Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kustaanlinnan, Tropiclandian ja Isolahden uimarannat uintikiellossa

Jaa

Kustaanlinnan ja Tropiclandian uimarannat ovat uintikiellossa Escherichia Coli –bakteerirajan ylityksen takia. Isolahden uimaranta on uintikiellossa varatoimenpiteenä. Lopulliset tulokset valmistuvat 15.8.

Vaasan kaupungin ympäristötoimen 12.8. ottamien näytteiden mukaan Escherichia Coli –bakteerin määrä ylittyi Kustaanlinnan ja Tropiclandian uimarannoilla. Rannat ovat tällä hetkellä uintikiellossa.

- Bakteeriylitykset aiheutuvat todennäköisesti viime päivien sateista, joiden seurauksena bakteereja on kulkeutunut hulevesien kautta mereen. Ylitys saattaa johtua myös hanhien oleilusta rantojen läheisyydessä, kertoo Vaasan kaupungin terveysinsinööri Maarit Kantola.

Kantolan mukaan ympäristötoimi ei epäile jätevesivuodolla olevan yhteyttä bakteerirajan ylitykseen.

Isolahden uimaranta on uintikiellossa varatoimenpiteenä Suolistoperäisistä enterokokeista saatujen alustavien tulosten pohjalta. Lopulliset tulokset saadaan torstaina 15.8.

- Saamme huomenna lopulliset tulokset enterokokkien osalta. Kaikilta tällä hetkellä suljetuilta uimarannoilta on otettu lisänäytteitä tänään 14.8., Kantola jatkaa.

Uimarannoille on asennettu kieltokyltit sekä tiedotteet aiheesta.

Vaasassa ja Laihialla seurataan uimarantojen (14 kpl) vedenlaatua uimakaudella 15.6. - 31.8.2019. Näytteenottopäivät ovat 24.6., 22.7. ja 12.8.

Yhteyshenkilöt

Terveysinsinööri Maarit Kantola, maarit.kantola@vaasa.fi, puh. 040 5551 184

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme