Demos Helsinki

KUTSU 26.4. Teknologiajättien valta kasvaa – kuinka pohjoismainen yhteiskunta vastaa? Demos Helsinki julkaisee The Nordic Digital Promise -vision

Jaa
Ihmiset, laitteet ja kaikki niiden ympärillä oleva on tänä päivänä kytketty toisiinsa triljoonilla pienillä sensoreilla. Facebookin ja Googlen kaltaiset teknologiajätit kasvattavat valtaansa. Millaisia jännitteitä tämä synnyttää pohjoismaisessa yhteiskunnassa? The Nordic Digital Promise on ajatushautomo Demos Helsingin julkaisu, joka luo vision hyperkonnektiivisen yhteiskunnan rakentumisesta pohjoismaisten vahvuuksien varaan. Julkaisutilaisuus järjestetään Demos Helsingin toimistolla torstaina 26.4. klo 16-18.

Mark Zuckerbergin kasvot ovat tulleet viime viikkoina tutuksi, kun hän on istunut Yhdysvaltaojen kongressin grillattavana Facebookin tietosuojaskandaaliin liittyen.

Facebookin Cambridge Analytica -yhtiöön liittyvä tietosuojaskandaali alleviivasi teknologiajättien suurinta haastetta: luottamuksen puutetta. Luottamus on yksi pohjoismaisen yhteiskunnan kulmakivistä, joka näkyy niin ihmisten korkeana luottamuksena toisiinsa, poliitikkoihin ja hallitukseen.

Kuinka pidämme kiinni pohjoismaisen yhteiskunnan arvoista, kun Facebookin ja Googlen kaltaisten teknologiajättien valta kasvaa kasvamistaan – ja samalla triljoonat pienet sensorit yhdistävät yhä useampia ihmisiä ja laitteita toisiinsa? Kuinka paljon valtaa voimme teknologiajäteille antaa? Voiko pohjoismainen yhteiskunta pitää luottamuksen ja tasa-arvon kaltaisista arvoistaan kiinni, kun teknologisen kehityksen vauhti kasvaa?

Entä millaisen vision varaan pohjoismaisten yritysten ja innovaatioiden tulisi rakentua?

Kutsumme toimittajat The Nordic Digital Promise -julkaisutilaisuuteen Demos Helsingin toimistolle 26.4. klo 16-18. Tarjolla on syötävää ja juotavaa. Tilaisuuden kieli on englanti.

Tilaisuus alkaa The Nordic Digital Promise -julkaisulla ja jatkuu Demos Helsingin fasilitoimalla paneelikeskustelulla seuraavien panelistien kanssa:

Miapetra Kumpula-Natri, MEP, Euroopan Parlamentti
Robert Torvelainen, Public Policy Associate, Uber
Anne Kovalainen, Professori, Turun yliopisto
Johannes Koponen, Foresight expert, Demos Helsinki

Julkaisussa esitetään neljä teesiä hyperkonnektiivisesta yhteiskunnasta. Teesien teemat liittyvät tulevaisuuden kysymyksiin alustataloudesta, yrityksistä, innovaatioista ja arvonluonnista. Julkaisu liittyy strategiseen Naked Approach -tutkimusavaukseen, jonka parissa Demos Helsinki on työskennellyt monialaisen tutkimustiimin kanssa pitkään.

Teesien otsikot ovat:

1) From technology-driven to vision-driven development
2) From governing people to governing platforms
3) The limited-liability corporation is dead: from rigid corporations to new economic relationships
4) Hyperconnected business: from hunch to insight

Ilmoittaudu tilaisuuteen:
Riku Mattila, viestintä, Demos Helsinki
040 748 0000
riku.mattila@demoshelsinki.fi

Yhteyshenkilöt

Johannes Mikkonen
johannes.mikkonen@demoshelsinki.fi
+358 40 569 4948

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Demos Helsinki
Demos Helsinki
Mechelininkatu 3d
00100 HELSINKI

http://www.demoshelsinki.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demos Helsinki

Hiilijalanjäljen pienentyminen on monille ihmisille jo todellisuutta – 12 suomalaista kuvitteli miten 1,5 asteen elämän voi saavuttaa1.11.2021 09:11:58 EET | Tiedote

Ilmastotavoitteen mukainen elämä on jo monien ihmisten ulottuvilla. Ihmiset pystyvät kuvittelemaan tekevänsä tekoja, joilla hiilijalanjäljet pienenevät kestävälle tasolle. Valinnat eivät kuitenkaan ole pelkästään helppoja tai kaikille mahdollisia. Ihmisten toimien lisäksi tarvitaan kestävien vaihtoehtojen tarjonnan lisääntymistä ajavaa ohjausta, jotta 1,5 asteen elämä on saavutettavissa kaikille.

OmaStadi innosti osallistumaan mutta syrjään jääneisiin tulisi panostaa14.11.2019 10:31:07 EET | Tiedote

Helsingin osallistuvan budjetoinnin hanke OmaStadi innosti kaupunkilaisia vaikuttamaan. Hankkeen yhteydessä tehdyn kyselyn perusteella lähes 90 % vastaajista aikoo osallistua osallistuvaan budjetointiin jatkossakin. Samalla kuitenkin osa kaupunkilaisista jäi sivuun. Tulokset selviävät OmaStadin tuoreesta väliarvioinnista, jonka toteutti Helsingin yliopistossa toimiva Kansalaisuuden kuilut ja kuplat -hanke.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye