Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kuoroja, bändejä, teatteria – esittävä taide valtaa työväenopiston

Jaa
Helsingin työväenopiston esittävien taiteiden ryhmät nousevat estradeille 17.4.–7.5. Viikkojen anti on näyteikkuna opiston esittävien taiteiden opetukseen. Ohjelma käynnistyy toista kertaa järjestettävillä Kuorofestareilla. Kaikki esitykset ovat maksuttomia.
Esittävien taiteiden viikkojen tapahtumat ovat maksuttomia.
Esittävien taiteiden viikkojen tapahtumat ovat maksuttomia.

Esittävien taiteiden viikot alkavat Kuorofestareilla: kuusitoista kuoroa tarjoaa laulusikermiä Opistotalossa, Kanneltalossa sekä kolmessa Helsingin kirjastossa 17.–21. huhtikuuta.

Mukana olevat kokoonpanot esittävät kuoroille sävellettyä tai sovitettua laulumusiikkia monipuolisesti eri tyylilajeista. Konserteissa kuullaan niin jazz-sävelmiä, tanssimusiikkia, uutta ja renessanssimusiikkia kuin sävelmiä Suomesta ja maailmaltakin.

Klassikkonäytelmistä Drag-murhaan

Studionäyttämö esittää Georg Büchnerin ekspressionistisen klassikkonäytelmän Woyzeck. Esitykset Opistotalon Viipurinsalissa 14.4.–25.4. Ohjaus Riku Korhonen.

Opistoteatteri tuo näyttämölle hulvattoman tragedian Päällystakki, joka perustuu Nikolai Gogolin samannimiseen novelliin. Esitykset Opistotalon juhlasalissa 20.4.–8.5. Ohjaus Heikki Häkkä.

Maunula-talon teatterin näytelmä Euroopan taivaan alla on Sami Keski-Vähälän ja Esa Leskisen viiltävän ajankohtainen komedia työvoiman liikkuvuudesta. Se on kertomus pienten ihmisten pärjäämisestä suuressa maailmassa sekä rajat ylittävästä rakkaudesta mantereella, jolla hyvinvointia riittää yhä harvemmille ja tasan eivät käy onnen lahjat. Esitykset Maunula-talon Metsäpurosalissa 25.4.–9.5. Ohjaus Jonna Wikström.

Tunneteatterin kevään esitys Bremenin soittoniekat on tarina ystävyydestä ja vapauden kaipuusta. Tunneteatteri on työväenopiston ja Kehitysvammatuki 57:n yhteistyökurssi, joka juhlii 10-vuotista taivaltaan tänä keväänä. Esitykset Opistotalon juhlasalissa 20.4.–27.4. Ohjaus Markku Ihamäki.

Pitkä Impro Helsingin Sattuman kauppaa sekä Improvisoitu näytelmä -kurssin Tarinoita impronuotiolta rakennetaan hetkessä katsojien ohjeiden mukaan – kahta samanlaista esitystä et koe! Esitykset Opistotalon juhlasalissa 26.4.–10.5. Ohjaus Hanna Lekander.

Lämpö tiivistyy kattoon, kun lavan valtaavat opiston uudet drag-artistit Pieni Drag-murha -esityksellään. Esitys Opistotalon juhlasalissa 28. huhtikuuta. Ohjaus Miika Heikkinen.

Improviisuissa yleisö laulaa mukana

Bändit laitetaan soimaan Maunula-talossa 19. ja 26. huhtikuuta. Kahden illan bändikattauksessa on luvassa seitsemän erilaista yhtyettä – seitsemän eri soundia.

Tanssitaiteen laaja kirjo avautuu katsojille 7. toukokuuta, kun Opistotalon juhlasalin näyttämö omistetaan tanssijoille. Luvassa on tanssiesityksiä ja luovaa liikettä eri tanssiryhmistä.

Miltä kuulostaa improvisoitu balladi, duetto tai euroviisu? Improviisuissa 12. toukokuuta opiskelijat keittävät kokoon konsertillisen improvisoituja biisejä yhdessä ohjaajana Hanna Lekanderin ja muusikko Elisa Tanin kanssa. Mieleenpainuvimmat kertosäkeet saa yleisö laulaa mukana!

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa nauttimaan esityksistä!

Tutustu koko ohjelmaan osoitteessa tyovaenopisto.hel.fi.

Lisätiedot

Emmi Komlosi
koulutuspäällikkö
emmi.komlosi@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Esittävien taiteiden viikkojen tapahtumat ovat maksuttomia.
Esittävien taiteiden viikkojen tapahtumat ovat maksuttomia.
Lataa
Maailmanmusiikin kuoro Sawa sawa esiintyy 18.4.2023 Opistotalossa. Kuva: Helsingin työväenopisto
Maailmanmusiikin kuoro Sawa sawa esiintyy 18.4.2023 Opistotalossa. Kuva: Helsingin työväenopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Satu Järvenkallas. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uusi laadunarviointijärjestelmä Valssi tukee varhaiskasvatuksen kehittämistä1.6.2023 16:07:29 EEST | Tiedote

Valssi on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen, Karvin tuottama kansallinen varhaiskasvatuksen digitaalinen laadunarviointijärjestelmä, jolla voidaan arvioida varhaiskasvatuksen toimintakulttuurin vahvuuksia ja kehittämiskohteita. Helsinki on päässyt etulinjassa kokeilemaan Valssia jo kevään aikana Karvin järjestämän pilotin myötä. Kevään pilotissa on Helsingissä ollut mukana kymmenen yksikköä sekä suomenkielisessä että ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme