Kalevi Sorsa -säätiö

Kutsu: Disruptioita posliinikaupassa -pamfletin julkistus

Jaa

Setäkuiskaajanakin tunnetun Jenni Karjalaisen Disruptioita posliinikaupassa -pamfletti (Kalevi Sorsa -säätiö 2018) tuo työelämän kehittämiseen arjen näkökulman. Karjalaisen mukaan Suomi hellii itsestään ajatusta innovaatiovetoisena osaamistaloutena, mutta työelämässä emme riittävästi osaa ottaa emmekä jättää toisintekemiselle tilaa.

Työelämän rakenteellisista jäykkyyksistä puhutaan paljon. Joustoja haetaan luomalla uutta, yhtä lailla jäykkää lainsäädäntöä. Työn ja työelämän tekevät kuitenkin ihmiset, joiden toimintaa voi lainsäädännöllä ohjata vain rajallisesti.

Tervetuloa Disruptioita posliinikaupassa -pamfletin julkaisutilaisuuteen maanantaina 28. toukokuuta kello 15.30-17.00 Ravintola Lasipalatsiin (Palmu-kabinetti, Mannerheimintie 22-24). 

Julkaisutilaisuudessa pamflettia kommentoi EVAn johtaja Matti Apunen. Tilaisuuden avaa Kalevi Sorsa -säätiön tutkimuspäällikkö Antti Alaja.

Kahvit tarjoillaan kello 15.30 ja keskustelu alkaa kello 16.00.

”Työelämän arki ei ole posliinikauppa. Vaikka hiukan rymistelisi, mitään tuskin menee peruuttamattomasti rikki. Suurempi riski on, jos emme opettele tekemään asioita toisin”, Karjalainen linjaa.

Jenni Karjalainen on Insinööriliiton johtava asiantuntija, joka on aiemmin työskennellyt mm. SAK:ssa, Akavassa ja työministerin erityisavustajana.

Tarjoilujen mitoittamiseksi pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen 20.5. mennessä Kalevi Sorsa -säätiön Maija Mattilalle, maija.mattila(at)sorsafoundation.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jenni Karjalainen, p. 040 571 5496, jenni.karjalainen@ilry.fi

Projektitutkija Maija Mattila (Kalevi Sorsa -säätiö), p. 050 575 1338, maija.mattila@sorsafoundation.fi

Tietoja julkaisijasta

Kalevi Sorsa -säätiö
Siltasaarenkatu 18-20c
00530 Helsinki

040 721 7212http://www.sorsafoundation.fi

Kalevi Sorsa -säätiö on sosialidemokraattinen ajatuspaja, think tank.

Säätiö on analyyttinen edelläkävijä, joka tunnistaa heikkoja signaaleja ja kansainvälisiä trendejä sekä tuo uusia virikkeitä yhteiskuntapoliittiseen keskusteluun.

Säätiö rakentaa tilaisuuksissaan ja julkaisuissaan siltoja tutkijayhteisön, tiedotusvälineiden, kansalaisjärjestöjen ja päättäjien välille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kalevi Sorsa -säätiö

Raportti: EU:n työmarkkina- ja sosiaalipolitiikkaa viisainta kehittää vähimmäislakien kautta22.2.2019 13:09:14Tutkimus

Kalevi Sorsa -säätiön tuoreessa julkaisussa ”Sosiaalinen Eurooppa: vähimmäisnormeja vai politiikkaohjausta?” SAK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Pekka Ristelä esittää, että EU:n työmarkkina- ja sosiaalipolitiikkaa ei pidä yhdistää unionitason talouspoliittiseen ohjaukseen. Sen sijaan työmarkkina- ja sosiaalipolitiikan kehittäminen vähimmäislainsäädännön avulla on Ristelän mukaan unionin tulevaisuuden kannalta turvallisempaa.

Raportin julkistus: Punainen lanka hukassa kuntien lapsiperhetyössä?29.10.2018 05:55:00Kutsu

YK:n lapsen oikeuksien sopimus on unohtunut kuntien lapsiperhestrategiatyöstä ja valtion toiminta viimeisen neljän vuosikymmenen aikana on lähinnä keskeyttänyt ja hämmentänyt kunnissa kulloinkin käynnissä ollutta, lasten ja nuorten parhaaksi tehtyä strategiatyötä. Näin väittää THL:n entinen tutkimusprofessori, dosentti Matti Rimpelä, joka on kirjoittanut yhdessä Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelän ja strategiapäällikkö Juuso Heinisuon kanssa tuoreen raportin "Onko strategioista tullut tragedioita? Lapsiperheet ja lapset kuntien strategiatyössä" (Kalevi Sorsa -säätiö).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme