopion Vuorikatu 14:n varrella sijaitsevat kolme vanhaa rakennusta puretaan, ja tilalle tulee osin kuusi- ja osin neljäkerroksinen kerrostalo, jossa on 44 asuntoa ja kolme liikehuoneistoa. Taloon kuuluu myös 29 puolilämmintä autohallipaikkaa. Asunto Oy Kuopion Vuorikatu 14 tulee sijaitsemaan kokonaan omalla tontilla.

Nykyiset tontilla sijaitsevat rakennukset on rakennettu 1900-luvun taitteessa. Rakennukset on kuntokartoituksessa todettu huonokuntoisiksi. Lisäksi niitä on muuteltu vuosien varrella. Inventointitietojen mukaan suunnittelualueen vanhin rakennus on rakennettu vuonna 1847. Alun perin rakennus on ulottunut pidemmälle tontin sisäosaan, mutta tämä osa on korvattu siipirakennuksella vuonna 1914.

Rakentaminen alkaa maaliskuussa 2018 ja kohteen arvioitu valmistuminen on kesällä 2019.

Asunto Oy Kuopion Vuorikatu 14:

- Osin kuusikerroksinen ja osin neljäkerroksinen kerrostalo, johon tulee kolme     liikehuoneistoa, 44 asuntoa ja 29 puolilämmintä autohallipaikkaa.

- Asuntojen koot 25m2 yksiöstä 66,5m2 kolmioon.

- Rakentaminen alkaa maaliskuussa 2018 ja kohteen arvioidaan valmistuvan kesällä 2019.

- Kävelymatkaetäisyys matkustajasatamaan ja Kuopion torille

- Omalla tontilla Kirkkopuiston vieressä

Lisätietoja:

Risto Pennanen, aluejohtaja, Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi,

puh. +358 44 421 0360

risto.pennanen@pohjolarakennus.fi 

Tomi Jukola, toimitusjohtaja, Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi,

puh. +358 40 546 8322

tomi.jukola@pohjolarakennus.fi 

Juha Metsälä, konsernijohtaja, Pohjola Rakennus Group PRG Oy,

puh. +358 41 4590 600

juha.metsala@pohjolarakennus.fi

Avainsanat

Kuvat

Havainnekuva Asunto Oy Kuopion Vuorikadusta.
Havainnekuva Asunto Oy Kuopion Vuorikadusta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi
Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi
Kalevankatu 10 / Puijonkatu 22 B 4. krs
40100 JYVÄSKYLÄ / KUOPIO

http://www.pohjolarakennus.fi

Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi on osa Pohjola Rakennus-konsernia, joka on projektinjohtomallilla toimiva rakennusliike sekä aluesuunnittelun ja kiinteistökehittämisen asiantunteva kumppani. Pohjola Rakennus on rakentanut yli 10 000 kotia, ja se kuuluu suurimpiin asuntorakentajiin Tampereen, Turun ja Jyväskylän alueella. Tällä hetkellä Pohjola Rakennuksella on noin 2000 asuntoa rakenteilla. Lisäksi Pohjola Rakennus toteuttaa liike-, tuotanto- ja toimitiloja, infra- ja peruskorjauskohteita. Konserni työllistää yhteensä noin 3000 henkilöä, joista omaa henkilökuntaa on noin 200. Konsernin tavoitteena on olla johtava asuntorakentaja toiminta-alueillaan. www.pohjolarakennus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi

Äänekosken ensimmäiset asumisoikeusasunnot rakenteille helmikuussa – Avain Yhtiöt ja Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi allekirjoittivat urakkasopimuksen27.11.2017 09:00Tiedote

Avain Yhtiöt rakennuttaa Äänekosken keskustaan Rautatienkadulle kaksi asumisoikeuskohdetta, joihin tulee yhteensä 77 asuntoa. Rakennusurakoitsijana hankkeessa toimii Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi. Rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi vuoden helmikuussa, arvioitu valmistuminen ajoittuu kesälle 2019.

Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi aloittaa vanhan Keljon koulun alueen rakentamisen6.9.2017 15:46Tiedote

Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi vahvisti tänään keskiviikkona 6.9.2017 6150 kem2:n määräalan kaupan Jyväskylän kaupungin kanssa vanhan Keljon koulun alueen tontista. Alueen kaava vahvistui heinäkuussa 2017. Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi rakentaa vanhan Keljon koulun alueelle noin 130 asuntoa. Ensimmäisenä kohteena nousee Asunto Oy Jyväskylän Valkolanrinne.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme