Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kuoroilmiö Soweto Gospel Choir yllätti kysynnällään myös Suomessa

Jaa

Maailmankuulu Soweto Gospel Choir esiintyy Savoy-teatterissa marraskuussa. Eteläafrikkalaiskuoron esiintyminen Helsingissä on osa Nelson Mandelan satavuotisjuhlien kunniaksi järjestettyä Freedom-kiertuetta.

Savoy-teatterissa nähdään 9.-10. marraskuuta kahdella Grammyllä palkittu Soweto Gospel Choir, kun kuoro pysähtyy Helsingissä Freedom-maailmankiertueellaan. Ylistetyn kuoron vierailu on herättänyt laajaa kiinnostusta myös Suomessa, ja suuren kysynnän vuoksi kuoro tekee kolme konserttia kahden sijaan. Konsertit ovat lähes loppuunmyytyjä.

David Mulovhedzin ja Beverly Bryerin Johannesburgin Sowetossa perustama kuoro syntyi koelaulujen kautta vuonna 2002. Maailmanmenestykseen nopeasti noussut kuoro tunnetaan yhteistyöstä mm. U2-yhtyeen, Robert Plantin ja Peter Gabrielin kanssa.

Kaksi Grammy-palkintoa voittanut kuoro on julkaissut kuusi levyä, joista uusin, Freedom ilmestyi tämän vuoden syyskuussa. Levy kunnioittaa Nelson Mandelaa, jonka syntymästä on tänä vuonna sata vuotta.  Suurin osa albumin lauluista on apartheid-rotusortopolitiikan aikana syntyneitä vapauslauluja.

Soweton kirkoista Savoy-teatteriin

Savoy-teatterin lavalle nousee marraskuussa kuusitoistahenkinen kokoonpano, johon kuuluu laulajien lisäksi lyömäsoittajia ja tanssijoita. Soweto Gospel Choir tunnetaan Etelä-Afrikalle tunnusomaisesta musiikillisesta moninaisuudesta: se on toisaalta väkevä gospel-kuoro, mutta välillä myös puhdasta viihdettä.

Savoy-teatterin konserttien alkupuolisko tuo kiertueen Mandela-teeman vahvasti esiin. Ohjelmistossa on luvassa muun muassa Asimbonanga, jonka tahtiin Nelson Mandela tanssi vapautumisensa yhteydessä. Loppupuolen gospel-painotteisessa ohjelmistossa kuullaan lauluja, joita kuorolaiset laulavat myös Soweton kirkoissa. Mukana on myös popsovituksia, kuten Leonard Cohenin Halleluja sekä The Beatlesin Let It Be.  

Soweto Gospel Choir

Savoy-teatteri

pe 9.11. klo 19

la 10.11. klo 15 & 19

Soweto Gospel Choir, kotisivu

Lisätiedot ja liput

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja yhtyeen haastattelupyynnöt:
tiedottaja-tuottaja Sirpa Hynninen: 050 428 0365 sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Lataa
Picture: Zach Ciaburri
Picture: Zach Ciaburri
Lataa
Picture: Andy Phillipson
Picture: Andy Phillipson
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 13403, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

///KORJATTU TIEDOTE/// Helsingin mallin uudet hankkeet aloittavat tammikuussa 201915.11.2018 19:36Tiedote

Alueellisen ja osallistavan kulttuurityön eli Helsingin mallin uuden kauden 2019–2021 hankkeet on valittu. Valtaosa mukaan valituista toimijoista on ollut mukana mallin pilottikaudella 2016–2018, uusina aloittavat Suomalainen Barokkiorkesteri sekä Teatteri Tuike. Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaosto päätti Helsingin mallin avustusten kohdentumisesta kokouksessaan 15.11.2018. Tänään klo 18:07 lähetetyssä tiedotteessa oli Suomen Kansallisteatterin Osakeyhtiön hanke kirjattu virheellisesti Vuosaareen suuntautuvaksi hankkeeksi. Hanke toteutetaan Kannelmäen ja Malminkartanon alueella. Tieto on korjattu alla olevaan listaukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme