Alko Oy

Kuopion Savilahden Alko uudistuu

Jaa

Kuopion Savilahden Alko on kiinni 5.–8.7. Prisma-kiinteistön sisällä tapahtuvan muuton vuoksi. Uusi myymälä avautuu perjantaina 9.7. klo 9.

Kuopion Savilahden Alko muuttaa Prisma-kiinteistön sisällä uuteen liiketilaan ja on siksi kiinni 5.–8.7. Uusi myymälä avautuu perjantaina 9. heinäkuuta klo 9. Lähimmät Alkot palvelevat Haapaniemessä (Tehdaskatu 12) ja keskustassa (Haapaniemenkatu 24-26).

”Meille avautui mahdollisuus siirtyä aiempaa lähemmäksi muita palveluntarjoajia kiinteistön kokonaisvaltaisen remontin ja uudistuksen yhteydessä. Uskomme, että muuton ja uusien puitteiden myötä sekä asiakas- että henkilöstökokemus Savilahden Alkossa paranevat entisestään,” kertoo palvelujohtaja Jari Hiekkataipale.

Pohjois-Savo on European Region of Gastronomy 2020–2021. Juhlavuoden kantavana teemana on elämä luonnon oman rytmin mukaan.

”Euroopan maukkaimmassa maakunnassa osataan yhdistää paikallisuus ja maailman viinitrendit, ja ruoalla on suuri merkitys ihmisten tavassa viettää aikaa. Haluammekin omalta osaltamme tukea tätä ja tuoda panoksemme löytämällä sopivat juomaehdotukset kesäherkuille.”

Uudistuneessa myymälässä 1 800 tuotetta

Uudistunut Savilahden myymälä jatkaa Kuopion toisena erikoismyymälänä tarjoten erikoiserät kuukausittain. Valikoima koostuu noin 1 800 tuotteesta: viinejä on 1 100, panimotuotteita 250, väkeviä 400 ja alkoholittomia 50.

”Näin kesäsesongissa kausituotteita löytyy runsaasti. Kesän tuotteilta haetaan erityisesti raikkautta ja keveyttä,” palvelupäällikkö Anne Martikkala kertoo.

Pohjois-Savossa Alkon myymälöiden kesän litramyynti kasvaa 18 prosenttia, eli kesäasukkaat ja -vieraatkin näkyvät asiakaskunnassa. Myynnissä korostuvat erityisesti roseeviinit, longdrinkit ja valkoviinit.

”Kesän antimille löytyy sopiva juomapari kaikista tuoteryhmistä. Lautasella ovat sesongin parhaat herkut vesistöistä ja kasvimailta, ja löydämme kyllä sopivan juomaparin jopa hyrskypotuille.”

Juomapakkauksilla huomattavia ilmastovaikutuksia

Juomapakkauksella ja sen valmistamisella on merkittävä osuus juoman hiilijalanjäljestä. Helppo muistisääntö on: mitä kevyempi ja kierrätettävämpi pakkaus on, sitä pienemmät ovat sen ilmastovaikutukset. Pakkauksen osuus viinin ilmastovaikutuksista on kolmannes, ilman kierrätystä jopa yli 40 prosenttia.

Perinteiselle lasipullolle etsitäänkin juomatoimialalla aktiivisesti uusia vaihtoehtoja. Hanapakkausten lisäksi viiniä pakataan muovisiin viinipusseihin, kartonkitölkkeihin, pienempiin yksittäispakkauksiin tai muovipulloihin.

Kevyt lasipullo suojaa viiniä yhtä hyvin kuin raskas, mutta sen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi.

”Kun viiniä on tarkoitus säilyttää pitkään, lasinen viinipullo on vaihtoehdoista paras. Suhteellisen pian nautittaville tuotteille sopivat muutkin pakkausmateriaalit. Uudet pakkaustavat ovat ympäristöystävällisyyden lisäksi usein käytännöllisiä, erityisesti näin kesällä,” sanoo Martikkala. 

Lisätiedot:   

Itä-Suomen palvelujohtaja Jari Hiekkataipale 040 524 4594; 28.6.–11.7. sijainen Länsi-Suomen palvelujohtaja Kimmo Mäkelä 040 749 1184

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Varpu Göös
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 366 myymälää, yli 140 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2020 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 57 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme