Keskuskauppakamari

Kutsu 4.10: Viennin uusi arki koronan jälkeen - Kauppakamareiden kansainvälistymisviikon kick-off

Jaa

Miltä näyttää viennin tila nyt ja mikä on viennin uusi arki koronan jälkeen? Mitkä ovat ne keinot, joilla saadaan vienti kasvuun? Tervetuloa mukaan keskustelemaan aiheesta Keskuskauppakamarin järjestämään Teams-tilaisuuteen maanantaina 4.10.21 klo 13.00-14.30. Keskustelua vauhdittaa tilaisuudessa julkistetut Keskuskauppakamarin vientijohtajakyselyn tulokset. Tilaisuus on osa kauppakamareiden kansainvälistymisviikon ohjelmaa.

Koronapandemian helpottaessa maailmalla eri maiden talouden elvytystoimet sekä yhteiskuntien asteittainen avaaminen ovat piristäneet vientiä. Markkinoiden uudelleen jaossa ja kiristyvässä kilpailussa on suomalaisten vientiyritysten oltava valmiina ja hyödynnettävä nopeasti uudet vientimahdollisuudet.

Tilaisuuden puhujina ovat ulkoministeriön alivaltiosihteeri Nina Vaskunlahti, Lunawood Oy:n toimitusjohtaja Arto Halonen sekä Finnairin Chief Financial Officer Mika Stirkkinen. Moderaattorina toimii Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka.

Tilaisuus avaa Kansainvälistymällä kasvuun –Kauppakamareiden kansainvälistymisviikon. Viikon koko ohjelma löytyy täältä

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Pyydämme ilmoittautumaan os. https://tapahtumat.kauppakamari.fi/vienninuusiarkikoronanjalkeen2021

Lähetämme osallistumislinkin tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Tervetuloa mukaan!

-----

OHJELMA

13.00-13.05 Alkusanat
Lenita Toivakka, johtaja, Keskuskauppakamari

13.05-13.20 Ulkoministeriön tervehdys
Alivaltiosihteeri Nina Vaskunlahti

13.20-13.35 Keskuskauppakamarin vientijohtajakyselyn tulosten julkistus
Lenita Toivakka, johtaja, Keskuskauppakamari

13.35-13.50 
Arto Halonen, toimitusjohtaja, Lunawood Oy

13.50-14.05
Mika Stirkkinen, Chief Financial Officer, Finnair

14.05-14.20 Kommenttipuheenvuorot
Keskustelua moderaattorin johdolla yritysten edustajien kanssa viennin tilasta.

14.20-14.30 Johtopäätökset ja tilaisuuden päätös
Lenita Toivakka, johtaja, Keskuskauppakamari

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari edustaa yli 20 000 suomalaista yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin miljoona työntekijää. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamari: Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttoa – Hallituksen D-viisumiesitystä korjattava ja työntekijöiden perheenyhdistämistä helpotettava20.10.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Keskuskauppakamari vaatii hallitusta edistämään kaikin käytettävissä olevin keinoin työhön ja koulutukseen perustuvaa maahanmuuttoa. Eduskunnassa käsittelyssä olevaa D-viisumiesitystä tulee korjata siten, että sillä olisi aidosti maahantuloa nopeuttava vaikutus. Myös työn perässä Suomeen muuttaneiden perheenyhdistämistä pitää helpottaa, jotta osaajat eivät karkaa pois Suomesta.

Keskuskauppakamari: Rahtiongelmat ovat nyt yritysten riesana, ja siksi kustannustaakka on saatava kuriin18.10.2021 09:51:08 EEST | Tiedote

Yritysten logistiikkaongelmat sekä vaikeudet tuotanto- ja hankintaketjussa ovat kasvaneet viime keväästä. Perimmäinen syy on globaalin pandemian aiheuttama tavaravirtojen seisokki, kun kysyntä hiipui ja satamia suljettiin. Siitä seurannut kysynnän nopea käynnistyminen on vaikuttanut siihen, että laivat seisovat nyt satamissa ja hinnatkin ovat räjähtäneet. Yritysten kustannustaakkaa ei pidä enää kasvattaa, toteaa Keskuskauppakamari.

Keskuskauppakamari: Suomen löydettävä arktisen alueen markkinat14.10.2021 15:50:44 EEST | Tiedote

Keskuskauppakamarin mukaan Suomen on tartuttava arktisen alueen kestävyyden turvaamiseen, jota ilmastonmuutos tällä hetkellä uhkaa. Arktisen alueen liikenne, infra ja saavutettavuus ovat Suomelle merkityksellisiä, kun kilpailu alueella kovenee. Lisäksi arktisen alueen markkinat tarjoavat useita mahdollisuuksia suomalaiselle osaamiselle. Esimerkiksi pk-yrityksille arktisen alueen lähimarkkinat ovat turvallinen tapa aloittaa kansainvälinen kauppa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme