Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kuoroilmiö Soweto Gospel Choir yllätti kysynnällään myös Suomessa

Jaa

Maailmankuulu Soweto Gospel Choir esiintyy Savoy-teatterissa marraskuussa. Eteläafrikkalaiskuoron esiintyminen Helsingissä on osa Nelson Mandelan satavuotisjuhlien kunniaksi järjestettyä Freedom-kiertuetta.

Savoy-teatterissa nähdään 9.-10. marraskuuta kahdella Grammyllä palkittu Soweto Gospel Choir, kun kuoro pysähtyy Helsingissä Freedom-maailmankiertueellaan. Ylistetyn kuoron vierailu on herättänyt laajaa kiinnostusta myös Suomessa, ja suuren kysynnän vuoksi kuoro tekee kolme konserttia kahden sijaan. Konsertit ovat lähes loppuunmyytyjä.

David Mulovhedzin ja Beverly Bryerin Johannesburgin Sowetossa perustama kuoro syntyi koelaulujen kautta vuonna 2002. Maailmanmenestykseen nopeasti noussut kuoro tunnetaan yhteistyöstä mm. U2-yhtyeen, Robert Plantin ja Peter Gabrielin kanssa.

Kaksi Grammy-palkintoa voittanut kuoro on julkaissut kuusi levyä, joista uusin, Freedom ilmestyi tämän vuoden syyskuussa. Levy kunnioittaa Nelson Mandelaa, jonka syntymästä on tänä vuonna sata vuotta.  Suurin osa albumin lauluista on apartheid-rotusortopolitiikan aikana syntyneitä vapauslauluja.

Soweton kirkoista Savoy-teatteriin

Savoy-teatterin lavalle nousee marraskuussa kuusitoistahenkinen kokoonpano, johon kuuluu laulajien lisäksi lyömäsoittajia ja tanssijoita. Soweto Gospel Choir tunnetaan Etelä-Afrikalle tunnusomaisesta musiikillisesta moninaisuudesta: se on toisaalta väkevä gospel-kuoro, mutta välillä myös puhdasta viihdettä.

Savoy-teatterin konserttien alkupuolisko tuo kiertueen Mandela-teeman vahvasti esiin. Ohjelmistossa on luvassa muun muassa Asimbonanga, jonka tahtiin Nelson Mandela tanssi vapautumisensa yhteydessä. Loppupuolen gospel-painotteisessa ohjelmistossa kuullaan lauluja, joita kuorolaiset laulavat myös Soweton kirkoissa. Mukana on myös popsovituksia, kuten Leonard Cohenin Halleluja sekä The Beatlesin Let It Be.  

Soweto Gospel Choir

Savoy-teatteri

pe 9.11. klo 19

la 10.11. klo 15 & 19

Soweto Gospel Choir, kotisivu

Lisätiedot ja liput

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja yhtyeen haastattelupyynnöt:
tiedottaja-tuottaja Sirpa Hynninen: 050 428 0365 sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Lataa
Picture: Zach Ciaburri
Picture: Zach Ciaburri
Lataa
Picture: Andy Phillipson
Picture: Andy Phillipson
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 13403, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uintilipun ostaneille kuntosalikäynti kaupan päälle - Itiksessä myös maksuttomia virtuaalijumppia16.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Pääsiäisen jälkeen tiistaista 23.4.2019 alkaen Itäkeskuksen, Pirkkolan ja Jakomäen uimahallien uintilipun ostaneet pääsevät samaan hintaan huhkimaan uimahallien kuntosaleille. Tarjous on voimassa kyseisten uimahallien kevätkauden 2019 loppuun asti ja koskee myös sarja- ja kuukausikortteja. Lisäksi Itäkeskuksen uimahallissa järjestetään pääsiäisen jälkeen maksuttomia virtuaalijumppia.

Helsingin mallin ensimmäinen hankekausi edisti uudenlaisen taidekentän syntymistä16.4.2019 10:38:32 EESTTiedote

Helsingin malli onnistui ensimmäisellä hankekaudellaan luomaan hahmotelman uudenlaisesta taidekentästä, joka sijoittuu ammattitaiteen ja harrastuskentän rinnalle omanaan, arvioidaan hankekauden loppuraportissa ”Toisenlainen taidemaailma. Taidelaitokset lähiöissä vuosina 2016–2018 Helsingin osallistavassa kulttuurityön mallissa”, joka julkaistaan tänään 16.4.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme