Valtiokonttori

Kustannustuki ja tuki kattamattomiin kiinteisiin kustannuksiin haettavana 30.9. saakka

Jaa

Kustannustuki ja tuki kattamattomiin kiinteisiin kustannuksiin tulivat haettavaksi Valtiokonttorista 17.8. Molempien tukimuotojen hakuaika päättyy 30.9. klo 16.15.

Kyseessä on todennäköisesti viimeinen tässä laajuudessa toteutuva kustannustukikierros, joten Valtiokonttori kehottaa kaikkia kustannustukeen oikeutettuja yrityksiä hakemaan tukea nyt. 

Kustannustukea on maksettu tuen neljännellä kierroksella tähän mennessä noin 74 miljoonaa euroa. Tukea on myönnetty noin 5 400 yritykselle.

Hakemusten hyväksymisprosentti on tällä hetkellä 82 %. Eniten tukea saaneet toimialat ovat maaliikenne- ja putkijohtokuljetus, ravitsemistoiminta ja majoitus. Alueellisesti tukea on maksettu eniten Uudellemaalle.

Valtiokonttorin verkkosivuilla osoitteessa valtiokonttori.fi/kustannustukilukuina on julkaistu kattavat tilastot kaikista kustannustukihakemuksista ja -päätöksistä.

Tukea kattamattomiin kiinteisiin kustannuksiin haettu maltillisesti

Samaan aikaan kustannustuen kanssa avautui kattamattomien kiinteiden kustannusten tuen haku. Tuki on suunnattu yrityksille, joilla EU:n määrittelemä aiempi koronatukien enimmäismäärä 1,8 miljoonaa euroa on jo täynnä tai täyttymässä, ja joille ei siksi voida myöntää enempää kustannustukea.

Tukea on haettu tähän mennessä maltillisesti: hakemuksia on saapunut 17 kappaletta ja tukea on maksettu tähän mennessä noin 660 tuhatta euroa.

Hakemukset jätettävä klo 16.15 mennessä

Kaikkien hakemuksen on oltava perillä Valtiokonttorissa 30.9.2021 klo 16.15 riippumatta siitä, lähetetäänkö hakemus sähköisen asiointikanavan kautta vaiko postitse. Postitse lähetettyjen hakemusten tulee olla perillä Valtiokonttorin kirjaamossa viimeistään klo 16.15. Saman päivän postileima ei siis riitä.

Tämä koskee myös tukea kattamattomiin kiinteisiin kustannuksiin, jonka hakeminen tapahtuu paperihakemuksella. Kattamattomien kiinteiden kustannusten tuen hakemukseen kuuluva tilintarkastajan lausunto on toimitettava Valtiokonttoriin 31.10. klo 16.15 mennessä.

Valtiokonttorin sähköisessä asiointipalvelussa on tällä hetkellä keskeneräisiä kustannustukihakemuksia. Keskeneräisen hakemuksen ehtii vielä täydentää ja lähettää. Oman yrityksen tilan voi tarkistaa Tilastoja kustannustuesta -sivulta. Joka arkipäivä päivittyvästä raportista näkee kaikki vireillä olevat ja päätöksen saaneet hakemukset.

Kustannustuen ehdot ja hakuohjeet löytyvät verkosta osoitteesta haekustannustukea.fi. Tuesta kattamattomiin kiinteisiin kustannuksiin löydät lisätietoja tuen verkkosivuilta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme