Kustannusosakeyhtiö Otava

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee ensimmäiset Muumi-kirjansa

Jaa

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee tammikuussa 2021 ensimmäisen Muumi-kirjansa alkuperäisellä Tove Janssonin kuvituksella. Suomalaisen kirjailijan kirjoittamia Muumi-kirjoja sekä Muumi-teemaisia puuhakirjoja ja muistikirjoja ilmestyy tulevien vuosien aikana Otavalta useita kymmeniä.

© Moomin Characters™
© Moomin Characters™

Kirjat ovat osa lukemiseen ja kirjoittamiseen innoittavaa monivuotista kansainvälistä konseptia Reading, Writing and the Moomins. Moomin Charactersin lisäksi muita projektin yhteistyökumppaneita ovat Unicef, Suomen Punainen Risti ja Svenska folkskolans vänner ry.

”Me Moomin Charactersilla uskomme siihen, että kieli ja tarinankerronta tekevät meistä ihmisistä erityisiä. Ne tuovat elämäämme iloa ja auttavat meitä ymmärtämään sekä itseämme että toisiamme paremmin. Tämän hankkeen tavoitteena on sytyttää lukemisen ja kirjoittamisen kipinä kaikenikäisissä ihmisissä”, kertoo Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström. ”Olemme todella iloisia siitä, että saimme kumppaniksemme tähän hankkeeseen Suomen suurimman kirjankustannusalan toimijan Otavan”, Kråkström jatkaa. ”Otavassa ymmärretään Tove Janssonin arvomaailmaa ja osataan luoda uusia, lasta kunnioittavia tarinoita Tove Janssonin alkuperäisen kuvituksen pohjalta. Tämä on ensimmäinen kerta kun tarinat luodaan Toven kuvituksista ammentaen näin uniikilla tavalla”, Kråkström jatkaa.

”Kunnioitamme suomalaisen kirjailijan kirjoittamissa uusissa tarinoissa Muumi-filosofiaa ja Tove Janssonin vahvaa, alkuperäistä kuvitusta”, kertoo Otavan lasten- ja nuortenkirjojen kustannusjohtaja Kaisu-Maria Toiskallio. ”Tarinoihin kiedotaan tärkeitä teemoja kuten ystävyys, rohkeus ja itsensä hyväksyminen. Eli juuri niitä asioita, jotka olivat tärkeitä Tove Janssonille”, Toiskallio jatkaa. ”Maukkaat sanat ja oivaltavat kirjainten rytmit luovat hetkiä ja tunnelmia, joista avautuu kokonainen Muumien väkevä ja hauska maailma.” Toiskallio tiivistää.

Uusi Muumien tuoteperhe tulee sisältämään Muumi-kirjoja kaikenikäisille lukijoille ja osa tuotteista tulee olemaan saatavilla myös ääni- ja e-kirjamuodossa.

 

Lisätietoja
Kustannusosakeyhtiö Otava:
Kustannusjohtaja Kaisu-Maria Toiskallio, 050 310 3024, kaisu-maria.toiskallio@otava.fi

Moomin Characters Oy:
Toimitusjohtaja Roleff Kråkström, 040 054 9692, roleff.krakstrom@moomin.com

 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

© Moomin Characters™
© Moomin Characters™
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Ekologista, taloudellista ja trendikästä – Suosittu bloggaaja opastaa uutuuskirjassaan vaatteiden korjaamisen ja huoltamisen saloihin21.9.2020 14:02:51 EESTTiedote

Aina ei kannata ostaa uutta! Vaatteiden korjaaminen säästää aikaa, rahaa ja luontoa. Shoppailua inhoavilta se säästää myös hermoja. Suosittu bloggaaja Anni Ignatius paljastaa uutuuskirjassaan Korjaa kauniiksi seikkaperäiset ohjeet eri vaatekappaleiden korjaustapoihin käsin ja koneella ommellen ja antaa myös paljon vinkkejä vaatehuoltoon.

Kirveitä, moottorisahoja ja saunoja − 17.9. ilmestyvä Guinnessin ennätystenkirja kutsuu tutkimaan maailmaa15.9.2020 09:12:00 EESTTiedote

Legendaarinen Guinness World Records 2021 on taas täynnä uskomattomia ennätyksiä. Pandemiasta huolimatta vuoden aikana Guinnessille saapui 32 986 ennätyshakemusta eri puolilta maailmaa − noin 90 ennätystä päivässä. Julkaistujen ennätysten joukossa on useita suomalaisennätyksiä. Esimerkiksi pääministerimme Sanna Marin pitää hallussaan nuorin pääministeri virassa -ennätystä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme