HKL

Kuormapyöräpalvelu kaupunkilaisten kokeiltavana Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella

Jaa

HKL aloittaa yhteiskäyttöisten kuormapyörien kokeilun Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella 1.7.2020 alkaen. Kokeilun aikana kuormapyörän voi ottaa käyttöön älypuhelimella, kulkea sillä vapaasti ja lopettaa pyörän käytön sovelluksen osoittamilla alueilla. Palvelussa kumppanina toimii Lähikauppakeskus Ruoholahti. Hanke on yksi keväällä lanseeratun HKL:n Keksi pyörä uudelleen –kokeiluhaun hankkeista. Kokeiluhaun tarkoituksena oli löytää uusia kokeiluja pyöräliikenteen edistämiseksi Helsingin seudulla.

- Haimme keväällä uusia ideoita tukemaan Helsingin pyöräliikenteen edistämistä ja saimme useita hyviä ehdotuksia. Yhdeksi toteutettavaksi kokeiluksi valikoituivat yhteiskäyttöiset sähkökuormapyörät. Näemme tavarapyörissä suuren potentiaalin osana modernia kaupunkiliikennettä ja siksi haluamme kerätä kokemuksia niiden käytöstä. Sähköiset kuormaapyörät tarjoavat useita käyttömahdollisuuksia niin perheille kuin kaveriporukoille kauppareissuista aina pyöräretkiin ympäri Helsingin rantoja. On myös mielenkiintoista kerätä kokemuksia siitä, millaiseksi käyttäjät kokevat tavarapyörällä ajon Helsingissä, kertoo HKL:n palveluasiantuntija Eeropekka Lehtinen.

Nyt toteutettavassa HKL:n hankkeessa kuormapyöräpalvelua kokeillaan Colossus Finland:n Oy:n kehittämällä palvelumallilla. Kokeilun tavoitteena on oppia käyttäjien toiminnasta ja hioa palvelumallia, jotta sitä voidaan mahdollisesti skaalata tulevaisuudessa myös muihin kaupunginosiin ja kaupunkeihin. Tässä kokeilussa tavarapyöriä on aluksi käytössä kuusi kappaletta, mutta palvelualue ja pyörien määrä kasvaa hieman lähiviikkoina.

Kokeilun toteuttava Colossus Finland Oy:n perustaja Jani Ehro näkee, että laadukas ja kustannustehokas kuormapyöräpalvelu voi olla yksi keino auton tarpeen vähentämiseksi kaupungeissa.

- Kaupunkikuormapyöräpalvelu olisi uusi keino kaupungeille ja asukkaille vähentää päästöjä ja tehdä kaupunkiympäristöstä hauskempi ja miellyttävämpi, Ehro pohtii.

Kuormapyörien kokeiluun voi rekisteröityä mukaan osoitteessa www.cargobikepilot.fi. Palvelua voi kokeilla, vaikka ei asuisikaan Jätkäsaaren tai Ruoholahden alueella. Kaikkien kokeiluun rekisteröityneiden kesken arvotaan 50 euron K-Citymarketin lahjakortti. Lahjakortteja kokeilijat voivat voittaa myös nappaamalla ja postaamalla kuva instagramiin, jossa kaupunkikuormapyörä on mukana.

Lisätietoja kilpailusta osoitteesta www.cargobikepilot.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projekti-insinööri Samuli Mäkinen (HKL), p. 040 532 3594, samuli.makinen@hel.fi

Jani Ehro (Colossus Finland Oy), p. 0457 875 98 96, jani@ehro.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

 

HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Kuinka kauan kaupunkipyörää pitää tyhjällä asemalla odottaa? HKL ja Espoo koettavat löytää vastauksen sovelluskokeilulla2.9.2020 15:41:58 EESTTiedote

HKL aloittaa Espoon kanssa kaupunkipyörien saatavuutta ennustavan sovelluksen kokeilun. Palvelu on avoin ja käytössä lokakuun loppuun asti. Kokeilun aikana kaupunkipyörien saatavuutta tietyillä asemilla ja lähitulevaisuuden ennustetta voi tarkastella älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Palvelumalli on täysin uusi ja sen kokeilusta toivotaan oppeja jatkokehitystä varten. Kokeilussa ovat mukana Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelut.

Helsingin kaupunkipyöräpalvelun laajentamista suunnitellaan16.6.2020 19:23:37 EESTTiedote

Kaupunkipyöräpalvelun laajennusta ryhdytään valmistelemaan. Tavoitteena on, että palvelu kattaisi mahdollisimman suuren osan Helsingistä. HKL:n johtokunta sai 16.6. selvityksen kaupunkipyöräpalvelun kehittämismahdollisuuksista ja hyväksyi palvelun kehittämissuunnaksi ensi vaiheessa palvelun alueellisen laajentamisen. Lisäksi johtokunta näkee, että kaupunkipyöräkauden pidentäminen on seuraava tavoite järjestelmän laajennuttua koko kaupunkiin sopimusteknisten reunaehtojen salliessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme