Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Kutsu alueellisen väestöennusteen julkistusinfoon pe 22.2. klo 10.00

Jaa

Syntyvyyden alentuminen aiheuttaa Suomen väestökehityksessä odottamattomia muutoksia keskeisten kaupunkien ja niiden lähiseutujen väestönkehityksessä. Kutsu alueellisen, ajankohtaisen väestöennusteen julkistustilaisuuteen perjantaina 22. helmikuuta klo 10, RAKLIn tilat Annankatu 24, Helsinki.

Aluekehityksen konsulttitoimisto MDI on toteuttanut ajankohtaisen alueellisen väestöennusteen 10 keskeiselle kaupunkiseudulle vuoteen 2040 asti tilaajien Hypon, Kuntarahoituksen, RAKLIn ja ympäristöministeriön toimeksiannosta.

Koko maan osalta ennuste on yhteensopiva Tilastokeskuksen viime vuonna julkaiseman väestöennusteen kanssa. Ajankohtaiset laskemat ottavat kuitenkin huomioon sekä syntyvyyden nopean alenemisen vuoden 2015 jälkeen että alueellisia erityispiirteitä. Ennusteessa saadaan uutta tietoa 10 kaupunkiseudun keskuskaupungin, ydinkaupunkiseudun ja muun seudun väestönkehityksestä osatekijöittäin.

Selvitys julkistetaan medialle infotilaisuudessa

RAKLIn tiloissa, Annankatu 24, Helsinki perjantaina 22. helmikuuta klo 10-12.

Tilaisuudessa MDI:n tutkijat esittelevät ennusteen väestötutkija Timo Aron johdolla. Kommenttipuheenvuoron pitävät Hypon toimitusjohtaja Ari Pauna sekä järjestelmäpäällikkö Pekka Vuori Helsingin kaupunkitutkimuksesta. Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen kertoo alueellisen näkemyksen puheluyhteyden päästä.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Hypo, pääekonomisti Juhana Brotherus, 050 384 9479, juhana.brotherus@hypo.fi

Kuntarahoitus, johtaja Jukka Helminen, puh. 050 598 7615, jukka.helminen@kuntarahoitus.fi

RAKLI, johtaja Aija Tasa, puh. 050 327 2077, aija.tasa@rakli.fi

Ympäristöministeriö, rakennusneuvos Timo Tähtinen, 02952 50306, timo.tahtinen@ym.fi

MDI, kehitysjohtaja Janne Antikainen, 040 764 1829, janne.antikainen@mdi.fi

Lisätietoja tilaisuudesta:

Juha Lappalainen, viestintäasiantuntija, 0400 961 087, juha.lappalainen@jenka.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy
Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy
Yrjönkatu 9 A
00101 HELSINKI

09 228 361http://www.hypo.fi/

Suomen Hypoteekkiyhdistys on Suomen vanhin valtakunnallinen ja yksityinen luottolaitos, perustettu 1860. Hypo-konserni on kaikista pankki- ja vakuutusyhtiöistä riippumaton, jäsentensä omistama keskinäinen yhtiö, joka toiminnassaan on erikoistunut pelkästään asuntorahoitukseen. Konserniin kuuluu myös vuonna 2002 perustettu talletuspankki, Suomen AsuntoHypoPankki Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme