Valtiokonttori

Kustannustuki ja tuki kiinteisiin kattamattomiin kustannuksiin haettavana 17.8. alkaen

Jaa

Valtiokonttori avaa yritysten määräaikaisen kustannustuen sähköisen haun tiistaina 17.8.2021 klo 9.00.

Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.
Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut yli 30 % COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.3.2021–31.5.2021) kohdistuvia palkkakuluja ja muita kuluja. 

Tukea saadakseen yrityksellä on oltava vähintään 2 000 euroa hyväksyttäviä kustannuksia tukikaudelta sekä y-tunnus. Yrityksen liikevaihdon on pitänyt myös pudota yli 30 %, ja sen on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin. Tukea voidaan myöntää 2 000–1 000 000 euroa.  

Tuen piirissä olevat toimialat määritellään valtioneuvoston asetuksessa 

Tuen piiriin kuuluvat toimialat on määritelty 12.8.2021 annetussa valtioneuvoston asetuksessa. Lista toimialoista tarkentaa tuen kohdentumista koronasta kärsineille yrityksille. Jos yrityksen toimiala ei asetuksen mukaan kuulu tuen piiriin, yritys voi kuitenkin hakea kustannustukea, jos sen liikevaihto on laskenut koronan vuoksi yli 30 prosenttia vertailukauteen nähden. 

Kustannustukea voi hakea Valtiokonttorista 30.9.2021 klo 16.15 asti. Valtiokonttorin verkkosivuilla osoitteessa haekustannustukea.fi on runsaasti tietoa, usein kysytyt kysymykset ja kattavat ohjeet hakemuksen täyttämiseen tuen hakijoille. Lisäksi hakijoiden käytössä on kustannustukilaskuri, jonka avulla maksettavan tuen määrää voi arvioida. Valtiokonttori myös tekee yhteistyötä Alueesi korona-apu-verkoston yritysneuvojien kanssa. Yrittäjät voivat saada apua yritysneuvojilta kustannustuen hakemuksiin liittyvissä kysymyksissä. 

Haettavana myös tuki kattamattomiin kiinteisiin kustannuksiin 

Samaan aikaan Valtiokonttorissa tulee haettavaksi myös tuki kattamattomiin kiinteisiin kustannuksiin. Tuki on tarkoitettu niille yrityksille, joilla EU:n määrittelemä aiempi koronatukien enimmäismäärä 1,8 miljoonaa euroa on jo täynnä tai täyttymässä ja joille ei siis voida myöntää enempää kustannustukea. 

Tuen ehtona on, että yrityksen liikevaihto on laskenut yli 30 % tukikaudella 1.3.–31.5.2021 verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2019. Jos yritys kuuluu konserniin, tappiota ja liikevaihtoa tarkastellaan konsernitasolla. Jos konserni on hakenut suurten yritysten sulkemiskorvausta, se voi hakea kustannustukea vain konsernina. Tukena korvataan enintään 70 % yrityksen/konsernin tappiosta.  

Tukea haetaan paperilomakkeella Valtiokonttorista hakuaikana 17.8.-30.9.2021. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan tilintarkastajan raportti, joka on toimitettava Valtiokonttorille 31.10. klo 16.15 mennessä. Tarkemmat ehdot ja hakuohjeet löytyvät tuen verkkosivuilta. 

Keskisuurten ja suurten yritysten sulkemiskorvauksen haku päättyi 

Perjantaina 13.8.2021 päättyi sulkemiskorvauksen haku keskisuurille ja suurille, yli 50 työntekijää työllistäville yrityksille. Perjantaihin mennessä hakemuksia oli saapunut yhteensä 17 ja korvausta oli maksettu 273 000 euroa. Sulkemiskorvausta hakeneilla yrityksillä on aikaa toimittaa hakemuksen liitteeksi tarvittava tilintarkastajaraportti lokakuun loppuun mennessä. Lopulliset tilastotiedot sulkemiskorvauksen hakija- ja maksumääristä päivittyvät Valtiokonttorin verkkosivulle myöhemmin. 

Mikro- ja pienyrityksille tarkoitetun sulkemiskorvauksen hakuaika on vielä auki ja se päättyy 31.8.2021 klo 16.15. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.
Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme