Demos Helsinki

KUTSU 26.4. Teknologiajättien valta kasvaa – kuinka pohjoismainen yhteiskunta vastaa? Demos Helsinki julkaisee The Nordic Digital Promise -vision

Jaa

Ihmiset, laitteet ja kaikki niiden ympärillä oleva on tänä päivänä kytketty toisiinsa triljoonilla pienillä sensoreilla. Facebookin ja Googlen kaltaiset teknologiajätit kasvattavat valtaansa. Millaisia jännitteitä tämä synnyttää pohjoismaisessa yhteiskunnassa? The Nordic Digital Promise on ajatushautomo Demos Helsingin julkaisu, joka luo vision hyperkonnektiivisen yhteiskunnan rakentumisesta pohjoismaisten vahvuuksien varaan. Julkaisutilaisuus järjestetään Demos Helsingin toimistolla torstaina 26.4. klo 16-18.

Mark Zuckerbergin kasvot ovat tulleet viime viikkoina tutuksi, kun hän on istunut Yhdysvaltaojen kongressin grillattavana Facebookin tietosuojaskandaaliin liittyen.

Facebookin Cambridge Analytica -yhtiöön liittyvä tietosuojaskandaali alleviivasi teknologiajättien suurinta haastetta: luottamuksen puutetta. Luottamus on yksi pohjoismaisen yhteiskunnan kulmakivistä, joka näkyy niin ihmisten korkeana luottamuksena toisiinsa, poliitikkoihin ja hallitukseen.

Kuinka pidämme kiinni pohjoismaisen yhteiskunnan arvoista, kun Facebookin ja Googlen kaltaisten teknologiajättien valta kasvaa kasvamistaan – ja samalla triljoonat pienet sensorit yhdistävät yhä useampia ihmisiä ja laitteita toisiinsa? Kuinka paljon valtaa voimme teknologiajäteille antaa? Voiko pohjoismainen yhteiskunta pitää luottamuksen ja tasa-arvon kaltaisista arvoistaan kiinni, kun teknologisen kehityksen vauhti kasvaa?

Entä millaisen vision varaan pohjoismaisten yritysten ja innovaatioiden tulisi rakentua?

Kutsumme toimittajat The Nordic Digital Promise -julkaisutilaisuuteen Demos Helsingin toimistolle 26.4. klo 16-18. Tarjolla on syötävää ja juotavaa. Tilaisuuden kieli on englanti.

Tilaisuus alkaa The Nordic Digital Promise -julkaisulla ja jatkuu Demos Helsingin fasilitoimalla paneelikeskustelulla seuraavien panelistien kanssa:

Miapetra Kumpula-Natri, MEP, Euroopan Parlamentti
Robert Torvelainen, Public Policy Associate, Uber
Anne Kovalainen, Professori, Turun yliopisto
Johannes Koponen, Foresight expert, Demos Helsinki

Julkaisussa esitetään neljä teesiä hyperkonnektiivisesta yhteiskunnasta. Teesien teemat liittyvät tulevaisuuden kysymyksiin alustataloudesta, yrityksistä, innovaatioista ja arvonluonnista. Julkaisu liittyy strategiseen Naked Approach -tutkimusavaukseen, jonka parissa Demos Helsinki on työskennellyt monialaisen tutkimustiimin kanssa pitkään.

Teesien otsikot ovat:

1) From technology-driven to vision-driven development
2) From governing people to governing platforms
3) The limited-liability corporation is dead: from rigid corporations to new economic relationships
4) Hyperconnected business: from hunch to insight

Ilmoittaudu tilaisuuteen:
Riku Mattila, viestintä, Demos Helsinki
040 748 0000
riku.mattila@demoshelsinki.fi

Yhteyshenkilöt

Johannes Mikkonen
johannes.mikkonen@demoshelsinki.fi
+358 40 569 4948

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Demos Helsinki
Mechelininkatu 3 D
00100 HELSINKI

040 748 0000http://www.demoshelsinki.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demos Helsinki

Neljä skenaariota Suomen kaupungistumisen tulevaisuudesta 203913.12.2018 10:06:49Tiedote

“Kaupungistumisen käännekohdat – skenaarioita Suomen kaupungistumisen tulevaisuudesta 2039” on ajatushautomo Demos Helsingin tuore julkaisu, joka johdattelee neljään erilaiseen Suomeen vuonna 2039. Jotta kaupungistumiseen liittyvä päätöksenteko olisi mahdollisimman tasavertaista ja avointa, tarvitaan sen taustalle tutkittua tietoa. Mikäli kaupungistumiseen halutaan vaikuttaa, on muutosprosessien ymmärtäminen välttämätöntä.

Kutsu: Kasvun rajoista jo vuosikymmeniä varoittanut Rooman Klubi täyttää 50 vuotta – “Ihmiset tarvitsevat kaksi planeettaa selvitäkseen, kun vain yksi on saatavilla”13.9.2018 11:45:08Kutsu

Rooman klubi (The Club of Rome) täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Rooman Klubin Suomen yhdistys ry, Demos Helsinki ja Sitra kutsuvat toimittajat juhlavuoden korkean tason seminaariin, jonka puhujiin lukeutuu muun muassa klubin jäsen, presidentti Tarja Halonen. Tilaisuus järjestetään Sitran auditoriossa torstaina 20.9. klo 14-17. Tilaisuuden kieli on englanti.

Miten tehdä maailman kiinnostavimpia kaupunkeja? Re:vitalizing city tuo kaupunkigurut yhteen Helsingissä perjantaina 18.8.2017 15:00-17:3011.8.2017 13:44:13Tiedote

Kaupunkiympäristöt ovat muutoksessa. Yhteisölliset ja lyhyen tähtäimen urbaanit hankkeet kuten korttelijuhlat ja popup-palvelut luovat viihtyisämpää kaupunkia. Samaan aikaan kaupunkeihin suunnitellaan massiivisia rakennushankkeita. Miten Keski-Pasilan Tripla ja Sompasauna mahtuvat samaan kaupunkiin? Miten kaupungeissa otetaan huomioon kaupunkikehityksen eri tasot ja tehdään maailman kiinnostavimpia kaupunkeja, jotka hyötyvät Euroopan unionin investoinneista?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme