Elinkeinoelämän keskusliitto EK

KUTSU 15.6. | Investoinnit liikkeelle lupakäsittelyä uudistamalla

Jaa

Kutsu loppuraportin julkistustilaisuuteen:
Investoinnit liikkeelle lupakäsittelyä uudistamalla

Aika: ke 15.6. klo 12 - 13.30
Paikka:  Sofia Helsinki, Sofiankatu 4 C, Helsinki TAI  livelähetys verkossa

Suomi on ennennäkemättömän investointipaineen alla. Lähivuosina tulee saada liikkeelle laajamittaiset investoinnit, joita tarvitaan niin vihreään siirtymään kuin talouskasvun vauhdittamiseen. Tämä edellyttää, että Suomesta tehdään nykyistä vetovoimaisempi kohdemaa kotimaisille ja ulkomaisille investoinneille. 

Mistä sitten kiikastaa? Investointien tiellä on vakava käytännön pullonkaula: viranomaisten lupakäsittelyn hitaus, sähköisen asioinnin puute ja lopputuloksen vaikea ennakoitavuus. Raskas lupabyrokratia jumittaa investointien käynnistämistä vihreän energian ohella niin rakentamisessa, teollisuudessa, palveluissa, kaupassa kuin matkailussa. 

Investointitulpan ratkaisemiseksi Elinkeinoelämän keskusliitto EK on valmistellut yhdessä asiantuntijayritys Rambollin kanssa esitykset Suomen lupajärjestelmän uudistamiseksi ja investointien vauhdittamiseksi. 

Tervetuloa kuulemaan esityksemme päättäjille sekä yritysten käytännön kokemuksia lupajärjestelmämme nykytilasta. Tilaisuudessa ovat äänessä EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen ohella ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo, korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Kari Kuusiniemi, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen, BASF Suomen maajohtaja Tor Stendahl, Rambollin yksikönpäällikkö Sanna Suvanto sekä EK:n vastuuhenkilöt johtaja Petri Vuorio ja johtava asiantuntija Minna Ojanperä.

Tutustu hybriditilaisuuden tarkempaan ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan alla olevasta painikkeesta. RSVP paikan päälle ilmoittautuville 5.6.2022.

Tutustu ohjelmaan ilmoittaudu:
https://tapahtumat.ek.fi/investoinnit_liikkeelle_15-6-2022

Lämpimästi tervetuloa!

Yhteyshenkilöt

Satu ToivonenTiedottaja

Yrittäjyys, elinkeinopolitiikka
Energia, ilmasto, liikenne, ympäristö
EU, kauppapolitiikka, Venäjä, pakotteet

Puh:040 821 2097satu.toivonen@ek.fi

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Eteläranta 10
00130 Helsinki

09 420 20https://ek.fi/

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten merkittävin puolestapuhuja. Välitämme elinkeinoelämän yhteisiä viestejä ja ratkaisuehdotuksia politiikan päättäjille ja yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Suomen elinkeinoelämä vetoaa ydinvoiman puolesta EU-parlamentin taksonomiaäänestyksessä4.7.2022 13:19:21 EEST | Tiedote

EU-parlamentti äänestää 6.7. ydinvoiman kohtalosta. Sen rajautuminen ulos EU:n taksonomiasta vaarantaisi investoinnit paitsi ydinenergiaan, myös laajemmin vähähiiliseen talouteen. Tämä olisi vakava isku sekä Suomen taloudelle, viennille että ilmastokäänteelle, pelkää EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies. Ydinvoima on entistäkin välttämättömämpi, kun Eurooppa rakentaa uutta energiaomavaraisuutta.

MEDIAKUTSU 21.6.: EU:n huippukokous  – agendalla Euroopan uusi suunta20.6.2022 08:14:00 EEST | Tiedote

Aika: ti 21.6. klo 9–10 (Suomen aikaa) Toteutus: Teams Hyvä toimitus / toimittaja Eurooppa hakee uutta asentoa muuttuneessa maailmantilanteessa. Venäjän sotaan liittyvän kriisireagoinnin rinnalla kasvavat paineet uudistaa pysyvämmin unionin päätöksentekoa ja toimivaltaa. EU:n toukokuussa päättynyt tulevaisuuskonferenssi on herättänyt keskustelun jopa EU:n perussopimuksen avaamisesta. Näistä lähtökohdista on kiinnostavaa seurata EU:n päämiesten huippukokousta Brysselissä 23. – 24.6., jossa agendalla on EU:n tulevaisuuden visiointi. Tervetuloa kuulemaan EK:n johtavan asiantuntijan Janica Ylikarjulan arvioita erityisesti Suomen elinkeinoelämän näkökulmasta: Mitkä ovat isoimmat haettavat reformit? Mistä syntyy eniten ristivetoa? Miten uudistusprosessi etenee? Onko perussopimuksen avaaminen realistista? Miten EU:n jäsenmaiden valtasuhteet ovat muuttuneet? Kuka johtaa EU:ta? Säilyykö Ranskan johtoasema, löytääkö Saksa roolinsa, mitä Italia hakee? Kuinka Suomi asemoituu uudessa tilanteessa? E

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme