Valtiokonttori

Kustannustuen 5. kierros käynnistyi – ensimmäisenä päivänä 1000 hakemusta

Jaa

Kustannustuen 5. kierros käynnistyi Valtiokonttorissa 21.12. Viidennen kierroksen ensimmäiset tilastot on nyt julkaistu. Kattaviin tietoihin tukihakemuksista ja maksetusta tuesta voit perehtyä Valtiokonttorin verkkosivuilla osoitteessa valtiokonttori.fi/kustannustukilukuina

Kustannustuen viides kierros on tarkoitettu erityisesti majoitus-, ravitsemus- ja tapahtuma-alalle. Tukea voidaan myöntää sellaisille yrityksille, joiden liiketoiminta on kärsinyt tukikaudella 1.6.-30.9.2021 viranomaisen asettamista koronapandemian torjuntaan liittyvistä rajoituksista. Viranomaisen suositus ei kuitenkaan riitä perusteeksi tuen myöntämiselle.

Rajatumpi tuki näkyy saapuneiden hakemusten määrässä

Aiempaa tiukempi toimialarajaus sekä ehdot harkinnanvaraisen tuen myöntämiselle näkyvät myös saapuneiden hakemusten määrässä: ensimmäisenä hakupäivänä Valtiokonttori vastaanotti yhteensä noin 1 000 kustannustukihakemusta. Se on puolet vähemmän kuin tuen neljännellä kierroksella, jolloin tukihakemuksia vastaanotettiin ensimmäisenä päivä 2 000. Yhteensä neljännellä kierroksella tukea haki noin 15 000 yritystä.

Hakemuksista on tähän mennessä ratkaistu 273. Myönteisen tukipäätöksen on saanut nyt 72 % ratkaistuista hakemuksista. Hyväksymisprosentti näyttää siis tässä vaiheessa hieman pienemmältä kuin tuen neljännellä kierroksella, jolla on hyväksytty 79 % hakijoista.

Ensimmäisten päivien aikana tukea on maksettu noin 2,3 miljoonaa euroa. Toimialoista tukea on maksettu eniten ravitsemistoimintaan.

Yhteensä kaikilla viidellä kierroksella Valtiokonttori on nyt maksanut noin 760 miljoonaa euroa kustannustukea.

Kattavasti tilastotietoa Valtiokonttorin verkkosivuilta

Valtiokonttorin sivuilla osoitteessa valtiokonttori.fi/kustannustukilukuina on nyt julkaistu kattavat tilastot kustannustukihakemuksista ja -päätöksistä. Samalta sivulta voit tarkastella tilannetta kaikkien kustannustuen hakukierrosten osalta erikseen sekä yhteensä.

Tilastoista on nähtävissä muun muassa saapuneiden hakemusten ja maksetun tuen määrä. Tietoa on mahdollista tarkastella esimerkiksi yritysten toimialan sekä sijainnin mukaan. Sen lisäksi tuen hakijoita on luokiteltu yrityskoon mukaan.

Myös yksityiskohtaisemmat tiedot tuen hakijoista on nähtävissä tilastosivulla. Löydät sivulta yritysten lähettämän hakemuksen käsittelytilanteen sekä tiedot yrityksen tukipäätöksestä.

Edellisen päivän tiedot päivittyvät raporttiin joka arkipäivä noin kello 12. Raportissa ilmoitetaan viimeisimmän päivityksen ajankohta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme