Elinkeinoelämän keskusliitto EK

KUTSU 15.2.: Kuntaranking-tulosjulkistus - mitkä ovat Suomen parhaat alueet yrityksille?

Jaa

Kuntaranking-kyselytutkimus laittaa Suomen alueet (seutukunnat) paremmuusjärjestykseen sen mukaan, kuinka hyvän toimintaympäristön ne tarjoavat paikallisille yrityksille. Elinkeinoelämän keskusliitto EK toteuttaa tutkimuksen kahden vuoden välein.

Tervetuloa yrityksille, kuntapäättäjille ja medialle tarkoitettuun tulosjulkistukseen Teamsillä ke 15.2. klo 9 - 10:  

OHJELMA:

Tilaisuuden avaus ja moderointi
Pk-johtaja Petri Vuorio, EK

Kuntaranking 2023: tulokset ja johtopäätökset
Johtava asiantuntija Jari Huovinen, EK

Yrittäjän huomioita – missä kuntien on tärkeää onnistua
EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja Tuomas Pere, Pintos Oy

Kysymyksiä ja kommenttejaPyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan tämän linkin kautta, niin saat sähköpostiisi Teams-linkin osallistumista varten.

Huom: olkaa yhteydessä viestintäämme (satu.toivonen@ek.fi), jos toivotte etukäteen haastateltavaksi paikallista yrittäjää, jolla on valmius kommentoida oman alueen Kuntaranking-sijoitusta.


Edellisessä mittauksessa vuonna 2021
Kuntarankingin kärkikolmikon muodostivat Seinäjoen, Rauman ja Salon seudut. Isoimmat tulosparantajat löytyivät Kajaanista ja Ylä-Savosta. 

Sijoitukseen vaikuttavat yritysten arvioissa erityisesti seuraavat tekijät: kuntapäätöksenteon yrityslähtöisyys (esim. kaavoituksen sujuvuus, yritysvaikutusten huomiointi päätöksissä), oman alueen julkiset yrityspalvelut (neuvonta, rahoitus, toimitilat) sekä osallistumismahdollisuus palveluiden tuottamiseen (kilpailu kuntayhtiöiden kanssa, julkiset hankinnat).

Kuntarankingiä on tehty vuodesta 2010. Se on vakiinnuttanut asemansa erityisesti kuntapäättäjien ja pk-yritysten välisessä vuoropuhelussa. Monissa kunnissa tuloksia on hyödynnetty myös elinkeinopolitiikan arvioinnin mittarina.

Lämpimästi tervetuloa!

Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satu ToivonenTiedottaja

Yrittäjyys, elinkeinopolitiikka
Energia, ilmasto, liikenne, ympäristö
EU, kauppapolitiikka, Venäjä, pakotteet

Puh:040 821 2097satu.toivonen@ek.fi

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Eteläranta 10
00130 Helsinki

09 420 20https://ek.fi/

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten merkittävin puolestapuhuja. Välitämme elinkeinoelämän yhteisiä viestejä ja ratkaisuehdotuksia politiikan päättäjille ja yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme