Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestötFingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt

Kutsu Fingon kesätoimittajatilaisuuteen

Jaa

Suomen EU-puheenjohtajuus, kestävä kehitys ja kehitysyhteistyön uudet tuulet. Tule kuulemaan järjestöjen ja ulkoministeriön kesän parhaat juttuvinkit globaaliaiheista Lasipalatsiin 13.6.

Heinäkuussa alkaa Suomen kausi EU:n puheenjohtajana. Miten Suomi voi aitiopaikalta rakentaa kestävää ja reilua Eurooppaa ja maailmaa? Ilmastonmuutos vaatii ripeitä toimia, mutta riittävätkö uuden hallituksen lupaukset ilmastonmuutoksen hillintään? Entä miten uusi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri aikoo uudistaa kehitysyhteistyötä? Minkä asioiden parissa suomalaiset kehitys- ja ympäristöjärjestöt tekevät parhaillaan töitä kehittyvissä maissa ja Suomessa? 

Toivotamme kaikki globaaleista ongelmista, ratkaisuista, kehityskysymyksistä ja järjestösektorista kiinnostuneet kesätoimittajat lämpimästi tervetulleeksi Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry:n toimittajatilaisuuteen torstaina 13.6. klo 17.3019.30 ravintola Lasipalatsin Helsinki-kabinettiin. 

Tilaisuudessa saat kesän tärkeimmät juttuvinkit sekä tarjoilemme laajan kattauksen kestävän kehityksen, kehityspolitiikan, ilmaston, kestävän talouden ja kansalaisyhteiskunnan ajankohtaisimmista puheenaiheista. Tilaisuudessa tarjolla ruokaa ja kesäisiä virvokkeita. 

Ohjelma 

 • Mikä ihmeen Fingo? 
  Enni Saikkonen, viestinnän asiantuntija, Fingo ry 
 • Ulkoministeriö EU-puheenjohtajakauden kynnyksellä 
  Hanna Päivärinta, tiedottaja, Ulkoministeriön kehitysviestinnän yksikkö 
 • Kenelle kehitysraha kanavoituu? 
  Niina Tenhio, kehityspolitiikan asiantuntija, Fingo ry 
 • Ajattelevien maailmankansalaisten lehti 
  Ruut Tolonen, toimitussihteeri Maailman Kuvalehti, viestinnän asiantuntija Fingo ry 

Tapahtumaan mahtuu mukaan enintään 20 toimittajaa, joten ilmoittaudu pian mukaan tämän linkin kautta.

EU-lippu
The project ‘Towards an open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021’ is funded by the European Union and implemented by the Finnish Development NGOs – Fingo, the Romanian platform FOND, the Croatian Platform CROSOL and CONCORD, the European NGO Confederation for relief and development.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Enni Saikkonen, viestinnän asiantuntija
enni.saikkonen@fingo.fi
050 317 6738

Tietoja julkaisijasta

Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt
Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt
Elimäenkatu 25-27, 5krs.
00510 HELSINKI

358 50 317 6690http://www.fingo.fi

Suomalaisten kehitysjärjestöjen yhteistyöjärjestöön Fingoon kuuluu 300 suomalaista järjestöä, jotka toimivat kehitysyhteistyön, kestävän kehityksen tai globaalikasvatuksen parissa. Me viestimme, koulutamme, kasvatamme, tuemme ja vaikutamme, jotta maapallon kaikkien asukkaiden ääni kuuluisi päätöksenteossa – Suomessa ja maailmalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt

Innovaatioilla voidaan vähentää köyhyyttä maailmalla – osallistaminen tärkeää ratkaisujen löytämisessä15.7.2019 17:14:08 EESTTiedote

Kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingon maanantaina 15.7. järjestämässä SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa ”Loppuuko köyhyys maailmasta innovaatioilla” pohdittiin, kuinka innovaatiot voivat auttaa köyhyyden vähentämisessä. Keskustelijat korostivat paikallisten ihmisten ja yhteisöjen osallisuuden merkitystä ratkaisujen löytämisessä.

Järjestöt: Kestävä kehitys näkyy historiallisen läpileikkaavasti koko hallitusohjelmassa3.6.2019 13:20:27 EESTTiedote

”Kestävä kehitys näkyy historiallisen hyvin ja läpileikkaavasti koko hallitusohjelmassa. Kehityspolitiikassa erityisen hyvää on muun muassa pitkäjänteisyyden korostaminen ja tiekartan luominen YK-tavoitteiden saavuttamiseksi. Järjestöjen laadukkaaseen työhön on myös luvassa lisärahoitusta”, sanoo vaikuttamistyön johtaja Rilli Lappalainen kehitysjärjestöjen kattojärjestöstä Fingosta.

Fingon vaalipaneelin ehdokkailta vahva tuki EU:n kehitysyhteistyölle ja ilmastoteoille25.5.2019 18:09:25 EESTTiedote

Yksi kevään viimeisistä vaaliväittelyistä käytiin Maailma kylässä -festareilla. Fingon Mihin menet Eurooppa? -paneelissa kuuden suurimman puolueen ehdokkaat haastoivat toisiaan kehityskysymyksistä, ilmastopolitiikasta sekä kestävästä kehityksestä. Mukana keskustelussa olivat Heidi Hautala (vihr.), Olli Kotro (ps.), Silvia Modig (vas.), Tuulia Pitkänen (sd.), Pekka Puska (kesk.) ja Aura Salla (kok.).

Ilmasto-oikeudenkäynti: EU-tuomioistuin tunnusti ilmastonmuutoksen vaikutuksen ihmisiin, mutta hylkäsi perheiden oikeusjutun22.5.2019 10:29:09 EESTTiedote

Euroopan unionin yleinen tuomioistuin on hylännyt perheiden ilmastokanteen EU:n riittämättömästä ilmastopolitiikasta menettelytapaan vedoten. Oikeus katsoi, että perheillä ja nuorilla, joihin ilmastonmuutos vaikuttaa, ei ole oikeutta haastaa oikeudessa EU:n vuoden 2030 ilmastotavoitetta. Oikeus kuitenkin tunnusti, että ilmastonmuutos vaikuttaa kaikkiin eurooppalaisiin monin tavoin. Kanteen nostaneet perheet ja saamelaisnuoret aikovat valittaa päätöksestä.

Maailma kylässä -festivaali viettää 20. juhlavuotta teemanaan ilmastonmuutos17.5.2019 10:45:24 EESTTiedote

Maailma kylässä -festivaali juhlii 20. tapahtumavuottaan 25.–26.5. Rautatientorilla ja Kaisaniemen puistossa Helsingissä. Suomen suurin poikkitaiteellinen järjestötapahtuma kerää vuosittain lähes 80 000 kävijää nauttimaan ilmaisohjelmasta, joka koostuu kansainvälisten ja kotimaisten huippuartistien konserteista, elokuvista, lastenohjelmasta, aluetaiteesta, kirjallisuudesta sekä sadoista näytteilleasettajista. Festivaalin pääteema ilmastonmuutos näkyy vahvasti kymmenissä yhteiskunnallisissa keskusteluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme