Kutsu: Arkkitehtuurin yksikön uusien tilojen avajaiset 27.2.

Jaa

Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikkö muuttaa täysin peruskorjattuihin ja uudistettuihin tiloihin Linnanmaan kampuksella. Tilojen kunniaksi järjestetään avajaiset ja juhlaseminaari tiistaina 27. helmikuuta 2018 alkaen kello 13.15.

Pohjakerroksen agora ja istuskeluportaat. Kuva: Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy
Pohjakerroksen agora ja istuskeluportaat. Kuva: Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy

Arkkitehtuurin uudet toimitilat on saneerattu entisiin konetekniikan tiloihin. Tilojen keskeisiä elementtejä ovat muun muassa pääsisäänkäynnin lasifasadi, suuri yhtenäinen agora-tila, näyttävät istuskeluportaat lasikaiteineen, aulan kaareva seinä ja lattiassa kulkeva "sininen virta", joka on samalla kunnianosoitus rakennuksen alkuperäiselle suunnittelijalle Kari Virralle.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita juhlaseminaariin! Jos toimituksesi haluaa tutustua tiloihin samana päivänä jo ennen tilaisuuden alkua, ota yhteyttä professori Matti Sanaksenahoon, Matti.Sanaksenaho@oulu.fi, puh. 050 561 2495.

Juhlaseminaarin ohjelma:

13.15 tervetuliaissanat, arkkitehtuurin yksikön johtaja, professori Janne Pihlajaniemi

13.30 LUO, arkkitehdit Riikka Kuittinen, Miia Mäkinen, Virve Väisänen, Mikko Kämäräinen, omat työt

14.00 Riikka Soininen, arkkitehtuuriopintojen aarreaitta taiteilijalle

14.30 arkkitehti Antti Nousjoki, ALA-arkkitehdit, opiskeluaika Oulussa ja case keskustakirjasto Helsinki

15.00 kirjailija Anna-Leena Härkönen, haastattelu kirjailijan työstä

15.30 keynote speaker architect Einar Jarmund, Jarmund/Vigsnaes As Arkitekter MNAL, Oslo

Tilaisuuden jälkeen tarjolla kahvia ja pientä purtavaa. Tervetuloa!

Paikka: Linnanmaan kampus, Arkkitehtuurin yksikön uudet tilat, Agora, yliopiston uusi pääsisäänkäynti 2T / Erkki Koiso-Kanttilan katu 1, Oulu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: professori Matti Sanaksenaho, Matti.Sanaksenaho@oulu.fi, puh. 050 561 2495

Kuvat

Pohjakerroksen agora ja istuskeluportaat. Kuva: Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy
Pohjakerroksen agora ja istuskeluportaat. Kuva: Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jonka monitieteinen osaaminen keskittyy etenkin teknologiaan, terveyteen ja kulttuuriin sekä muutoksiin pohjoisessa elinympäristössä. 8 tiedekunnan, yli 13 000 opiskelijan ja 3000 työntekijän muodostama yhteisömme on yksi maailman pohjoisimmista yliopistoista. Nuorekas kotikaupunkimme Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki. www.oulu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

SECREDAS-hanke kehittää varmoja ja turvallisia automaattisia järjestelmiä25.6.2018 09:37Tiedote

Uudessa laajassa eurooppalaisessa SECREDAS-hankkeessa rakennetaan referenssiarkkitehtuuria varmoille ja turvallisille automaattisille järjestelmille. Hankkeessa keskitytään autoteollisuuteen, raideliikenteeseen ja yksilölliseen terveydenhoitoon. Niissä kaikissa edellytetään korkeaa toimintavarmuutta ja turvallisuutta, ja niihin kuuluvia teknologioita ovat muun muassa tutkajärjestelmät sekä ajoneuvon ja infrastruktuurin väliset ja ajoneuvojen sisäiset verkot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme