Finnvera Oyj

KUTSU: Finnveran Rahoitus & kasvu -katsaus julkaistaan to 28.10. kello 9.00-10.00

Jaa

Suomen talous on toipunut koronakriisistä hyvin. Miten tämä heijastuu yritysrahoituksen kysyntään ja yritysten investointihalukkuuteen Suomessa tulevien kuukausien aikana?

Finnvera julkaisee Rahoitus & kasvu -katsauksen torstaina 28.10.2021 klo 9.00‒10.00 Teamsin välityksellä

Kahdesti vuodessa julkaistavaan katsaukseen kuuluu rahoitusammattilaisten arvioon perustuva yritysrahoitusmittari. Yritysrahoitusmittari-kysely tehtiin 8.‒15.10., ja vastaajina on 69 Finnverassa työskentelevää rahoitusammattilaista eri puolilta maata. Lisäksi katsaus taustoittaa yritysten lähiaikojen kasvutekijöitä.

Katsauksen tulokset avaa Finnveran pääekonomisti Mauri Kotamäki ja tuloksia kommentoi Finnveran liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä.

Tervetuloa!

Ilmoitathan osallistumisestasi Tiina Riipalle Finnveran viestintään tiina.riippa@finnvera.fi tai 040 4811165 keskiviikkoon 27.10. kello 12 mennessä. Lähetämme osallistujille Teams-kutsun.

Tutustu myös:

Finnveran Rahoitus & kasvu LIVE -webinaarissa keskusteltiin ke 13.10. Suomen talouden näkymistä, yritysten investoinneista ja rahoituksesta. Mauri Kotamäen vieraana olivat Suomen Pankin ennustepäällikkö Meri Obstbaum ja pääomasijoittaja Ilkka Kivimäki. Katso webinaarin tallenne: https://finnvera.videosync.fi/ei-kasvua-ilman-rahaa

Webinaarit jatkuvat 17.11. klo 9.00 ilmastonratkaisuja ja yritysten liiketoimintaympäristöä koskevalla keskustelulla.

Lisätietoa: finnvera.fi/rahoitusjakasvu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Riippa, viestintäpäällikkö, Finnvera, tiina.riippa@finnvera.fi tai 040 4811165

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finnvera Oyj
Finnvera Oyj
Porkkalankatu 1
00180 HELSINKI

029 460 11http://www.finnvera.fi

Finnvera tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen. Vahvistamme suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä tarjoamalla lainoja, takauksia ja vienninrahoituspalveluja. Finnvera jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä muiden rahoittajien kanssa. Finnvera on valtion omistama erityisrahoittaja ja Suomen virallinen vientitakuulaitos Export Credit Agency (ECA). www.finnvera.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnvera Oyj

Tutkimus vahvistaa: Omistajanvaihdosta suunnittelevat epäröivät rahoituksen saatavuutta – yrityskaupan tehneet pitävät rahoitusta odotettua pienempänä haasteena4.11.2021 14:30:47 EET | Tiedote

Suurin osa pk-yritysten omistajanvaihdoksista onnistuu, ja ostajat ja myyjät ovat itse jälkikäteen niihin tyytyväisiä. Tuoreen omistajanvaihdosbarometrin tiedoista käy ilmi, että toteutetuissa omistajanvaihdoksissa koetut ongelmat ovat pienempiä kuin ennakkoon oletetut. Tämä pätee myös rahoitukseen. Rahoitus omistajanvaihdoksille on ennakko-odotuksia pienempi haaste. Sekä yli 55-vuotiaista yrityksensä myynnin kokeneista yrittäjistä että yrityksen ostaneista vain noin kymmenesosa koki rahoituksen merkittäväksi ongelmaksi, kun omistajanvaihdosta vasta suunnittelevista hieman alle kolmannes piti rahoitusta merkittävänä ongelmana. Omistajanvaihdosten rahoitus on Finnverassa noussut korona-ajan jälkeen ennätystasolle.

Finnveran Rahoitus & kasvu -katsaus 2/2021: Kustannusten nousu, komponentti- ja tekijäpula kasvun jarruina – riskinä finanssikriisin jälkeisen talouskehityksen toistuminen, ellei Suomi pysy kiinni maailmantalouden kasvussa28.10.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Suomen talous on toipunut koronakriisistä hyvin, mikä näkyy yritysten kasvaneina tilauskantoina. Etenkin teollisuudessa rahoituksen kysyntä on vahvaa. Kasvun esteiksi nousevat Finnveran yritysrahoitusmittarissa kustannusten nousu, pula komponenteista, mutta ennen muuta pula työvoimasta. Tämä käy ilmi Finnveran Rahoitus & kasvu -katsauksesta ja rahoitusammattilaisille tehdystä kyselystä. Yritykset eivät juurikaan tarvitse rahoitusta enää koronan aiheuttamaan liikevaihdon sakkaamiseen. Toimialojen jakautuminen menestyjiin ja häviäjiin näkyy yhä. Kyselyn mukaan matkailussa ja ravintola-alalla osa yrityksistä on ylivelkaantunut korona-aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme